Regnet kommer
Fra Flø v.Ulsteinvik. Tatt tidligere i høst, like etter at jeg fikk kameraet mitt.
Mener selv at det er teknisk ganske OK, litt mer usikker på selve komposisjonen.
Utstyr
  • Canon EOS350D
  • EF-S 18-55
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetTatt i RAW-format som jeg har konvertert med to forskellige eksponeringer for himmel og forgrunn og kombinert sammen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger625
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_162244} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Knut B.

Jeg synes dette funker ganske bra, men forgrunnen med den store steinen synes jeg blir litt vel dominerende. Tror jeg ville foretrukket et litt mer tilbaketrukket kamerastandpunkt, og bruk av tilsvarende lengre brennvidde for å beholde utsnitt.
Geir B.

Fint bilde du har her, men er ikke helt sikker på plassering av steinen i bildeflata. Bildet kan virke litt ''tungt'' i venstre kant pga. steinen. Ellers fin natur.

Geir.
monica p.

Hallo Jens Inge.
Hadde du ikke tatt med steinen ville dette bare vært et av mange fine kystbilder, med steinen synes jeg det blir litt mer, og jeg plages ikke av at det er litt tungt i venstre del-
Fine kontraster og grei skarphet.
Bra dette.
Mvh Monica:o)
Helge A.

Et fint motiv med godt lys og en bra dybde i bildet. Jeg synes steinen blir litt for dominerende. Tror det hadde blitt en bedre komp om du hadde trukket deg noe tilbake, og fått mer luft mellom steinen og horisonten

Helge
Vegard L.

Skarpt og fint, greitt med steinen. Et flott bilde.
Mvh Vegard
Christian H.

Liker dette, men jeg er enig med de som kritiserer den store steinen i forgrunnen. Vannet som renner tilbake, bølgene som ruller innover stranden og uvørsskyene som bygger seg opp bidrar til å skape liv i bildet. Enig i at teknikken sitter, men for meg kan det se ut som du har vært litt kjapp i overgangen mellom de to eksponeringene.
Svein-Jørgen W.

Ikke så sikker ang. den store steinen jeg. Tror jeg likte den. Uansett et bilde som faller i smak hos meg.
Avsluttet .

Åja! Knalltøft!:) Bra exponert, så det holder etter:)
Avsluttet .

Heia. Likte dette veldig godt. Inkludert steinen.. den gjør det lille ekstra spør du meg. Dramatisk himmel skaper liv og røre, mens stranden er nær og litt roligere.
Camilla S.

Heisann

Dette var dramatisk og meget flott å se på!
Synes steinen gjorde hele bildet ferdig jeg, den må jo være der. Flotte bølger, spennende himmel, likte dette.
Flott lys over hele motivet også.

-Camilla
Bjorn F.

Hei.Meget severdig og flott dette.Himmel med fine nyanser. Steinen på stranden er med på å skape fin dybde og så ligger den perfekt i forhold til de mørke skyene.
Lyset er meget vakkert.
Hilsen Bjørn
Per Ove H.

Et veldig bra bilde. Synes komposisjonen er bra med toppen av den store steinen rett under horisontlinja. Den tekniske informasjonen du gir om hvordan du har fått til dette bildet, er interessant.

Nytt kamera, men dette virker ikke akkurat som noe nybegynnerarbeid.

Mvh
POH
Jens Inge R.

Takker for alle kommentarer, synes nok jeg har lært litt av dette.
Jeg har kommet til at jeg burde ha justert vinkel/høyde på kamera littegrann slik at toppen på steinen ikke tangerer horisonten, men heller ligger litt under.
Men ellers ville jeg stor sett ha beholdt det meste som det er, synes det er greit at steinen dominerer som motiv og at bildet har en ''tung'' side og en lys side.

Per Ove: Takker for kommentar om at dette ikke ser ut som nybegynnerarbeid (men det er nok det likevel).
Jeg fikk mitt første ''orntlige'' kamera for to måneder siden omtrent, og det er først etter dette jeg har begynt å prøve meg på noe annet enn familiebilder o.l. Er også nokså fersk når de gjelder denne type bildebehandling, selv om jeg har sporadisk brukt slike verktøy også tidligere til enklere ting.
Lærer noe nytt hver dag, og da er det gøy!

Jens
Åsmund I.

Dette bærer ikke preg av nybegynnerarbeid nei. Fint bilde. Usikker på steinen, lurer på om ikke du ville fått den samme effekten med en lys og en mørk side uten den og. Med tanke på himmelen og de mørke skyene til venstre i bildet. De mørke skyene gir også bildet liv. Også er det dette med tangering av horisonten som er nevnt. Samtidig kan steinen være med på å gjøre dette til noe mer enn et ordinært kystbilde... Lett skal det ikke være... Jeg likte det i hvertfall. Fint er det.

Mvh Åsmund
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu