Bringebærsaft
Dette er kansje en klisje, men jeg er fascinert av hvordan blitzen fryser tiden og da spesielt vann. Måtte nesten prøve jeg også, og håper igjen på litt konstruktiv kritikk. Har lagt ut en versjon 2 med et litt annet utsnitt + litt ''juks'' i photoshop. Ble det bedre?
Dette er plukket ut som en av kansje 100 bilder av samme motiv. Liker fargen og den formen vannet fikk, samt at jeg endelig klarte å få dråpen i fokus.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-06 09:30:30
    Versjon #2
Utstyr
  • ixus 430
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger326
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_158454} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kari P.

Dette er nok kanskje en klisjè, men dette er et av de bedre dråpebildene jeg har sett. Spennende utsnitt og at det er litt skeivt, fine farger og nydelig dråpe i fokus. Bra!

Kari
Tine H.

Kjempestilig! Hvordan har du fått til dette? Både bevegelse i saften og skarp flott dråpe. Enig med Kari, et av de flotteste hittil.... Mvh. Tine
Kristine C.

Syns det var et flott bilde jeg. Må stille samme spørsmål som Tine,Hvordan har du fått til dette? Hele komposisjonen med dråpen i fokus, fargene bevegelsen skaper og alt er nydelig gjort. Min mening(som nybegynner dog) er at det er veldig bra!
Kristian H.

kjempebra, hvordan klarte du dette??
Avsluttet .

Klisjé eller ikkje, dette var alldeles nydeleg. Kan drøyma seg vekk med å sjå inn i virvelen. Fargen/-ane var perfekte til tittelen, og hadde nok funka fint som reklame for saft, for eg blei veldig, veldig frista til å ta meg eit glas saft no... :)

Signe=)
Pål Hilmar S.

Meget god versjon av dråpebildet, med nydeig farge og en sylskarpt dråpe. Finbevegelse også.
Øystein E.

Hei og takk for all ros! Det var moro at så mange likte bildet!

Bildet er tatt med en mini-tripod (bare for å frigjøre hendene til å alt annet som skal gjøres) og saften ligger i en hvit pai form. Refleksjonen av denne vises faktisk i dråpen. Jeg brukte litt sølvpapir (i mangel av en ekstra blitz) som en reflektor for å få litt lys fra siden i tillegg til blitzen rett på. Dette gjorde bildene litt mer ''levende''.

Dråpene ble laget med en imsdalsflaske (da ble det litt reklame likevel...), med tuten nesten helt igjen. For å få fokus på rett sted, holdt jeg en penn i vannflaten der jeg planla å slippe dråpene og låste fokus på den. Deretter brukte jeg seriebilde funksjonen og fyrte løs helt til jeg ble skjelven i armen.

Bevegelsene i vannet er derfor som en følge av tidligere dråper. Jeg eksperimenterte litt med forskjellig blender og vinkel for å få de rette refleksjonene og den rette dybdeskarpheten. Det ble mange bomskudd og mye linserens men til slutt også noen treff. Det var uansett veldig artig og er nok ikke siste gang jeg finner på noe sånt.


Øystein


Edward H.

Kjempeflott bilde. Kjekt å se så friske farger i dråpebilder i forhold til de tradisjonelle.
God forklaring du hadde skrevet også,så får jeg og(helt grønn på dette),litt innblikk i slike kreative løsninger....

mvh
Edward
Scott A. M.

Utrolig bra!
*løpe opp på kjøkkenet og prøve det samme*
Gerry F.

FLOTT! KREATIVT! SPENNENDE! Det enseste bildet til n som gir meg kkinderegg følelse! fargene er veldig bra! uansett, det som du har gjort før bildet ble tatt får du igjen 10000ganger ved utfallet av bildet! BLINKSKUDD!!!
Øystein E.

Takk igjen for all ros, dette var moro!
Kjempe gøy at flere blir inspirert til å prøve det samme!

På grunn av all denne positive responsen, fikk jeg samlet nok mot til å legge inn bildet til månedens konkurranse på akam, hvor temaet er nettopp vann. Da får jeg bare vente å se om det er flere som liker dette bildet.

Klarte ikke helt å legge det fra meg, så jeg har lagt ut en annen versjon etter et par runder i ps. Et litt annet utsnitt, noe demping av refleksene i front for å holde fokus på dråpen, samt fjerning av enkelte ujevnheter her og der. Rett og slett litt ''juks''. Men ble det bedre?

(Det er den orginale versjonen som er lagt til i konkurransen)


Øystein
Birgit D.

Er ikke alltid så pirkete av meg selv, men her kan man se, at det lønner seg å bruke tid og tålmodighet på en idé. Dette er rett og slett en fryd for øyet, helt nydelig og teknisk beundringsverdig!
Scott A. M.

Quote:
''På grunn av all denne positive responsen, fikk jeg samlet nok mot til å legge inn bildet til månedens konkurranse på akam''

Neeei! Jeg er også med i den konkurransen!
aargh, jeg ville vinne, ikke du :P
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu