Hvitkinngjess i flukt
Østensjøvannet har i det siste hatt hyppige oppvisninger i flokk-flyging av hundrevis av hvitkinngjess på kveldstid - her like etter solnedgang onsdag 5. okt. 05.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-11 10:38:15
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 1D Mk.II
  • Canon 500/4 IS USM + 1.4x konv.
  • Brennvidde700mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeISO 640 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1870
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_158798} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Christian B.
Er det lyset som gjør farven eller er de så stilige?
Avsluttet .
Tenkte på det samme som CB, men regner med at fargene er riktige. Meget bra fanget med tanke på detaljgjengivelse i vingene.

Mvh

PMN:-)
Atle Q.
Nydelig lys og deilige farger. Fine speilinger i vannet. Bildet mangler litt skarphet.. men med 700 mm brennvidde og 1/125 sek lukkertid... så er det kanskje ikke annet å vente. Den mørke overgangen mellom vann & vegetasjon forstyrrer også litt. Tendens til rosa skjær i det hvite.. men det er kanskje lyset, som CB nevner over... ?
mvh Atle
John S.
Det er et helt utrolig bilde. Selv om ikke jeg husker at hvitkinngås er så blå, så er det utrolig vakkert. De hvitkinngåsene jeg tok bilde av var bare grå og kjedelig http://www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=196465
Lars-Anders M.
Helt utroligt fine farver. Ok.
Tone A.
Eit flott bilde av desse fine hvitvinngjessa i flukt. Bakgrunnen med sine duse grøn- og gultonar som også fargar vatnet, viser at det går mot haust. Dei blåe hvitvinngjessa er vakre med sine fargar i kontrast mot alt det gulgrøne. Flotte detaljar på fuglane spesielt vingespennet med mønsteret på var spesielt for meg som veit lite om fuglar. Fin komposisjon og speglingar som lagar liv i vatnet. Eit flott lys som framhevar dei fine fargane på fuglane.
:) Tone
Venche J.
Det er alltid en opplevelse å se de flotte fuglebildene du leverer. Dette var ikke noe unntak. :)

Utrolig flotte farger.

Wenche
Erlend M.
Fargene er jo en ren nytelse. Veldig fint.
ingebjørg fyrileiv g.
for en nytelse å se! kjempefine farger, som sagt. Liker hele bildet godt. Alt fra hvitkinngjessenes plasseringer i bildeflaten, speilingen og bakgrunnen på land. Men bildet er litt skjevt?

hilsen ingebjørg
Kurt S.
Utrolig flott. Nydelig farge på disse fuglene.
Speilingene i vannflata ble prikken over ièn.
Carsten A.
Takk for kommentarer.

På dager med klar blå himmel kan lyset på Østensjøvannet på kveldstid (like før og umiddelbart etter solnedgang) være meget spesielt. Dette gjelder særlig når det er helt vindstille, slik at vannflaten ligger blank og speiler vegetasjon etc. på vannets østside (opptaket er gjort fra vestsiden). Flater som vender mot himmelen (her hvitkinngjessenes grå-blå vingefjær) tar farge av blått himmellys, mens landskapet og deler av fuglenes fjærdrakt fortsatt tar tar farge av det varme/rosa kveldslyset (som her forsvant umiddelbart etter opptaket).

Så når det gjelder gjessene her er nok fargene en kombinasjon av gjessenes naturlige farger og av lyset. Og selvsagt er det denne type lys man forsøker å utnytte.

Jeg kan ikke være enig i at bildet er skjevt, speilingslinjene fra fuglene er i lodd. Breddene bukter seg ellers ganske mye over hele vannet.

MVH CA
Lars Kristian A.
nydelig:-)
kai j.
Lekkert, fin formasjon og plasering av fuglene. Pluss for fint lys og deilig stemning.

Mvh Kai Jensen
Odd Tore S.
Slik jeg ser det, er det så absolutt fargene og fargebehandlingen som gjør dette bildet. Teknikken er strøken ellers også, naturligvis, hadde jeg nesten sagt.
Fin plassering av fuglene. Formasjonen er vel det man må kalle naturlig rotete.
Odd Tore
Avsluttet .
Bildet virker neste 3-dimmensjonalt - ikke lett å få til det. Fargene og speilingen er i særklasse.

MvhJH
Ketil K.
Herlige farger og kveldsstemning - hvitkinngjessenen står nesten selvlysende frem mot bakgrunnen. Også bra formasjon og vinkel, hvor nesten alle gjessene er blitt tydelige i hodepartiet. Skarpheten synes jeg er tilstrekkelig for en slik komposisjon.
Frode H.
Hehe! Rart med det, men det er ikke første gang at jeg kun ved å se på bildet, kan forutsi at det er CA sitt verk.

I mine øyne er det fargene, evnen til å fange det flotte lyset og ikke minst fokuset/skarpheten på hovedmotivet, som gjør det lett å forutsi at bildene er ''fanget'' av CA.

''Hvitkinngjess i flukt'' er som tatt ut av læreboken: Nydelig lys, skarphet, gjessene utgjør en flott diagonal med luft foran gjessene og perfekt bluret bakgrunn. ''Horisonten'' (sivene) er også plassert slik JEG ville hatt den (tviler dog sterkt på at jeg ville ha greid å fått alle disse momentene på plass på ett og samme bilde :-).

Hvordan fikk du gjessene så skarpe med lukkertid på kun 1/125? Benyttet du panorering med IS- funksjonen?

Mvh
Øyvind A.
Svært vakkert. Det som fascinerer aller mest, er hvordan fuglene står fram fra bakgrunnen, veldig tredimensjonalt.
Ø.
Sondre S.
Så på dette i går og...
Et utrolig bra fuglebilde, Carsten...! Nyyydelige farger på fuglene og flott speiling i vannet. Behagelig lys. Som nevnt: kansje litt forstyrrende med skillet mellom vann og vegetasjonen i bakgrunnen. Braaa!

SSS
Kristian H.
utrolig flott!
Avsluttet .
Litt for mange overlappende fugler midt i bildet til at det får toppkarakter hos meg. Svært flott bilde, bevares, jeg godtar til og med de skarpe fargene når det skyldes særegne lysforhold og ikke ivrig saturering i ettertid... men en fotograf på ditt nivå sier seg vel ikke mer enn noen-og-nitti prosent fornøyd med dette?

Ronnie S.
Dette er svært stilfullt og ''rent''.
Steinulf L.
Det er det tredimensjonale som fascinrer her. Du viser igjen at du er istand til å utnytte de spesielle lysforholdene som oppstår på opptaksstedet på denne årstiden, slik som du berskriver ovenfor.
Inspirerende.
Nils B.
Det holder i massevis Carsten. Bildet er meget bra og fargene fengsler umiddelbart. Skarpheten, klart den holder. Meget bra CA.
mvh Nils
mari henrikke v.
Dette er rett og slett et delilig bilde. Øynene får god hvile.
Stine J.
Vakkert! Nydelig lys og lekre farger. Fuglene ser nesten ut til å danse i lufta! Flott speiling og fin, diffus bakgrunn.

mvh Stine
Torbjørn K.
Spesiell og svært interessant blå-fiolett farge du har fått frem her. Velkomponert og fartsfylt. Komposisjonsmessig kunne jeg klart meg uten linja i horisonten, men innser at dette er det lite å gjøre noe med. Teknisk i kjent CA kvalitet.

Torbjørn
Carsten A.
Takker igjen for kommentarer.

Når det gjelder spm. fra Frode H. om panorering så er det selvsagt tilfelle. Jeg panorerer akkurat i disse tilfellene fra stativ. Det er antakelig overflødig å peke på at ikke alle forsøk blir vellykket. Den muligheten til meget raske og lange serier som 1D Mk.II gir anledning til er et meget viktig hjelpemiddel i situasjoner som dette. Ellers har altså denne hvitkinnflokken drevet med sin flokk-flyging på omtrent samme avstand til omtrent samme tid over flere dager - hvilket gir anledning til å prøve seg med litt ulike teknikker, brennvidder etc. IS var på, men ikke i mode 2.

Jeg er enig med Knut-Sverre H., det er dessverre ''for mange overlappende fugler midt i bildet'', skulle gjerne hatt dem - billedmessig sett - i litt mer hensiktsmessige posisjoner. Hvitkinnflokken (eller strømmen) har vel oftest vært omtrent hundre meter lang (med hundrevis av fugler), det må da raskt plukkes ut en mindre og avgrenset flokk i fuglestrømmen, om det skal bli noen skikk på bildet. Når det gjelder fargemetning, tror jeg ellers at bildets farger ikke hadde virket troverdige om jeg ikke hadde dempet metningen av blått/rosa-kombinasjonen i fuglenes fjærdrakt.

MVH CA
Gro K.
Fløy en liten ''blåfugl'' gjennom vindu--------rant meg ihu , for jamen ble de blå.Aldeles nydelig lys, men LITT overdrevent blått ??? Eller ???
Åkke som......et delikat bilde. (men jeg får også et INNTRYKK av skjev horisont , selv om du sikkert har rett i at det er vannlinjen som bukter seg.
Så kommer et (sikkert dumt ) spørsmål. Fuglenes vinger blir blå fra himmellyset,javel, men det er undersiden av fuglene som speiles . hvorfor blir speilingen også blå da ??? Du kan sikkert forklare det ?
Hilsen Gro.
Marius F.
Et virkelig nydelig fargespill i dette bildet. Det meste er nevnt angående dette bildets kvaliteter.

Mvh MF
Carsten A.
Når det gjelder hva som avspeiles i vannflaten er det i denne vinkelen praktisk talt utelukkende det som sees. I V2 vises fuglenes posisjon (F) og kameraets posisjon (K), hvor begge er ca. 2 meter over vannflaten. Som det fremgår blir vinkelavviket mellom siktelinjen (gul) og speilingslinjen (rød) liten, og vinkelforskjellen er faktsik kraftig overdrevet her, fuglene var nok ca. 80-100 meter unna, kanskje mer.

I utsnittet til høyre speiles det hvite hodet til fugl. nr. 1, deretter vingene til nr. 1, og så et hvitt fjærparti på fugl nr. 1 sammen med hvite hodet til fugl. nr. 2. Speilingen er trukket ut og er noe utydelig, dels ligger den godt utenfor fokus, dels er vannflaten forsiktig ''riflet'' av småbølger.

MVH CA
Jonas L.
Meget fin 3d-effekt, og spreke farger.
I det hele tatt mye bra, men er enig ang. overlappingen.

mvh JL
Kjell G.
Jeg synes gjessene tok bra regi, jeg. Det ble en flott formasjon ut av dét. Det er klart at om man hadde hatt en trappestige å stå på, ville alle fuglene vært frilagt mot vannet.

- Spøk til side: Drar man på et tungt kamera + et 500 mm objektiv, lar man trappestigen være igjen hjemme. Lite praktisk redskap når det skal panoreres i all hast er det også!

Spennende, annerledes lys. Flotte speilinger i det blanke vannet - med andre ord: Meget bra!

mvh kjellg
Carsten A.
Fin tanke, Kjell, det der med trappestige skal jeg huske på. At det blir farefylt å få en slik stigesak til å stå i nærheten av støtt på Østensjøvannets løse og myrete bredder er en sak for seg. Men hva spiller et fall eller to fra 2-3 meters høyde om det bare blir bilder av det! Den som intet våger osv....

MVH CA
Odd-Erling N.
Jeg gir meg over. Alt er sagt. Veldig veldig bra.

For en nybegynner som meg selv, så er det som en skattekiste å sitte å bla gjennom samlingen din her. Men dette er, etter min mening, det aller beste.

Odda
Øistein T.
dette var nydelig, skikkelig fotokunst! du har fanget fuglene så elegant her og jeg får en følelse av at de flyter gjennom stillheten uten å bruke et snev av energi.. sånnsett skiller dette bildet seg ut fra de fleste andre fuglebilder som er mer ren dokumentasjon (dette har man antakelig ulikt syn på dog)

utrolig flott!

mvh
Øistein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu