Solnedgang bak Nerlandsøy
Fra Runde mot Nerlandsøy/Kvalsvik.
Tatt sist lørdag (22.10.2005). Mye vind i høyere luftlag lagde fantastiske skyformasjoner.
Jobbet mye med å få fram strukturen i steinpartiene, men lurer på om jeg har gjort for mye ut av det?
Var også usikker på utsnittet. Prøvde forskjellig utsnitt men valgte til slutt å beholde fullt kamerautsnitt.
Utstyr
  • Canon EOS350D
  • EF-S 18-55
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/11
  • Nei
  • AnnetBildet er en sammensmelting av fire forskjellige eksponeringer varierende fra 1/10 sek. til 8 sek.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1580
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_161782} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (39)
Edvin S.

Dette har du klart meget godt. Sitter her og beundrer verket ditt, og utsnittet er slik jeg selv ville ha gjort det. Strukturen har blitt meget flott, med flotte detaljer.
Nydelig utført arbeid ;-)

Mvh ~ Arne
Avsluttet .

Dette ble svært vellykket.
Bildet er dramatisk og fint - kunne vært hentet fra Ringenes herre.

MvhJRH

Linde G.

Ja dette var rene verket, det minner meg om et sånt bilde vi tittet i når vi var små, som var sånn 3 dimensjonale som du puttet inn i en slags kikkert liksom. Landskapet kommer mot meg her, og jeg kan ikke si annet en at det er rålekkert !.

Hilsen
Linde Gilberg
Joárr Larsson B.

Fytti dette va digg! Kan ikkje si noe annet.
Øyvind N.

Syns du har fått det bra til her. Forgrunnen med steinpartiene løfter bildet langt over et ''standard'' solnedgangsbilde som det hadde blitt dersom ikkje forgrunnen hadde vore med.
Avsluttet .

Synest dette var veldig bra , det eneste jeg har å utsette på dette må være den lyse stripen langs fjellet på venstre side , etter at du har gjort himmelen mørkere eller fronten lysere , du har i hvertfall ikke klart å få med alt ..


Vennlig Hilsen
Tord Andre Oen
Morten W.

Bildet viser at noen av oss blir enere!
Morten W.

Bildet viser at noen av oss blir enere!
Inger Anne Maritsdotter V.

Et bilde som skiller seg ut frå mengden,
usedvanleg god skarphet, bra detaljgjengivelse,
fin stemning og velkomponert.
-iav-
Truls L.

Dette er noe av det flotteste solnedgangs-bilde jeg har sett. Helt rått :)
Tor Erik S.

Gratulerer!!
Dette er råbra, ekte fotokunst.
Etter mitt skjønn perfekt i sin sjanger, her må jeg ta av meg hatten.

Mvh.TE
Camilla S.

Heisann

Grattis med et råflott bilde!!
Skikkelig dramatisk, der både fjellberget og skyene kler hverandre. Skarpe og flotte å se på, nydelig skarphet.
Er bare til å si G R A T U L E R E R med dette, kanon bra!
Dette bildet må nok anbefales på det sterkeste :)

-Camilla
Kjell Ruben S.

Dette var bra. Likte posisjonen du sto i når du tok bilde, lager virkelig sug i bildet.
Etter min mening er det ikke vanskelig å se at du har hentet fram en undereksponert forgrunn, men det er gjort stort sett bra.
Hvis du ser på fjellet til høyre i bakgrunnen, så syntes jeg det ble noe lyst, mulig etter at du hentet fram forgrunnen at det kom med.

Jeg liker skygge konturene og de ellers brae kontrastene. Absolutt et storartet bilde!

Vennlig Hilsen
Kjell Ruben Strøm
www.kjellruben.com
Avsluttet .

Hei
Her går jeg i mot all den ros du har fått. Synes ikke forgrunnen fungerer, den øvre halvdel av bilde er et ekte og flott naturbilde mens nedre halvdel er blitt helt ødelagt av manipulasjon og du sitter igjen med et veldig dårlig resultat.

Enten manipulerer man hele bilde, eller så lar man bilde være et landskapbilde.

Beklager, men dette var min mening.

mvh arild
Stine J.

Jøss, dette ble utrolig bra. Enormt sug innover i bildet, flott dramatikk. For meg ser arbeidet med forgrunnen bra ut og er med på å skape den spesielle stemningen.

mvh Stine
Jon Christian J.

Bra bilde. Er totalt uenig med Arild Aase sin kommentar. Hadde du kun brukt øvre del slik han anmoder om, ville bildet ha vært et typisk ''elg i solnedgang''-bilde. Er også usikker på hvilken manipulasjon han sikter til. Slik jeg har forstått det har du jobbet fram steinpartiene i forgrunnen ved å hente fram noe som allerede lå i det digitale negativet. At man øker/reduserer kontrast eller lysner/skyggelegger enkelte partier er vel ingen manipulasjon etter min mening. Vil vel ikke kalle Ansel Adams bilder for manipulerte selv om de er etterbehadndlet i mørkerommet.

Enig med andre her om at kanten på fjellet helt til venstre har en slags glorie der det vises godt at bildet er etterbehandlet. Denne glorien burde vært redusert. Og likeledes fjellet til høyre i bakgrunnen burde vært mørkere.

Men alt i alt et meget bra solnedgangbilde og brukbar etterbehandling.
Håvard H.

Pent! Men synes ikke du har jobbet for mye med lysningen av steinmassene i forgrunnen, det er heller himmelens lyseste partier som blir litt overdrevent behandlet. Du burde beholdt noen sterke høylys akkurat hvor solen går ned så hadde du beholdt nok realisme til at det går rett hjem, hos meg ihvertfall.

HH
Jens Inge R.

Takker for mange kommentarer, det blir nesten så jeg rødmer!
Må innrømme at det var et kick å få så mange positive tilbakemeldinger på mitt første bilde på foto.no.
Samtidig opplevdes det som litt nifst også, så derfor var det beroligende at det etterhvert dukket opp enkelte med kritiske kommentarer ;)

Jeg er etterhvert stort sett enig med de som har bemerket at det er en del mindre vellykkede elementer i bakgrunnen. Dette må nok tilskrives delvis litt hastverksarbeid og delvis min manglende erfaring med å bruke billedbehandligs-verktøy på denne måten. Problemet mitt er mest at det blir veldig tidkrevende å gjøre slike ting når jeg har såpass lite rutine (Jeg har bare drevet med dette i en god måneds tid, fikk kameraet mitt for knappe to måneder siden).

Det eneste jeg ikke kan si meg enig med i kommentarene er der det er brukt begrepet manipulasjon. I min begrepsverden er denne type billedbehandlig ikke manipulasjon. Jeg har ikke lagt til noe i bildet som ikke var der,og jeg har heller ikke fjernet noe fra bildet. Jeg har bevisst brukt flere forskjellige eksponeringer av samme motiv for å kompensere for kamerasensorenes manglende evne til å fange hele dynamikken i en scene med så store variasjoner i lyset. At jeg kanskje ikke helt klarer å smelte disse sammen på en hundrede prosent enhetlig måte er jeg derimot helt på det rene med, men jeg jobber med den saken :)

Ellers en liten kommentar til: Jeg ser ut fra noen av kommentarene at enkelte har antatt at jeg har hentet ut detaljene i forgrunnen fra et mørkere utgangspunkt. Det er ikke den teknikken jeg har brukt. I stedet er forgrunnen en blanding av i hovedsak tre eksponeringer hvorav den lyseste er nesten overeksponert. Har også her ''fusket'' litt og delvis brukt ''merge to HDR''-funksjonen i PS for å trekke ut dynamikken i deler av forgrunnen. Etter min begrensede erfaring fungerer dette brukbart der det er mye tekstur, men heller dårlig på mer graderte overganger av type himmel o.l.


Jens
Avsluttet .

Hei igjen Jens

Jeg var nok litt kjapp på avtrekkeren igår når jeg brukte ordet manipulasjon, så det trekker jeg tilbake:)

Det som gjør vondt for mine øyne ved å se på bilde er den nesten metallic sølvfarven som er i berget, den er veldig uekte.

Ellers synes jeg vel om komposisjonen og himmelen er jo flott.

Beklager at jeg brukte ordet manipulasjon, for som du selv sier, ingenting er tatt bort osv.

mvh arild
Roger V.

Dette var virkelig bra, et av de bedre solnedgangbildene jeg har sett her.
Lekkert.

Roger
Kjell Ruben S.

Jeg tenkte ikke på at du brukte HDR fungsjonen, har ikke brukt den enda, men må vel teste den ut. jeg ''henter'' normalt lyset hvis det er for mørkt, bare trodde at du gjorde det samme.
Men skal nok litt mer teknisk erfaring til for at dette sitter 100%

Vennlig Hilsen
Kjell Ruben Strøm
www.kjellruben.com
Mari W.

Dette bildet mistet jeg nesten pusten av.. Det er jo helt perfekt!
Henger meg på gratulasjonene!
Harald H.

Slike bilder ser jeg gjerne flere av... nydelig! Ser ut som om du har gjort litt etterarbeid her, det er også godt utført synes jeg :)


- Harald -
Tommy L.

Den satt som ett skudd! Kul fargekombinasjon!
Avsluttet .

Wow, herlig bilde! *studere i evigheter* Denne bør du være stolt over! :D
Marius R.

Ojoj - fantastisk! Dette var nydelig!

Grattis!
Bjorn F.

Hei.
Imponerende, er målløs.
Hilsen Bjørn.
Åsmund I.

Gidder nesten ikke si noe en gang. Dette var sykt fett! Det er helt sikkert litt å pirke på, og det kan være du har tulla for mye med forgrunnen for noens smak, men dette bildet er så vannvittig tøft sånn det er nå at det kun blir småpirk. Ble neste litt sjokkert over hvor fett dette var! Skyene og solnedgangen er selvsagt bra, men det som gjorde det til en perle av et bilde var forgrunnen og fjellet. Veldig ''Ringenes Herre''feeling over det hele. Dette bildet kan du være stolt av! Damn, tror aldri jeg har skrytt så av et bilde før...

Mvh Åsmund
Marius F.

Du tar virkelig vakre landskapsbilder, men per 10. november mener jeg dette er det vakreste av dem alle. Herlig komposisjon med masse sug innover bildet. Himmelen er et nydelig spill i form og farger. Fine strukturer som kommer pent frem i berget i forgrunnen. Jeg skal nevne noen innvendinger, og det mtp. etterbehandlingen. For meg blir overgangene mellom de lyse og mørke paritiene hvor du har lettet opp/dempet for tydelige, dette kan gjøres litt smidigere. Print det ut i stort opplag og selg det på hurtigrutekaia til turister ;-)

Mvh MF
John C.

Er selv fra distriktet ditt og synes du er dyktig å få frem stemninger i bildene dine. Dette var absolutt en høydare. Skal jeg sette en enste liten lillefinger på noe så må det være at det ble litt for mye himmel etter min smak. Ellers et nydelig bilde
Avsluttet .

Kongebilde, meget behagelig. Et ''gullbilde''

mvh Petter
Ramunas K.

Dette var ikke verst! Veldig bra komposisjon, og ganske unik også. Skyene passer sammen harmonisk med steinformene og linjene. Annerledes og fantastisk fint bilde!
Kenneth R.

Hei Kjell Inge,

Velkommen på dotten og gratulerer med et meget velykket bilde. Her er det meste sagt allerede, så jeg får bare si det første jeg sa når bildet lastet på skjermen :

WOW!

Liker HDRI bilder veldig godt, og dette synes jeg du har fått til på en meget tiltalende måte, spesielt med tanke på at du er ''fersk i gamet''. Skal se på fenomenet selv, gleder meg til å se flere bilder fra deg.

Mvh
Kenneth
Erik J.

Dette er så bra at du får en anbefaling av meg.
Erik
bims erik j.

Helt fantastisk

keep rolling man :-)
Oddgeir N.

Mykje er alt sagt så eg seier: Nice.
Tove H.

Henger med på! Dette var utrolig bra! Anbefales!
Mvh Tove
Terje K.

Makan til flott bilde. Ingen grunn til dype analyser her. Utrolig bra!

Mvh Terje
Avsluttet .

Selv om det er et ''gammelt'' bilde så må jeg nesten legge igjen kommentar. Utrolig spennende bilde og jeg er mektig imponert over bruk av teknikk. Det med fargespillet i stenpartiene synes jeg fungerer helt utmerket. Du har klart å skape en ny verden. En litt uvirkelig verden som man blir meget hypnotisert av. Detaljene er kjempebra og dynamikken i komposisjonen din er lekker.

Et meget vellykket bilde. Jeg blir direkte flau når jeg tenker på at jeg har likt kamera som deg. Men takk for at du viser hva man kan gjøre med et slikt kamera!

Mvh
Sindre Kristiansen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu