Under en opprydning i sommer fant jeg igjen to gamle, ufremkalte Tri-X'er innerst i en kommodeskuff. En som hadde ligget i ti års tid, og en som var omkring 25 år gammel. Dette er fra den eldste rullen. Bildet er tatt rett utenfor hanskebutikken Halléns på Egertorget - der 3 Brødre nå ligger.
Bildet inngår i albumet En Tri-X fra 1977 - <br>Har nå klart å tidfeste den eldste av de to filmene som dukket opp i høst, til september 1977! Filmen ble altså fremkalt først etter 28 år i en kommodeskuff, og viser seg å ha klart seg imponerende bra.<br>(I 1977 var jeg 21 år gammel, og hadde akkurat flyttet til Oslo for å studere. Årene går, gitt.)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger568
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_162209} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Steinulf L.

Skikkelig 70 talls sleng i jenta's bukser. Fin tidsreise.
Kristoffer L.

Takk for det, Steinar!

Jeg lurer forresten på om det ikke er en gutt. Slike frisyrer var jo ikke helt sjeldne på gutter den gangen. Men helt sikker er jeg ikke. ;-)

Kristoffer L.

Beklager - Steinulf! ;-)
Eli B.

Artig swung på mannen. Likte bildet, morsomt å se gamle bilder fra Oslo.
mvh Eli
Anne Lene B.

Hei Kristoffer.
Tett, fint komponert stemningsbilde. Likte dette bildet svært godt!

Mvh
Anne Lene
Hans Jacob H.

He he, jeg så thumbnailen og tenket; henda i været, dette er et ran.
Men slik var det altså ikke. Morsom kontrast med de to som er vendt hver sin vei. Den ene tydelig engasjert med en eller annen underholdningsaktivitet mot et mulig publikum til høyre. Den andre helt konsentrert om egne tanker og vandrende tilsynelatende uanfektet ovenfor det han nettopp har passert, som den andre er så opptatt av.
Magefølelsen sier meg at et litt litt lavere standpunkt hadde fungert enda mer optimalt her. Uten at jeg kan komme med noen skikkelig begrunnelse for det.
Avsluttet .

det er en flott tidreise dette, morro å se bilder fra den tiden , en tid jeg dessverre er altfor ung til å ha opplevd selv.

Det er mange spennende detaljer i bildet, som dukker opp etter at jeg har sett på bildet et stund, den hvite boksen(?) og ikke minst sykkelen i bakgrunnen, sånne sykler har kommet helt på moten igjen, folk tråler jo brukthandlere og gamle skur på jakt etter sånne lave og hippe bysykler.

jeg lurer på om ikke en versjon med mer miljø rundt typen hadde gitt meg mer her, men det er kanksje bare fordi jeg er forferdelig nysgjerrig på hvordan det så ut på egertorget for ''ca 25 år siden'' ;-)

Ø
Avsluttet .

snodig.. ser nesten ut som en slags dans.. det står nok en liten jugoslavisk folkegruppe bak høyre billedkant, med en medrivende kolo (en folkedans med sang) .. og mannen kunne bare ikke dy seg.. Gutten liker sikkert ikke folkemusikk.. :-)
Fin komposisjon!
Kristoffer L.

Tusen takk for engasjerte kommentarer!

Mannen på bildet var ofte å se i området, spillende på munnspillet sitt (se hans høyre hånd) for en liten slant. I den grad det var særlig applaus, er det den han mottar (eller prøver å anspore) i dette øyeblikket. Den hvite esken hadde han satt fram for at folk skulle ha noe å kaste penger i. Det var nok ikke noe stort publikum, men han henvender seg til noen utenfor bildet til høyre.

Jeg kommer til å legge ut flere bilder fra denne filmrullen fra Oslo sentrum etterhvert... ;-)

- Kristoffer
Ina V P.

Hei Kristoffer!

Praktfullt, bildet når frem til meg! Nydelig gest fra mannen, og munnspillet i hånda. (Har du han i aksjon også eller, der han spiller)

Utrolig gøy å finne igjen gamle ufremkalte filmer, bra de var i behold!

Du er jammen meg glad i å ta s/h -bilder, men du er flink til det også!

*takk for hjelp på rose-bildet*

Mvh Ina.
Knut L.

Hei -Kristoffer.

Arti' og stemningsfullt mimrebilde fra den gang da - for 30 år siden, - med sin historie, og umiddelbart engasjerende i mange hensender og isammenlikning med slik det er nå. Det er viktig og meningsfullt å ta vare på slike bilder.

Nydelig og sikker utførelse på det tekniske plan.

Det blir spennende å følge med videre ...

mvh
Knut

Christer B.

Halleluja. Utrolig at filmen har holdt seg såpass i 25år. Skulle kanskje ønske meg litt mer kontakt med fyren, men posituren er ubetalelig. Bra.
jeanette h.

hehe, jeg trodde faktisk at bilde var fra naa, og komenterte litt stille for meg selv at han hadde kule sko..utrloig mye som har forandra seg, men moten har jo kommet tilbake. saa for at kanskje bildet hadde vert mer interresant, ville jeg kanskje oonske aa sett mer hva som skjer rundt..ikke at du har muligheten til aa ta bildet igjenn, men da hadde man kanskje sett litt mer hvilken tid det er..

jh
Avsluttet .

Perspektivet og dynamikken i bevegelesretningene på de to hovedpersonene er effektivt for bildet. Artig situasjon og bra 70-80-tallsstemning.
Kristoffer L.

Tusen takk for nye kommentarer! Det er riktig hyggelig å høre at bildet engasjerer. Det er noe eget med fotografier fra vår egen samtidshistorie. Så ubetydelige de enn måtte være, isolert sett, har de en dokumentarisk verdi. Og ikke minst også en nostalgisk verdi.

Først og fremst er jeg glad for at bildene på den gamle rullen ble så bra som de ble, teknisk sett. I noen av bildene kan en se en viss kvalitetsreduksjon i toneomfanget, men i det store og hele må jeg si meg positivt overrasket over hvor utrolig robust denne gamle, ufremkalte filmen viste seg å være.

En stor utfordring framover blir nok å ta vare på de digitale bildene fra vår egen samtid. Sørge for trygg lagring, oppdatere når det kommer nye lagringsformat og de gamle etterhvert forsvinner osv. Før eller siden vil de garantert utgjøre et viktig historisk dokument, nesten uansett hva de inneholder...

- Kristoffer
Torild H.

Jeg synes det er så bra det du sier om å ta vare på fotografier fra vår samtid; selv om de kan virke unnselige og ubetydelige nå, kan de få verdi over tid. I min hjemkommune ble det nettopp samlet inn bilder til ny bygdebok, og alle ble oppfordret gjennom lokalavisen til å bidra. Etterhvert ble det etterlyst flere bilder fra folks dagligliv, f.eks. fra det daglige virke på arbeidsplasser, skoler, interiør, gateliv osv.
Ditt bilde her fra gate-Oslo syns jeg dessuten er beskrivende for det vi småby-mennesker ønsker å oppleve når vi besøker en storby: Kontraster.
Kontrasten mellom mennesker som skruppelløst og frimodigt ønsker å vise seg fram og andre som foretrekker den anonymitet bare en storby kan gi.
Mvh. Torild
Erlend B.

Må være spennende å rote i så gamle ruller! Eg tenkte gatepredikant, men munnspillet er nevnt.

Mvh. Erlend
Veronica P.

Det jeg liker med dette bildet, bortsett, fra at det er gøy å gjennkjenne det stedet per i dag. Er at det er omvendt rollefigurer, mellom gammel og ung, trist/nedstemt vs. begeistring. Artig at det er rent tilfeldig og ikke iscenesatt.
mvh Veronica
Roar B.

Underholdende gatefoto tatt helt på kornet. Liker kontrastene i motivet, kroppspråket, ulikhetene mellom personene og små detaljer som munnspillet og syklen i bakgrunnen. Fører meg tilbake til ungdomstiden og 70- tallet.
Glimrende lys og presentasjon.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu