Valgkampinnspurt 1977
Vi befinner oss midt i etterkrigstidens kanskje mest absurde tiår, og demonstrasjonstog var trendy. Så også for KrF's håpefulle, der de marsjerer nedover Akersgata mot Stortinget. Ikke dermed sagt at bannerne bød på revolusjonerende slagord, eller at demonstrasjonstoget hjalp. Det var Odvar Nordli og AP som flyttet inn i regjeringskvartalet etter opptellingen.
Bildet inngår i albumet En Tri-X fra 1977 - <br>Har nå klart å tidfeste den eldste av de to filmene som dukket opp i høst, til september 1977! Filmen ble altså fremkalt først etter 28 år i en kommodeskuff, og viser seg å ha klart seg imponerende bra.<br>(I 1977 var jeg 21 år gammel, og hadde akkurat flyttet til Oslo for å studere. Årene går, gitt.)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger487
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164497} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Knut L.

Ja, årene går ..... - og det gjenfundende bildet er skikkelig arti' og interessant reportasje/dokumentasjon.

Og ikke bare det; - fin og ryddig komposisjon hvor budskapet i de repiterende bannere mot de mørke mørke husfasadene kommer fint frem. Utsnittet i kvadratisk format samler elementene fint.

mvh
Knut



Venche J.

Veldig artig tilbakeblikk Kristoffer, og jeg er jammen imponert over at filmen har klart seg så godt i skuffen over så lang tid.

Fant selv for vel et år siden en plastpose med fargefilm i en pappeske. Glemt der etter utallige flyttinger. Jeg fikk dem fremkalt. To av filmene fikk brukbare bilder, men de fleste hadde mer og mye mer grønnskjær. Jeg skannet inn de jeg så håp for, og klarte å fjerne rosaskjæret (positiv) i PS. 21 år hadde de filmene i pappesken. :)

Wenche.
Daniel M.

1977 var vel tre år før jeg kom til verden og med det tatt i betraktning synes jeg det ser ut som filmen har holdt seg vel så bra som jeg har gjort ihvertfall ;-)

Støtter helt og holdent kommentaren til Knut L. så dette synes jeg var meget fint oppbygd - absolutt godt dokumentert.

-Daniel-
Kristoffer L.

Tusen takk for hyggelige kommentarer!

Det kommer nok noen bilder til ganske snart fra samme rull... ;-)

- Kristoffer

Avsluttet .

'Samling om verdier'', ja....som du selv sier har ikke saksområdene endret seg nevneverdig nei....dette var vel forarbeidet for oppretting av verdikommisjonen det da...hehe! Fin reportasjestemning i bildet selv om jeg selv ikke husker særlig mye fra dette ringe år hvor jeg vel var 4 år....men lest om det i etterkant har jeg jo da...
Egil E.

Virkelig artig med disse tilbakeblikkbildene dine...:-)
Takker for innspill ang. USM, skal prøves!
Odd Tore S.

Ekte tidsbilde og teknikk du serverer her. Jeg synes det er sjelden at man klarer å få så bra toner og samtidig kontraster ved å bearbeide bilder som starter som digitale. Og dette er Tri-X, som etter min mening var ganske langt fra toppen på det området. Men det kan nok ha med både verktøy og erfaring å gjøre.
Sjarmerende utakt på bannerbærerne som hadde en ganske stille dag (uten vind), og en liten bit Jaguar i hjørnet.
Vanskelig å bedømme strukturen på filmen her på skjermen, men jeg synes den ser ut som typisk upresset Tri-X.
Ser fram til mer av samme sort, gammel hverdag ER interessant.
Odd Tore
Kristoffer L.

Takk for nye kommentarer!

OTS: Ikke bare var det Tri-X, men også den gamle utgaven av Tri-X, som nok både hadde dårligere tonalitet og kornstruktur enn dagens emulsjon. Jeg fremkalte den imidlertid i T-Max, og synes dette ga bedre tonalitet og kornstruktur enn D-76, som jeg pleide å bruke tidligere. Og du har rett i at filmen ikke er presset. ;-)

Avsluttet .

god stemning i bildet, bra med KRF og de statiske demonstrantene. Skikkelig fredlig demonstrasjon...:-)

men det er noe som ikke når helt opp, føler meg for mye som tilskuer her. Jeg trenger mer info, trenger å se en mengde mennesker bak, resten av toget bak forsvinner i kompet....

Ø
Kristoffer L.

Takk for det, Øyvind!

Forklaringen på den manglende menneskemengden bak, består i at den ikke fantes. Bak folkevognbussen var det, såvidt jeg husker, ingen ting. Dette var baktruppen. Foran scenen vi ser her, marsjerer imidlertid ''ungdomsbrigaden'' (musikkorps), og et par bannerbærere til helt i front. Rekkefølgen ble kanskje litt vrang her i farten, men jeg kommer til å legge ut et par bilder av disse også. En skikkelig fredelig demonstrasjon kan jeg forsikre om at det var! ;-)

- Kristoffer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu