Halldis
Min gode venn og kollega Halldis, i et konsentrert øyeblikk foran Musikkhøgskolens symfoniorkester.

Dirigenten skal på mange måter være den visuelle representanten/ formidleren av det klingende lydbilde, og eg tykkjer derfor det er en givende utfordring å feste dette på film
Bildet inngår i albumet Musikkvenner & denslags - Min kvardag slik eg ser den...
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 80-200, f2.8
  • Blenderf/2.8
  • FilmtypeRAW, ISO 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriKonsertbilder
  • Lastet opp
  • Visninger761
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163217} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Morten J.
Eksponering er helt topp.
Flotte kontraster.
Skarpt der det må være
Flott bakgrunn
Action foran med antydning av musikere i aksjon.

Et flott bilde som jeg liker.

Skal jeg dra noe negativt frem må det være utsnittet. Hun er kanskje litt sentrert. Om hun hadde vært litt lenger til venstre og litt mer musikere .... kanskje.

Men uansett, dette er severdigt.

Morten
Per Ole H.
Det aller beste ved dette bildet er den totale konsentrasjonen og blikket til Halldis som du har klart å fange. Ellers ville jeg også ha hatt henne litt lengre til venstre og mindre kvadratisk utsnitt, men det blir mindre viktig denne gangen.

mvh
Per Ole
Avsluttet .
Veldig bra dette! Mye av bildet ligger vel i trekanten mellom hendene og øynene. Flott uttrykk med det konsentrerte blikket. Velplassert bevegelses-uskarphet. Ikke minst detaljen med at hele hennes høyrehånd er uskarp, mens selve hånden på venstrehånden/armen er skarp, og har dessuten en form som er med på å gi driv til bildet - sammen med taktstokken. Ellers forteller tom sal om en prøvesituasjon. Mht utsnitt ville jeg kanskje prøvd å kutte litt i toppen.

Fatter ikke helt hvordan du har klart å få et bilde med så lite støy med iso 800 på D70. Antar at lyset var hvitt? Uansett, her må du ha gjort et solid etterarbeid! Ehhh....hvis du har noen tips.....
Trond H.
Takk for kommentarer.

BØ, lyset var normalt innelys. Eksponerte slik at det kvite i skjorta såvidt ikkje brant ut. Nøkkelen ligger i RAW, og det faktum at eg konverterte til s/h i konverteren. Prøvde også å gjøre konverteringa etterpå, i PS, og da sprakk skyggepartier så det holdt, men så lenge eg gjorde bildet monokromt før PS, ble resultatet som dette. Så framgangsmåten var såvidt eg husker 1/3+ kompensasjon og s/h i konverteren, og så brant eg inn områdene rundt dirigenten i PS, samt noen få lokale finjusteringer i toneforløpet.

MVH TH
Avsluttet .
Bra fanget blikk. Skikkelig konsentrasjon.
Litt usikker på det kvadratiske formatet. Kanskje fordi jeg er blitt veldig glad i pano.lignende formater. Bra teknisk.

Stian Håpnes

Avsluttet .
Hei!

Bra bilde av en dyktig dirigent:)

Mvh Kyrre Lien
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu