-Den siste dansen-
Bildet inngår i albumet Sommarblomar-makro -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-21 14:53:54
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger405
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_160916} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Steinulf L.

V#2 er muligens mer 'riktig' etter regler om komp, men det er mye mer følelse i originalen. Der har du truffet planken skikkelig, både med skarphet,dybde farger og etter min mening også med komposisjonen. Det eneste lille pirket er at jeg ville fjernet rusket på bladet til høyre.
God helg.
Kurt S.

Her har du fått til et flott bilde. Skarphet, farger og lys sitter som et skudd.
Fine høstlige farger som blir brutt opp av litt rødt og grønt.
Bildet står fint til titelen.
Foretrekker V2 da jeg synes det røde nederst i V1 forstyrrer litt i forhold til støvbæreren som etter mitt syn er hovedelementet i bildet.
Flott!!
Mvh Kurt
Odd E. k.

Sensommer er den tid på året da det er full aktivitet med å føre slekten videre og da med vinden for det meste. Her har du fanget et fint motiv, noe vi lett ikke legger merke til ute i naturen. Ett lite vindpust til, så er reisen slutt for denne frøbæreren, noe du fint har fremstilt her. En god skarphet med en fin bakgrunnsfarge og utsnitt. Likte best versjon #2.
Bente K.

Så bra sett. Den florlette lille støvbæreren som er sentrum i bildet her var flott der den svever under bladene. Det grønne og røde bladet sto fint i kontrast til støvbæreren.
Jeg likte versjon 2 best, men tror nok at at bladet nede til høyre forstyrrer litt for roen i bildet.
mvh Bente
Mone S.

Et godt motiv, og er nok enig med Steinulf ang versoner. Den lille støvbæreren var herlig.

Mvh Mone
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette syns eg var lekkert, naturlegvis best i #2.
Mvh-iav-
Tone A.

Takk for alle positive kommentarar og tilbakemeldingar.
Dette bildet er teke ein solfylt oktobermorgon. Eg oppdaga dette løvetannfrøet, som virra fram og tilbake med vinden mellom blada. Det hang i ein edderkopptråd, så det vart reine dansen i vinden. Det vart mange bilde for å få til eit som vart skarpt, samstundes som blada også skulle vera med pga miljøet. Bladet til høgre skulle eg nok ha fjerna ser eg nå. Sjølv likte eg best originalen pga at det får litt dybde pga bladet nede.
:) Tone
Avsluttet .

En finstämd bild, lite nostalgisk, sommaren har slutgiltigt gått till vila men ett frö av den håller sig kvar.. Vackra färger och varmt behagligt ljus. Versjon 2 faller mig bäst i smaken då den är bättre balanserad än versjon 1. En härlig bild!
Mvh
Elisabeth
Stine J.

Hei Tone,

Flott lys du har hatt her og fine høstfarger. Støvbæreren er fin og skarp og jeg kan formelig se den danse i vinden. V2 ble best, men jeg syns det ble litt stort tomrom i bunn. Kunne tenkt meg en versjon som var kuttet fra bunn for å fremheve støvbæreren enda bedre. :-)

mvh Stine
Avsluttet .

Hei Tone
Rett og slett helt perfekt, nydelig, farver og komp sitter bra.

Et artig bilde og jeg liker v2 best.

mvh arild
Inger-Lise S.

Vakkert bilde med behagelige farger. Fargenyansene i den lekre, diffuse bakgrunnen, gjør seg virkelig og gir liv til bildet.
Selv om jeg liker v#1, som er annerledes ( bra!), så velger jeg v#2.
Godt lys i bildet. Absolutt et godt bilde:)

Inger-Lise
Tim Ø.

Ren poesi.
Gjennom et svært enkelt bilde har du sagt utrolig mye om overlevelseskrafta som ligger i naturen. Frøet ser spirekraftig ut, selv så sent på året. At det er sent viser fargene oss. Bildet inviterer også til refleksjon. Hvilken reise har frøet vært ute på, før det ble fanget her?
Du er i mine øyne økonomisk med virkemidlene. Den forenklinga gir en egen kraft, når det fungerer som her. Det samme gjelder poesien.

Jeg hører foresten til mindretallet som foretrekker v1. Det røde bladet tilfører dybde, som mange før meg har sagt. Kanskje like viktig er gjentakelsen, eller rytmen, det representerer. Kanskje det er grunnen til at jeg tenker poesi her.

Mvh Tim
Avsluttet .

Nydelig makro Tone.
Teknisk veldig bra mhp. på skarphet og toner. Jeg liker begge versjonene.

MvhJRH
Audhild E.

Dette var veldig fint, Tone.
Liker godt begge vers. på hver sin måte.
Litt blur på bladet nede til høyre hadde hjelpt, jeg synes ikke det trenger å klones noe her. Flotte farger. Skarpt frø!!
Mvh-Audhild
Christine H.

Wow, dette var ''bærre lekkert''
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu