Foss i Moelva
En del av en større foss i Moelva, ikke så langt nedenfor Lucky Næroset.
Bildet inngår i albumet Høst - Bilder av høst.
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm f/3,5
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/20
  • Lukker4s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger258
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163765} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
ingebjørg fyrileiv g.

Det jeg liker best her, er kontrasten mellom den
hvite fossen og det mørke berget. -eller den rene fossen og
de ''skitne'' omgivelsene.
Fin sløring, blink der.
Utsnittet og formatet er også bra.
Kan ikke finne noe negativt i bildet.

ingebjørg
Gunnar G.

Jeg er klar over at standarden for å fotografere rennende vann her på foto.no er å helle tykk melk nedover en renne i naturen. I så måte går jeg mot strømmen. Jeg kan lite med fotografering av rennende vann med lang lukkertid, noe som fører til at all følelse av vannets rene og flyktige natur helt forsvinner i en hvit grøt. Jeg har sett flere bilder hvor jeg er enig i at rent effektmessig, som rent bilde betraktet, kan denne effekten gi noen fine kontrastvirkninger, som i dette bildet. Men da skulle jeg samtidig ønsket at autor også sørget for å bruke teknikker som opphevet den skarpe og nøyaktige gjengivelsen av naturen rundt, og heller satset på et mer impressjonistisk bilde, inspirert av naturen, eller ''med utgangspunkt i naturen''. Kort tid etter at dette bildet ble lagt ut kom det et bilde fra strandmiljø med sjø i bevegelse med samme langtidsteknikk benyttet. Der er dessverre følelsen av hav og sjø i bevegelse ødelagt. Jeg vet at de fleste som har kommentert slike lagtidsavbildninger av fosser og elver setter pris på denne teknikken. Jeg kan styre meg!

Bildet som sådant er fint, og særlig bra er kontrasten mellom de hvite partiene og de gjennomført mørke steinene på begge sider. Det likte jeg. Komposisjonen er også fin og tett, med lite å trekke.
Gunnar
PS - men ''melk'' i naturen synes jeg ikke noe om ....
Åsmund I.

Synes godt sløring av rennende vann kan være greit jeg, og i dette bildet er det kontrasten mellom vannet og de mørke omgivelsene som er bra. Det jeg ikke er så glad i er når denne effekten blir overdrevet, og jeg synes den blir litt i kraftigste laget i dette bildet. Forsåvidt ville kanskje ikke den tidligere nevnte kontrasten bli så bra med kortere lukkertid her, så det er ikke godt å si. Prøv med litt kortere lukkertid neste gang kanskje? Ellers er det et pent bilde.

Mvh Åsmund
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu