Stilleben, høst 2005
Høsten er kommet til Hegermannsgate ...
Liker de sterke høstfargene
Bildet inngår i albumet Hegermannsgt. 13c - Samtlige bilder i denne serien skal være tatt utenfor vår leiegård (Hegermannsgt. 13c).
Utstyr
  • Sigma SD10
  • Sigma 105mm f/2.8 EX DG macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger458
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_162297} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Christian H.

Pussig at alle bladene har falt slik at de ligger i samme retning...

Enig i din egen vurdering. Bladene gjør motivet kaotisk, men samtidig gjør det tette utsnittet at kaoset får en positiv effekt. Ser ut som du har brukt blits, det er jeg ikke overbegeistret over, men det er ok.
Camilla S.

Heisann

Synes dette var en artig variant av høstblader. Alle ligger i samme retning, fin orden.. Ble på en måte veldig veldig ryddig, fin skarphet.
Ser ut som at du har brukt blitz, men det kan jo være sollyset også. I allefall, liker settingen, fint utsnitt, gode farger.

-Camilla
Jørgen J.

Det er spesielt interessant og fasinerende at du har valgt et så snevert område som Hegersmannsgate. Høst og blade fra trær må nødvendigvis bli kaotisk, alle arrangementer blir kunstige. Ellers er jeg enig med Christian, gjør et nytt forsøk med stativ og lang eksponeringstid med befintlig lys.
Rolf J.

Vakre høstfarger.
Er ellers enig med tidligere kommentarer ang. lys og område for serien.
Ser at bildet er lagt større enn 1024 x 768, har det skjedd en endring som ikke viser på siden for utlegging av bilder?
Rolf
Christian H.

Passer kanskje ikke så godt å legge det ut under bildet her, men det kan se ut som om maksstørrelsen nå er 1280x768. Det passer meg bra og jeg liker at Gisle har benyttet seg av muligheten.
Gisle H.

Takk for kommentarer!

Jeg ser at flere reagerer på at bildet ser ''arrangert'' ut. Vel - det ER arrangert. Jeg plukket blader fra hele bakgården, og valgte deretter ut de med sterkest/penest farge. Disse ble så plassert på et hagebord for avfotografering.

Det er imidlertid ikke brukt blitz. Det var ganske sterkt sollys da jeg forsøkte å ta dette bildet. Sollyset ble forsøkt myket opp med en sølvfarget reflektor (modell Biltema), men kan være med på at lyset er for hardt.
Fred S.

Arrangert, men OK, har ingenting i mot det, har gjort det selv ved et par anledninger. Synes sollyset er ok som lyskilde her, kraftig kontrast kler motivet, og skarpheten er det ingenting å utsette på.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu