Teist
Black Guillemot ,Cepphus grylle.
På Vestlandet kalles den teste, på Sørlandet Per drikker, fordi den har for vane stadig å dyppe nebbet i vann når den svømmer.
Bildet inngår i albumet Fugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-13 07:59:20
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon D20
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159351} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .
På plussida: Svært fin tegning i vingepanelet og hodet.

Minus: Generelt rotete, med noe metallgreier som forstyrrer kraftig. Beskjæring, kloning og selektiv uskarphet / demping må til for å redde hovedmotivet, er jeg redd.
John S.
Dette er et av de få bilder hvor ''ansiktet'' til teisten (som vi kaller den på Helgeland) . Bra fanget. Teisten holder gjerne til i fjæra og der er det fortøynings stolper og slikt. Bra.
Kjartan T.
Pent bilde av teisten, men etter min smak så presenterer du det litt for lyst her (kan kanskje være skjermen her jeg sitter nå). Høylyset i metallet trekker mye oppmersomhet. Jeg savner også å få et lite glimt av havet eller fjorden som jo alltid er et ellement nært denne fuglen.

Minner mye om bilder jeg selv har tatt på Sklinna, der er teisten alltid til stede ved båtplassen og de røde fortøyningspinnene, er det kanskje der du har vært?

Uten tvil et fint bilde, men jeg er enig i at stolpene gjør det litt rotete å forholde seg til.
Stig B.
Fint bilde av teisten, spesielt godt håndtert glimt i øye og skarphet på hode. Fine detaljer i kroppen også. Enig med de andre mht stolpene.

Mvh Stig
Kjell G.
Fuglen er perfekt eksponert og glimtet i øyet trekker bildet godt opp. Metallsakene er nevnt og blir alt for dominerende. På den andre siden er jo slikt ofte en del av miljøet også.

Flott artsbilde dette!

Per Harald O.
Takker for finfine kommentarer!

Ja, bildet er tatt på Sklinna, et av Kjartans eventyrfotoriker, en samling nakne, lave holmer og småøyer i Leka kommune, Nord-Trøndelag, ute i havet, ca. 30 km nordvest for Leka. Fyrlykta er faktisk flytta fra Runde!

Tenkte hammerfestet sa litt om miljøet på kysten.
Navnet kommer av norrønt hamarr, 'bratt bergvegg', og festr, 'landtau for fortøying av båter'.
Eller navnet på hjembyen min: Hammerfest.
Jon A.
Tja. Var ikke så ille det! Skyggen faller litt uheldig og hodet på nr1 kunne vært vridd litt annerledes hvis jeg skal pirke skikkelig ;-)

-Jon
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu