Høst i Parken II
Legger ut et bilde til ifra den flotte parken på Margitsziget (Margit-øya) som ligger i Donau midt i Budapest.
Denne gangen med en tilfeldig krabat som syntes å kose seg i det flotte høstværet.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde29mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger565
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163370} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Tone A.

Dette bildet oser også av hauststemning med alle haustfarga blada på marka ,som markerer eit skille til den grøne plenen. Fint lys og trea står med store greiner som heng ned med haustfarga blad. Dette skapar ein flott kontrast til dei store mørke trestammane og til det grøne i bakgrunnen. Flot dybde med trea bakover og eit hus ein skimtar bakerst. Den vesle guten livar opp bildet som ein liten fargeklatt. Pirket er at du skulle flytta bossdunken på høgre sida før du tok bildet, Jan Frode. Elles eit stemningsfullt bilde med fine detaljar.
:) Tone
Judit W.

Hei Jan Frode!

Your second posted photo about Margitsziget in Budapest has different atmosphere than the first one but it is perfect again. Nice colours and tones, perfect sharpness and the little boy in the red pullover is an extra bonus on your picture. I would probably have cropped the litter from the right side but it's ''another story''.

Ha en fin kveld!

Judit :)
Stine J.

Hei igjen Jan Frode,

Her har du også klart å få fram en fin høststemning, selv om favoritten min av de to bildene nok blir det første. Gutten skaper et ekstra interessepunkt her og det er bra, men søppelbøtta til høyre sjenerer. Tror dette bildet kunne tjent på en kutt forbi søppeldunken fra høyre og faktisk kraftig fra toppen også, til nedenfor den nederste grenen på det midterste treet. Bildet blir da roligere og gutten kommer bedre fram. Men, det er bare min mening da. :-)

mvh Stine
Hans Henrik F.

Ser både dette og det forrige som to veldig flotte parkbilder. Vanskelig å si hvilket som er best og det er også unødvendig all den tid de er såpass ulike som de er. Dette bildet, med gutten og søppelkurven, er mer en beskrivelse av en park med menneskelig liv i. Det andre er jo mer naturbilde-preget. Når dette bildet har med mennesker, bør også søppelbøtta få være med som illustrasjon av parken og dens funksjoner. Den er jo heller ikke grell på noen måte, så den ødelegger ikke for mitt inntrykk av et vakkert bilde. En diger plastdunk ville vært noe annet. To meget gode bilder med masse smell i !
Reidar T.

Enda et flott høstbilde fra deg. Flotte friske farger og flotte kontraster. Som allerede nevnt så skaper ungen et blikkfang i bildet. Søppeldunken var ikke av den styggeste typen så den gjør ikke noe for min del.

RT
Steinulf L.

Føyer meg til der vakre ord, men ville nok gått for et utsnitt uten søplebøtta.
Bente K.

Dette var stålende høstfarger. Morsomt med den lille gutten mot de store trærne. Søppeldunken ville jeg nok ikke tatt med selv om den sikkert tilhører miljøet.
mvh Bente
Gunnar H.

Fint høstbilde. Godt lys, gode farger, fin komposisjon. På en måte er den søppelbøtta litt skjemmende, først og fremst fordi den står tett opp i treet og fordi den trekker oppmerksomhet mot høyre, samtidig som barnet vil ha blikket mot venstre. På den annen side står den liksom og lener seg litt til venstre den også, en litt snedig effekt. Gunnar
Johan K.

Hadde ikke søppelbøtta vært plassert så langt ut i høyre kant hadde den ikke gjort meg noe. Ville helst sett den litt lengre inn i bildet.
Utover det, et flott høstbilde dette. Finfin høststemning.
Teknisk bra, og fint at du har med den lille ungen. Gjorde seg godt den synes jeg :)

Johan

Kurt S.

Nok et flott høstbilde fra denne fine parken.
Igjen: Nydelige og varme farger.
Enig i at søppeldunken ikke burde vært med. Denne konkurrerer om oppmerksomheten med gutten til venstre.
En beskjæring til høyre slik at du fikk med bare to store trær i bakgrunnen blir mitt forslag.
Du vil da få et rolig, harmonisk og fint høstbilde. Et blinkskudd faktisk.
Gutten ble prikken over ièn. Den røde genseren matchet omgivelsene ypperlig.
Mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.

Eit meget severdig haustbilde!

L i t t forstyrrende med søppeldunken trudde først det var ein slags bæremais:-)
Syns det passa fint inn at du fekk med guten i bildet.

Inger Anne
Nina S.

Dette er vel omtrent det samme bildet som forrige, men så forskjellig allikevel, her ble tema et lite barn og digre trær, et fint motiv,
Fargene er tonet ned også, det framhever den lille gutten, likte dette også.
Mvh Nina
Espen A. I.

Hei Jan Frode.

Det meste stemmer med ditt bilde, fantastiske farger, et interessepunkt, valører, komposisjon etc. Ser at det er uenighet om den søppelbøtta, men jeg mener den og gutten skaper et miljø og får meg til å innse at dette er en park. Jeg hadde vell klart å funnet det ut uten bøtta, men det konstanterer i allefall det jeg tror.
Stå på, dette bildet er kjempevakkert og fortjente en anbefaling.

Mvh Espen
Audhild E.

Flott høstbilde dette også. Fine farger og bra komp!
Gutten passer godt inn, gir et litt annet uttrykk enn det første bildet.
Søppeldunken får bli, for min del sier den litt om miljøet.

Mvh-Audhild
Odd Tore S.

Her passer det bra å gjenta seg selv fra Parken I: Vakkert, luftig luft, eller kanskje heller atmosfære, og med en ganske bra 3-D virkning. Likevel synes jeg Parken I hadde både mer atmosfære og dybde.
Poden gjør seg bra, både som liten fargeklatt og som målestokk for trærne.
Stativet til søppelposen har litt særegen arkitektur, men jeg tror ikke at den rettferdiggjør en såpass synlig plass i bildet.
Odd Tore
Torbjørn K.

Jeg synes dette bildet ble ''lettere'' og ''friskere'' enn det forrige. Her dominerer trestammene mindre og det lyse og fargerike kommer bedre frem. Teknisk meget bra med fin dybde. Fin detalj med barnet foran treet, men dersom dette bildet skulle vært helt perfekt så ville jeg ikke hatt med huset i bakgrunnen eller søppelbøtta. Uansett så synes jeg dette var meget vakkert.

Torbjørn
Jan Frode A.

Takk igjen for kommentarer og synspunkter. Og takk for 2 anbefalinger :-)

Det var som ventet denne søppeldunken som ble det store diskusjonstema i bildet. Joda, jeg innrømmer det så gjerne.....jeg er usikker. Så ingen ny versjon, bildet får være som det er :-)

mvh Jan Frode :-)
Fred S.

Egentlig enda bedre enn det forrige parkbildet ditt. det hele er åpnere, fordi stammene her er slankere og mindre påtrengende, samtidig som den lille gutten både setter det hele i perspektiv, og dessuten tilfører bildet en dash av en kontrastfarge. Ellers var grønnfargen på gresset usedvanlig nøktern til å være deg...

vh fred
Linde G.

Omtrent et helt perfekt høstbilde med all spillet i de fargene vi liker best og har om høsten. Men søpla må bort....

Hilsen
Linde Gilberg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu