Color me red
Utstyr
  • Olympus E-300
  • Olympus 40-150 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger417
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_161881} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Tine H.

Hmm... her ble jeg jammen usikker på hva jeg synes. Fargene var imponerende flotte, men motivet veldig midtstilt og noe kjedelig. Ville også fjernet bladet som stikker inn fra høyre. Men likte altså veldig godt de varme rødtonene. Mvh Tine
Odd E. k.

Fine farger, men blåbærlyngen blir for enkel i denne sammengheng. Skulle vært en noe mer omfattende kvist med et eller flere bær på. slik bildet fremstår nå, er mange av bladene for mye ut av fokus og gir ikke den fremtoningen bildet skulle hatt. Ellers et fint utsnitt og fanget bilde.
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg liker lyset og fargene i dette bildet.
-iav-
Steinulf L.

Svært vakre farger, men litt tilfeldig fokus trekker ned. Du burde nok hatt et samlende fokuspunkt.
Odd Tore S.

Her er det greit å starte med å beundre lyset og fargene, som virkelig spraker til, særlig på denne skjermen.
Artig sak med det tynne edderkoppspinnet på sidene.
Når det gjelder valg av fokusplan og dybdeskarphet, er det ikke så lett å følge med. Fokus ser ut til å ligge ganske langt bak, på stilken, slik at bladene nærmest blir uskarpe, men bare nok til at de blir uklare. Bladet som trenger inn fra høyre er også skarpt. Akkurat dette bladet synes jeg ikke bidrar så mye til kompen, og det kunne godt utelates.
Det som kan bære kompen er de to bladene som kan utgjøre en slags diagonal. Bladet ovenfor disse stikker så mye ut fra fokusplanet at det vil vel alltid delvis være mer eller mindre uskarpt, og det kunne vært luket forsiktig vekk. Med fokus litt mer mot forkant og litt mindre blenderåpning hadde hele saken blitt noe mer ryddig, men like fullt knallfarget blåbærlyng.
Vanskelig med så små vekster som ikke vokser i plan.
Odd Tore
Sidsel A.

Tusen takk for alle konstruktive kommentarer. En spesiell takk til deg, Odd Tore, for dine fyldige og lærerike kommentarer. Imponerende at du tar deg tid til dette på så mange av mine og andres bilder!
Det var vel fargene som gjorde bildet for meg også (likte at jeg fikk med overgangen mellom bakken og himmelen, som skapte lyset, selv om det er selvfølgelig er bearbeidet i PS også), for jeg ser jo godt de manglene dere nevner. Tror ikke det er så mye jeg får gjort i PS her annet enn evt. å fjerne det bladet som nevnes. Får vel øve meg med på fokusering og fokuspunkter og prøve igjen neste høst! Det er forøvrig ikke vanlig blåbærlyng, men såkalte amerikanske blåbær, i form av en liten busk.
mvh Sidsel
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu