Mot øst og vest
2 eksponeringer tatt med få sekunds mellomrom fra samme standpunkt, bare å snu kameraet på stativet og knipse. V1 vinklet mot øst, og v2 mot vest. En utrolig fin naturopplevelse å kunne få med seg solnedgang og måneoppgang i en utrolig vakker stemning, samtidig.

Er klar over at jeg tøyer grensene med hva som er lov til å legge ut med tanke på likheter mellom v1 og v2, men dette bildet representerer stemningen som var i øyeblikket bildene ble eksponert og det er det jeg vil formiddle... Da får dere heller arrestere meg for det...
Bildet inngår i albumet Winter Evenings/Nights -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-17 13:33:05
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S 24-120mm f/3.5-5.6 IF-ED VR
  • Blenderf/7.1
  • FilmtypeRAW, ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger349
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_160221} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Venche J.

Vakre begge to, Tor-Eirik. Misunner deg opplevelsen. :)

Wenche.
Steinulf L.

Sikkert en flott opplevelse. Synes du har fått veldig mye ut av månebildet. Vanligvis ser vi enten en måne med tegninger og silouettten av et landskap, eller tegningene i landskapet og månen som overeksponert og utbrent. Her har du fått med begge deler. Fine speilinger i vannet.

Litt pirk;synes horisonten heller litt på begge bildene. Ikke sikkert den gjør det, det kan være landskapets linjer som lurer blikket. Men det blir jo et avveiningsspørsmål om man skal korrigere for det.
Tone A.

Både solnedgang og månebildet er flotte med fine fargar og god komposisjon.
Eg var ved sjøen i går og gjorde det same, men eg hadde ikkje stativet med meg. Månebildet ditt vart eg mest imponert av pga månen med fine teikningar. Nydelege blåtonar og litt blåne mot blåne bak i bildet. Forgrunnen med sine former er symmetrisk med formene på fjella bak.
Nydeleg himmel med fine fargar på solnedgangen, skyene ga litt liv til himmelen og sjøen er stille farga av solnedgangen. Fin komposisjon! To flotte bilde!
:) Tone
Øystein E.

Nydelige begge to, imponerende!

Kunne kansje jobbet litt mer med utsnittene på begge to, f.eks kutta bort litt himmel og hav på solnedgangeno og funnet laget litt mer spennende utsnitt på månen. Kanskje de kunne blitt ENDA bedre...


Øystein
Inger Anne Maritsdotter V.

#1 syns eg var et nydelig stemningsbilde, spektakulært!
#2 var vakkert, men mer ordinært:-)

Mvh-iav-
Tom R.

Hei Tor-Erik, ja her var det to flotte bilder på en gang.
To vidt forskjellige bilder men jeg likte v2 best.

Her i Tromsø venter jeg bare på klarvær for det er en del aktiviten
på himmelen nu, ja du skjønner sikkert hva jeg mener.

Tom:)
Avsluttet .

Hei Tor-Erik

Hadde nettopp et slikt tilfelle jeg også, var ved stranden og tok noen bilder av solnedgangen, og på hjemturen i bil fikk jeg månen rett imot meg. Måtte jo stoppe opp og få noen bilder av månen og. Desverre ble fototuren nokså fattig på gode bilder.

Her formidler du em fin stemning i begge bildene, og forstår veldig godt at du fikk lyst til å legge ut begge.

Nydelig bilde av månen med fint landskap, og solnedganger er du jo ekspert på så det er et bra bilde.

mvh arild
Kurt S.

To flotte kveldstemninsbilder og to flotte eksponeringer.
Det med månen var nok det mest krevende når man tenker på eksponeringen.
Klarer ikke å velge noen favoritt av disse.
Begge ble flotte.
Mvh Kurt
Tor-Erik E.

Heisann. Takk for kommentarer.

ST: Horisonten(e) er rettet, så de skal ikke være skjev, men jeg ser spesielt i solnedgangen at man blir distrahert av holmen som stikker ut til høyre i bildet, den lurer øyet en del.

KS: Joda, det stemmer at det ble en liten ufordring å hindre en utbrent måne og samtidig unngå svart forgrunn. Her fikk jeg litt hjelp av månen selv fordi den akkurat hadde dukket opp bak horisonten, den var mørk gul og jeg har korrigert fargen litt mot hvit. Den lyste ikke så kraftig så jeg eksponerte og fokuserte etter månelyset, noe som er tydelig på den uskarpe forgrunnen. Deretter jobbet jeg en del med bildet i PS for å belyse resten av bildet så mye som mulig uten å fremkalle ekstremstøy.

Tor-Erik
Avsluttet .

Hei Tor-Erik.
Ser du skriver att du har jobbet litt med bilde. Den jobbingen var det vel vært, for det er blitt ett av di vakre blå bildene som jeg elsker men ikke får til. Månen er utrolig fin og speiler seg i vannet, og det jeg kan se så er det da helt fritt for støy. Godt jobba.

Versjon 2 er også ett vakkert bilde med lekre farger.

Venlig hilsen Lillian.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu