Fra Nordbyelva
Den første vinter har begynt å hvitte naturen, og skaper grafiske effekter.
Jeg er selv noe ambivalent til bildet, fordi det på en måte framstår som rotete, selv om det faktisk var slik naturen var. Dette er egentlig et eksperiment: lar det seg gjøre å få noe severdig ut av noe så rotet som veltete trær over en elv?
Utstyr
  • Nikon D-100
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetDette er ett av omlag 30 ulike foto jeg tok av og rundt disse veltete trærne som fanget oppmerksomheten under en søndagstur.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger219
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163549} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Christian H.

Godt mulig det lar seg gjøre å få noe severdig ut av noe så rotete som veltede trær over en elv, men jeg syntes ikke dette bildet er noe eksempel på det. For meg blir det bare veltede trær over en elv, uten å være spesielt interessant. Hvis jeg skal komme med noe som kan ligne på et konstruktivt forslag: Det kunne kanskje fungert om du brukte en større tele og fikk konsentrert motivet om områdene rundt iskanten og de trærne som eventuelt henger over der. Et annet alternativ er et mye lavere kamerastandpunkt; så lavt at du trenger vadebukser :) Men jeg vet ikke om disse forslagene hadde gjort bildet noe bedre.
Tim Ø.

Jeg synes bildet er interesant. Lyset og kontrastene fasinerer meg. Kontrastene gir inntrykk av dybde. At elva smalner gir antydning til en komposisjon i kaoset. At iskanten følger sammen linja gir en interesant gjenntakelse. Trærne gir et tilsvarende mønster. Dette understreker også dybdefølelsen.

Jeg har selv famlet mye med de tankene du gir uttrykk for i egenvurderingen. Kaoset i naturen fasinerer meg. Jeg har utaldige forsøk på noe lignende uten å føle at jeg har lykkes i noen særlig grad.

For en tid tilbake hadde jeg en svært intersant samtale om dette med Jostein Øksne, mens vi fotograferte høstløv. Han filosoferte over forskjellene i østlig og vestlig billedsyn. I følge de som har greie på det har vesten et mye ''renere'' billed ideal enn østen. I den vestlige verden har vi behov for å rydde bakgrunn o.l. for å se motivet. I østen er de vistnok mer tollerante for kaos (les mange billedelementer).

Som du ser utløste bildet ditt litt filosoferinger, konklusjonene har jeg ikke, men egenvurderingen din reiser interesante problemstillinger.

Mvh Tim
ulf f.

Spännande bild som är effektfull med grenarna i förgrunden
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu