Hadeland
Åker på Hadeland tatt fra bilen, i fart, en høstdag. :) Justert levels og kontrast i PS.

Versjon 2: Fremdeles merkelig himmel, enda jeg ikke har gjort noe med den. Lurer på om jeg rett og slett har glemt å stille om kameraet til høyere oppløsning...?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-20 10:35:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • 18-70 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger253
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_160666} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Lars Erik N.

Hmmmm. Her har du nok vært litt for hard på kontrasten. Se på himmelen. Den ble ikke pen. Det kan jo komme av for kraftig komprimering, men tror ikke det. Ellers så liker jeg motivet.

Mvh
Lars
Liv Maren M.

Takk for kommentar! :) Tror himmelen kommer av komprimeringen, flere av bildene mine har blitt slik, uten at jeg har justert kontrasten. Jeg vet ikke hva jeg gjør feil....:/
Hans Henrik F.

Akkurat det samme jeg la merke til, komprimeringsproblemet. I tillegg er det noen litt merkelige striper øverst litt til høyre for midten. Er dette skyer eller nok et behandlingsproblem?

Jeg har nok ikke noen perfekt oppskrift på hvordan man gjør dette best mulig (det er mange her på foto.no som har en del meninger om slikt), men har ikke opplevd slike komprimeringsproblemer med min metode ihvertfall. Jeg velger Save for Web i PS og velger først størrelsen. Der kjører jeg som regel opp mot det maksimale som foto.no tillater. Så går jeg på optimering av filstørrelsen og velger 250kb som er det største lovlige. Resultatet ser som regel ganske greit ut.

Har ellers sans for bildet ditt - kanskje utbrentheten på skyene kunne vært unngått også, men ellers er det flotte farger og et godt motiv.
Liv Maren M.

Takk for tips! Tror jeg skal prøve din oppskrift og se om det blir bedre da. :)
De merkelige stripene tror jeg kanskje er fra bilvinduet, takk for at du gjorde meg oppmerksom på dem! Så dem ikke før nå :P
Amund Blix A.

Hmm, det aner meg at originalbildet er mye mørkere?
Dette er et ganske typsik resultat av undereksponering og autolevels...
Liv Maren M.

Humm, originalbildet er ikke så mye mørkere. Autolevels bruker jeg bare når jeg har dårlig tid. Men kan komme av at jeg hadde bakgrunnslyset på skjermen stilt inn veldig lavt, satt på et tog og redigerte bilder, og ville spare batteriet lengst mulig. Kan legge ut en ny versjon i morgen. :)
Amund Blix A.

Aha, redigering av bilder på laptop er sjeldent heldig, ser fram til ny versjon..
Hans Henrik F.

Så ble alt så meget bedre! Vet ikke om du tjente noe på å øke bredden, da det var lite spennende å hente til høyre i bildet, men nå er ihvertfall bildet langt bedre med hensyn til de tingene som ble påpekt tidligere. Om originalfilen din også har disse kornene på himmelen, er det vel støy av et eller annet slag som kom ved opptakstidspunktet. Mulig at en kjapp tur innom Neat Image med litt forsiktige innstillinger kunne hjulpet ? Jeg synes ihvertfall at bildet ble bra nå uansett ...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu