Stabbur i kveldslys
Her var skyggene så flotte at jeg bare måtte. :)
Bildet inngår i albumet Reise -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-12 00:55:11
    Versjon #2
Utstyr
  • D2h
  • -
  • Brennvidde29mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW - ISO 500
  • Nei
  • AnnetEV - 2,0
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger341
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159462} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Reidar T.

Et meget flott motiv du har valgt her. Fin komposisjon, ikke den mest spennende himmelen men det er noe en ikke har så mye kontroll over:)
Etter min smak kan du gjerne kjøre på med litt mer farger. Da blir dette veldig bra. Et lite minus må være støyen som vises i de mørke partiene på stabburene, men det er pirk. Ser jo at du har brukt ISO 500.

RT
Kurt S.

Ser du har undereksponert med 2 trinn. Likevel ble himmelen litt lys og kjedelig. Tror nok at et avtonet gråfilter ville vært tingen her.
Litt støy er nevnt.
Det var pirket-:)
Bildet ble fint. Flott bonderomantikk, et kjempefint lys og fine farger.
For oss som bor her nord og ikke er omgitt av slike fine stabbur blir dette fasinerende å se på. Mange fine detaljer og her hadde du nok mange motiver å velge i.
Som du selv nevner: Skyggene skapte fine kontraster i bildet.
Vakkert!
Mvh Kurt
Bjorn F.

Hei.
Dekorativt og vakkert med et flott skinn av sollys som skaper fine valører i bildet.
Flott med horva som står ved staburet.
Hilsen Bjørn.
Steinulf L.

Flott lysspill og særdeles dekorativt. Tok bildet inn i min demoversjon av NI, men med mine enkle NI ferdigheter fikk jeg ikke bort støyen i skyggepartiene.

Uansett,lekkert.
Tone A.

Eit flott bilde med stabbura som oser av bonderomantikk. Fine detaljar spesielt på stabburet som er opplyst med fine utskjæringar på dørlistene. Eg ser også støyen i det mørke på stabbura, men det øydelegg ikkje hovedinntrykket. Flott med horva som står parkert. Flott bakgrunn med blåne mot blåne bakover. Fine kontrastar med lys og skugge , fine fargar og fin komposisjon. Kor har du teke dette bildet?
:) Tone
Kjell G.

Stemningsfullt bilde i et aldeles nydelig lys. Det ble litt for mye utvasket himmel (for noe er man jo nesten nødt til å henge seg opp i).
Venche J.

Tusen takk for kommentarene dere.

Jada, den himmelen var ikke helt bra, men jeg var så fornøyd med utsnittet. Intet som forstyrret bak. :)

Har lagt inn en ny versjon fra en litt annen vinkel. Ikke så skarpt som #1, men her har dere himmelen (slik jeg mener den var) og mere fres på fargene. :)

Glemte å legge til at jeg har brukt polafilter på begge. Regner med at det har hatt best virkning på #2. (Jeg må lære meg å bruke det riktig.) Forøvrig så er ISO satt til 200 og EV + 1,33.

Kurt: Ja gråfilter hadde vært tingen. Var en tur innom FotoVideo da jeg var i Oslo. Skulle hatt en sekk med penger vet du. :)

Tone: Bildet er tatt på Bolkesjø. Var på besøk hos Reidun Grønstøl. Vi hadde to flotte dager med fotosafari både til Kongsberg og Notodden samt på Blefjell. :)

Wenche.



Tone A.

Hei Wenche
V2 blei flott med fine fargar og stabbura med sine detaljar kom mykje betre fram. Fine fargar på himmelen også, men nå har du fått med to uthus bak så eg forstår kvifor du la ut v1. Men eg synes at v2 blei svært bra år det gjeld detaljar og fargar. Flott arbeid, bildet har ei fin stemning!
:) Tone
Odd Tore S.

Jeg velger meg nok v1 her, skikkelig bondromantikk og et rent motiv uten forstyrrende elementer. Redskapen kommer også godt til sin rett, en viktig del av dette motivet slik jeg ser det.
Lyset virker mest naturlig i v1. Avtonet gråfilter ville sikkert hjulpet på himmelen, men da hadde også toppen av husene blitt mørkere. Min resept på dette, om man har tid, er bruk av stativ og flere eksponeringer, noen etter husene, andre etter himmelen, og så enda mer tid i PS med layers eller kloning. Jeg har prøvd det, det tar masse tid og er pirkete, ingen garanti for at himmelen virkelig harmonerer med resten av motivet om du ikke låser hvitbalansen også, men det ga forbedring.
v2 har med en litt annen del av himmelen som er mer blå, og lyset har mye sterkere rødskjær her. Litt vel mye etter min mening.
Odd Tore
Torbjørn K.

Veldig enig i hva Odd Tore skriver. Komposisjonsmessig kunne jeg tenke meg litt mer luft til venstre for stabbura. Teknikken med flere eksponeringer og layers i ps har jeg brukt på flere av mine bilder, og dette fungerer bra. Stemningsfult og vakkert dette.

Torbjørn
Stig B.

Likte vel egentlig utsnittet i v1 best, selv om jeg kunne tenkt meg litt lavere standpunkt slik at tretoppene ikke stakk opp over taket. Skyggene var bedre håndtert i v2, men der var fargene litt for kraftige.

Nasjonalromantikken her kommer godt fram. Liker den. Må vel besøke Reidun en gang :-)

Mvh Stig
Stine J.

Hei Wenche,

Her likte jeg best komposisjonen i v1, men litt blasse farger + støy + kjedelig himmel ødelegger litt. V2 har flotte farger, ingen støy og fin himmel. :-)

mvh Stine
Lars-Anders M.

Pent dette.
Per Harald O.

Fin stemning! Et slikt motiv funker bedre med stativ og 100 iso!
Hege J.

Et trivelig og bonderomantisk motiv. :-)
Skjønner at du lot deg fascinere her.

Herlig hvordan kveldssola gir glød til stabbursveggen, og også framhever det utskårede mønsteret i inngangsportalen.

Et pent oppbygd motiv, som imidlertid skjemmes litt av for lys himmelen.

Mvh Hege
Tor-Erik E.

Støy, som her forekommer i skyggepartiene er helt normalt og er umulig å bli kvitt med støyfjerningsverktøy som f.eks NI. Enten har denne støyen oppstått under bilderedigering (høyst sansynlig) ved forsøk på å belyse skyggepartiene, eller så er områdene såpass undereksponert at det forkommer såkalt undereksponert bildestøy. Eller gjerne en kombinasjon. I dette tilfellet har du store kontraster mellom skygge og høylys, og det er nærmest umulig å finne en balansegang uten å ende opp med utbrente eller helt svarte partier. Her ville jeg uten tvil gjennomført 7-8 eksponeringer med forskjellig eksponeringskompensasjon. Om du hadde brukt ISO 200, begynt på EV: +2,0 og hoppet to steg mellom hvert bilde mot ca -3,0 ville du fått et meget godt utgangspunkt for CS 2's HDR funksjon. Da hadde du fått det resultatet du strever etter her... (Ingen utbrente partier, ingen totalt mørke partier, og ingen bildesttøy)

Tor-Erik:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu