Hensatt
Ingen nytteverdi lenger.
Gammeldags, tiden løp fra.
Uttjent. Utslitt. Ubrukelig.
Plassert i haugen av kasteavfall.
Til og med hensikten har gått i glemmeboken.
-----------------------
Hen jernbanestasjon (nedlagt, også uten nytteverdi i dag), pakkhuset
Bildet inngår i albumet NSB og annet på skinner - før og nå - Tog var og er spennende.
Spennende er også den voldsomme utvikling NSB har hatt, fra hovedvekt på å løse kollektive transportbehov og akseptere at underskuddet går til et godt formål, til dagens leverandør av transport med økonomi som premissetter. Men underskuddet lever videre, og tilbudet er nokså diskutabelt.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/8
  • Lukker20s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger477
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_160606} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Knut L.
Flott illustrasjonsbilde resp. motiv - og nydelig s/h-arbeid.

mvh
Knut
Kurt S.
Liker slike historiske bilder.
Fint s/h med gode kontraster og en god eksponering.
Litt usikker på avslutningen i overkant.
D.v.s om du skulle tatt med litt mere eller litt mindre.
Pirk igrunnen.
Mvh Kurt
Avsluttet .
Fin historie rundt og artig å se et s/h-bilde fra deg. Historien bak gjør bildet interessant synes jeg...kunne sikkert fungert godt i et lokalhistorisk oppslagsverk av ett eller annet slag dette. Bra teknisk utført fra svart til hvitt via grått.
Rolf J.
Bra historie i underteksten. Bra SH bilde med mange fine gråtoner. Skulle kanskje litt mer i toppen vært med ? Kanskje mest historisk intressant for de med noen år på baken som husker en annen tid.
Rolf
Espen A. I.
Bra historie og flott svart hvitt arbeid. Bestefar ville likt dette godt.

MVh Espen AI
Torbjørn K.
Dette likte jeg! Liker den store roen dette bildet formidler. ''Myke'' gråtoner og lys kombinert med en god orden i komposisjonen gjør dette bildet for meg. Teknisk bra!

Torbjørn
Lars-Anders M.
Ok bilde. Litt annerledes ''Sandkasse''. Ok.
Arne S.
Trygt og godt innenfor historiske rammer. Som visuell nytelse er det ikke toppklasse. Men det minner oss fotografiets allsidige uttrykkform.

:)
Inger Anne Maritsdotter V.
Uten texten har ikke dette bildet noen spesiell visuell verdi, det kunne vært et bilde fra et museum, ok bilde, det passet i sort/hvitt.
-iav-
Janne L.
Jeg såg på bildet først, leste ikke teksten med en gang. Jeg likte bildet. Men jeg såg på bildet som et ''gammelt'' bilde. Jeg kunne ikke finne noe fra nyere dato på bildet. Og syntes det var bra gjennomført.

Etterpå leste jeg teksten. Jeg ser ikke helt jernbanen i bildet, men du forteller jo at bildet er tatt på en stasjon.

Janne
Stig B.
Nostalgisk bilde, som passer best i sv/hv som du viser her. Kanskje ikke det mest spennende bilde, men historien det viser synes jeg er bra, og da er et bilde vellykket i mine øyne.

Mvh Stig
Odd Tore S.
Takk for kommentarene!
Jeg må innrømme at jeg falt fullstendig i staver ved synet av SANDKASSE LUFTVERN i tomannsutførelse og fremdeles mer en halvveis full av sand. Hva i alle dager kunne være hensikten med noe slikt, så tungt og lite bærbart, og samtidig så lite volum?
At den var plassert foran denne utrangerte veteranhestekjerra gjorde fristelsen til et bilde uimotståelig, selv om solen forlengst hadde gått ned og det var tykk tåke.
Sikkert ingen stor betydelig visuell verdi, men hvem her hadde hørt om luftvernsand før?
Glemmeboken lukker seg raskt uten bilder.
Og det finnes flere bildevegger enn de for fotografisk kunst og vellykkete abstraheringer, noen av de mest beglodde jeg kjenner til er i en travel trappeoppgang som er fylt av hverdagslige bilder fra både vår nære og halvnære fortid, med komp og utførelse som ville gjort dem til hakkemat på vår fotografiske slaktebenk.
Janne:
Her på dette bildet er nok ikke sammenhengen med jernbane særlig klar, annet enn at dette er et gammelt pakkhus og to av stativbena står i skinnegangen. Men Hen er mer enn dette, og det kan komme mer jernbane derfra om jeg får orden på pixlene.
Odd Tore
Ketil K.
Et bilde fra tiden mellom ubrukelig og moden for museum, kjekt å ha.
Stine J.
Sammen med teksten og din siste kommentar er dette et bra dokumentarbilde. Det får meg i hvert fall til å undres hva i alle dager man gjorde med en sandkasse for luftvern. :-)

mvh Stine

Avsluttet .
Noen har evne til tidlig å synge rent, i andre er evnen til å fabulere sterk...

Noen ganger blir jeg litt trist når jeg leser kommentarer, andre ganger glad, overrasket, kanskje provosert.. Kanskje jeg savner litt tydelighet i enkelte kommentarer - noe som i aller høyeste grad også gjelder meg..: ''for meg....'' eller ''jeg synes...'' i steden for: ''dette er ikke...'' eller ''dette har ikke''... ubetydelig kanskje, bare blir litt overrasket over hvor bastant man kan være noen ganger.. smak er noe rart, subjektivt og flyktig - og har med både referanserammer og tid å gjøre.. det finnes en ''vegg'' for de fleste bilder - hjemme, eller i det offentlige rom.. (skrevet det før men)..

Selv likte jeg dette bildet umiddelbart.. Før jeg leste kommentaren din, lurte jeg på om det i det hele tatt var noe oppe i den kassa.. den ser tom ut.. ''sandkasse-luftvern'' kunne egentlig vært en morsom tittel på en tekst - en drodle sak rundt ''umodne guttunger'' som vil inn i luftvernet.. Leste en bok en gang hvor en scene fra et krigsfly ble beskrevet baklengs - slik at bombene flyet hadde sluppet, ble trukket inn i flyet igjen, soldatene ble gutter, så barn - til ''sandkassealder''.. Husker ikke nå hvilken bok det var.. kanskje noen andre gjør? eller var det en film? hrmf....
Inger-Lise S.
Fint og klart dokumentasjonsbilde. Veldig godt sammen med teksten.
Du er dyktig til å finne aktuelle temaer! Bra!

Inger-Lise
Avsluttet .
Jeg er enig med Kurt angående slike historiske bilder. Eller synes jeg at bildet gjør seg veldig godt i s/h. Kontrastene er gode og eksponering sitter meget godt. Teknisk meget bra.

MvhJRH
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer!
Min egen kommentar ville vært at dette bildet hadde hørt til i kategoriene ''Kuriosa'' eller ''Nostalgi'', om slike kategorier hadde eksistert.
At utgåtte hestekjerrer finnes, er velkjent, derimot hadde jeg aldri hørt om luftversand før, heller ikke klarer jeg å tenke meg hva folk skulle med slik sand i løs vekt. (noe av sanden ligger forresten spredd til venstre for kassa, noen har lekt i kassa i det siste)
Jeg synes at s/h formidler den rette stemningen her, og at det er teknisk bra. (det var forresten litt av en jobb!)
Avslutningen i topp kan diskuteres, skulle gjerne sett litt mer der. (vogna var full av søppel og fillete plastpresenninger) Kutt av den elliptiske fjæren i høyre kant er unødvendig.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu