Tjeld på stranden
En Tjeld som vandrer i et vanlig miljø på stranden på Runde. Et lite opphold i et ellers kraftig regnvær benyttes til å lete etter føde.
Bildet inngår i albumet Runde - Fugleøya - Fra Runde på Nordvestlandet, øya med alle fuglene.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM+Kenko Pro 1.4x
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/120s
  • FilmtypeDigital raw ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger334
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164487} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Christian H.

Veldig fint kamerastandpunkt, men noe snaut i bunnen etter min mening. Skarpheten er vel ikke maksimal (feil dybdeskarphet eller converter?), men likevel akseptabel. God fargemetning og god øyekontakt. Fint at både fugl og fotograf benytter seg av oppholdet.
Geir Helge S.

Hei Stig.
Dette ble ganske bra, men ikke heelt der oppe.
Noe redusert skarphet er nevnt, og dette skyldes trolig den lange lukketiden.
Teknisk ser det bra ut ellers. Det som gjør at dette bildet ikke er noen ''høydare'' er nok at det blir litt tradisjonelt. Vi har sett det før liksom...
Mvh Geir
Bent O.

Hei Stig.

Synes bildet ble bra jeg, men skulle gjerne hatt litt mer med under bena på fuglen. regner med at du ikke har det i originalfila siden du ikke har tatt det med. Ellers synes jeg komposisjonen er bra og slett ikke verst skarphet heller. Det eneste jeg kan se som ikke er helt skarpt er nebbet, men synes ikke dette gjør så mye. Ikke så lett heller med den brennvidden og blenderen og få det særlig skarpere. Store kontraster i denne fuglen, men synes du har løst dette bra teknisk.

Mvh Bent
Ketil K.

Regndråpene på ryggen som hovedpoeng kommer fint frem. Ville øket kontrasten en smule.
Jonas L.

Flott med dråpene. Litt trangt i bunnen som nevnt, og litt urolig bakgrunn. Ellers greit.

mvh JL
Magnus A.

Likte dette.Det virker som om fokus ligger midt på ryggen,men tror kansje du gjorde det bevisst for å få frem vanndråpene,noe som jeg mener gir bildet litt ekstra .Ellers god kontrast og fine mettede farger.
mvh.Magnus A.
Roger V.

Hei
En fugel jeg i utgangspunktet ikke har det helt store forholdet til. Har lett for å bare spassere rett forbi slike. Bør kanskje skifte litt på det. Det er jo en vakker fugel. Er veldig enig i det Bent O sier her. Synd det er litt trangt i bunnen. Fin detaljering i både det svarte og hvite feltene.

mvh Roger
Venche J.

Jeg fasineres også av dråpene. :)

Jeg syntes disse fuglene er vakre, og det har du klart å få frem.

Wenche.
Mike T.

Hei Stig.
For meg er dette bra! Skarpheten sitter best på halen men er ellers bra nok. Her er det marginer og kanskje flaks hvis man skal få dette enda bedre til.
Du har tatt fuglen bakfra, og dette har lykkes her på en utmerket måte. Dråpene gjør at bildet blir en ekte ''Hingucker'', som vi kaller dette på tysk. (Någe som det svarer seg å se på). Jeg er bare litt misfornøyd med for lite luft nederst.
Hilsen
Mike
Stig B.

Takk for raske og konstruktive kommentarer. Ser mange ønsker mer luft under. Hadde dessverre ikke mer i raw-filen, dette er ikke et utsnitt men hele fila.

Om man ser nøye etter så ser man faktisk regndråpene i luften. Det var nok ikke mer lys en helt nødvendig her, så jeg fikk ikke blendet ned, noe som kunne avhjulpet skarpheten som avtar mot nebbspissen.

Glad flere likte dråpene, det var det som gjorde at jeg likte dette bildet selv også, selv om det ikke er noe spesielt hverken med lyset eller posituren her.

Får jobbe videre med denne fuglen til våren, synes den har vakre farger, og er et godt vårtegn.

Stig
Vegard L.

Fine farger, bra presentert. Jeg skal ikke gjenta at det er litt trangt i bunnen. :-). Likte spesielt god dråpene på fuglen.
Mvh Vegard
Christian H.

Jeg får legge til at jeg glemte å si at jeg også liker dråpene :)
Ann-Olaug T.

Hei Stig.
Dette er bra, det som fastnar mitt blikk er regndråpane på tjelden, det setter spissen på bilde.
Mvh Ann-Olaug
Odd Tore S.

Greit bilde med fine dråper på fuglen, synes den måten den står på er ganske karakteristisk for at nå er fotografen veldig nær akseptabel avstand. Da er det greit med konverter, for etter min erfaring var akseptradius akkurat for stor til at det gikk med bare 300 mm.
Med lenger brennvidde skulle disse vært verd litt innsats om våren, de viser usjenert et ganske omfattende sex-liv for den tålmodige fotograf.
Odd Tore
Per Harald O.

Fargerik og stilig føggel!

Liker dråpene, lite luft under bena nevnt.
Litt rotet bakgrunn kan kansje blures mer?
Mørknes litt i den hvite fjærdrakten.
Ole Martin D.

Hallo Stig.
Vakkert Tjeldbilde! Flott med regndråpene og dette gjør det lille ekstra.
Må sei at du va flenk på TV'n og hvilken kveld vi hadde! Du blir vel snart programleder! No e det vinter ved kysten,omsider.
Stig B.

Takk for nye kommentarer. Enig i hovedankepunktene mht trangt i bunnen og litt urolig bakgrunn. Utsnittet ble litt tett, men det var bevisst pgs mye urolig bakgrunn. Tjelden ferdes jo ofte i slikt miljø.

Kjekt at dråpene faller i smak. Man skal jo ikke fotografere kun i sol :-)

Stig
Ole Birger S.

Flott og skarpt bilde. Vanndråpene gjør susen. 10D med canon 300 f:4 med 1,4 konv. er en kjempekombinasjon. Lett, hendig og skarp.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu