Tommi
Utstyr
  • canon Eos 20d
  • 50mm
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger387
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_158388} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
kristian s.

Hei sann..

tøft bilde likte det! Kul efekt og ha en blitz på ver side men ikke foran. vis det var blitzer! ble mer liv i gutten og spenende og se på!

mvh kristian!
Oda Lystrup H.

skummelt lys. synes det får gutten til å se syk ut.
bildet var ikke så værst, synes kanskje det stoffet på golvet ikke passer inn forhold til uttrykket ellers i bildet.

Oda:)
Torgeir E.

Et dynamisk balansert portrett, men med en litt uheldig lyssetting. Liker den høye kontrasten på gutten blandet med de myke tonene på bakgrunnen. Med uheldig lyssetting mener jeg resultatet av de markante skyggene på guttens overkropp, (ikke lyssettingen i seg selv) skjønner hva OVH mener med at gutten kan fremstå som syk… Dette kunne vært unngått med små justeringer. For øvrig et godt gjennomført foto…
Christina J.

Takkk for kommenterer, personelig liker jeg lysettingen godt! jeg synes den er spennende, og ingen kan egentlig vite hva som feiler gutten, eller om han er frisk.
Har lært lysettingen på skolen under kurset om fashionfotografering, men for all del, alle kan ikke ha samme smak.
Selvfølgelig er det ingen portrettlyssetting!!
CJ
Avsluttet .

Hei!
En flott portrett. Liker lyssettngen.
Liker også de andre bildene du har på siden. Vil bare si jeg er mektig imponert, og litt misunnelig på hva du får til.

Mvh Frode
Torgeir E.

What up girl?

Mulig jeg var noe uklar i min kritikk av bildet ditt? Jeg vil bare påpeke at jeg også liker lyssettingen godt! Men som jeg skrev i min forhenværende kommentar, synes jeg kjerneskyggen som blir relativt fremtredende på guttens bryst skjemmer noe, og mener det kunne vært unngått med små justeringer. Jeg sier meg ikke enig i at gutten ser syk ut, men at jeg forstår at det kan oppfattes slik. For øvrig mener jeg skyggene i ansiktet fungerer godt. Personlig synes jeg ikke gutten ser syk ut, og kritikken blir jo kun for å pirke.

Et portrett er per definisjon en representasjon av et individ. Når det gjelder et fotografisk portrett er det jo de som har klare meninger om hva som er riktig og galt (rent teknisk)!? Om denne lyssettingen egner seg til portrettfotografering blir en subjektiv oppfatning etter min mening. Personlig synes jeg bruk av skygger er spennende og skaper stemning, men alt til sitt formmål. Det er listet opp ”regler” for foto som det er i en hvilken som helst annen profesjon. Det er også viktig å kunne disse ”reglene”, for å få en større forståelse av konsekvensene ved bruken av diverse virkemidler/teknikker osv, uavhengig om det er studiofotografering, natur, dokumentar, kunst etc. Det er jo i realiteten ingen ”regler”, men de har likevel definitivt sin hensikt (noen mer enn andre). Jo mer kunnskap, om det er teknisk eller fortellermessig, jo større forutsetninger for å formidle det budskapet man ønsker.
Det er jo i bunn og grunn det fotografering handler om, å formidle diverse budskap….

Anyway´s, dette var ikke ment som noen form for negativ kritikk, som sagt kun pirk…
Mvh. Torgeir


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu