Høst
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-01 23:57:19
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger383
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_161922} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Gunnar G.

To små kommentarer: Prøv å legg ut et større bilde.
Dernest prøv å redusere lyset og øk kontrasten litt. Kanskje kan du også prøve å øke fargemetningen forsiktig. Dette bildet har nok mere ''saft'' og ''spenning'' i seg enn det vi ser her.
hilsen Gunnar
Berit J.

Takk for tips. Har ikke så mye erfaring når det gjelder bearbeiding av bilder, så skal begynne å teste meg frem litt. Spennende område, med mange muligheter.
Gerry F.

heisann! God ide og motivet er strålende,men som sagt litt mer ''juice'' s har du det...lek deg med levels og saturation i PS, grei måte å starte på... Sjekk ut hva jeg gjorde med mitt bildet bilde nr. 201032
Gunnar G.

Hei Berit! Versjon 2 har absolutt mere kontrast i seg, noe som får fram både ''saft'' og farger i bildet. Men bildet er blitt veldig lite, så det er vanskelig å se detaljer. Beskjæringen har du imidlertid ikke vært like heldig med, tror jeg. Grunnen er at det i svært mange tilfeller ikke ansees for å være bra komposisjon å dele et bilde midt på. Bilder fra naturen med horisontlinje (eller som her en vannlinje) har en ulyksalig tendens til å dele et bilde i to like deler, en oppe og en nede. Som sagt ansees det for å være uheldig i de fleste tilfeller. Slik sett er versjon 1 bedre.
Et lite tips. Jeg antar at kameraet ditt git deg bilder i jpg-format. Når du har overført bildene til datamaskin og funnet ett du vil bearbeide, gjør det om til TIF-format før du overhode gjør noe som helst. Aldri bearbeid et jpg-bilde!
Et bilde i TIF kan endres på så mye du lyster uten at det går ut over kvaliteten. Når du er fornøyd, gjør du bildet om til jpg igjen. Husk å gi det nytt navn så du ikke overskriver den opprinnelige billedfila. Tilslutt endrer du størrelsen slik at det tilpasses foto.no sine krav om maks 1024x768 eller maks 250 kb. Jeg bruker selv ACDSee til billedarkivet mitt og enkel og rask betraktning av bilder, samt enkel justering, som f.eks. størrelsestilpasning til foto.no. Jeg har anskaffet Photoshop, men ACDSees editor klarer mange av de tingene som Potoshop er kjent for å være aller best på, bare ikke like elegant og omfattende. Men det finnes mange gode fotoeditorer på markedet. Poenget er å lære å bruke dem riktig.
hilsen Gunanr
Amanda C.

Versjon 2 er litt bedre syns jeg. Det er mye mer liv i den enn i versjon 1. Det er mange flere farge nyanser og det liker jeg. Liker godt det at trærene speiler seg i vannet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu