Gjerde langs veien
Bildet er tatt i Hedalen. På vei til butikken gikk jeg forbi dette gjerdet.
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 24-70 2.8 EX DG
  • Brennvidde45mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • AnnetSigma objektivet ble byttet siden det hadde front fokus problemer. Samme feilen på 3 eksemplarer. Gikk til slutt for en Canon 24-70 2.8 L
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger613
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164778} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Odd E. k.
Dette gjerdet ser vi lite av, men det er sikkert der. Kan skymte noe i bakgrunnen som strekker seg bortetter. Sikkert et fint gjerde med en fin stemning. Er du ute etter å vise oss det fine gjerdet med gyllet gress omkring, så må en annen innfalsvinkel benyttes. Skulle ønsket at du har fått med minst en 2-3 meter av gjerdet fra siden eller i en slik innfalsvinkel at de 2-3 første metrene av gjerdet har blitt i fokus.
Harald H.
Takk for kritikk. Tar poenget. Det er lett å bli for opphengt i blender 2.8, og at alle bildene skal ha masse bokeh. Tok noen andre bilder fra en litt annen vinkel, men syntes dette ble best av de med tanke på stemning. Burde vel ha jobbet litt mer med de andre vinklene også.
Avsluttet .
Hei Harald

Jeg har ''sansen'' for bildet ditt, tenker at: ja sånn ser man det også noen ganger. Snakker da om det korte øyeblikket der øynene fokuserer fra å se langt fremover- for så _plutselig_ å ta en kort nærfokus detaljestudie (akkurat _det_ symboliserer dette bildet for meg)- for deretter å gå tilbake til distanse og overblikk igjen. Dette husker jeg spesielt godt fra barndomsårene, der intensiteten i alt det ''nære'' virket så mye mer tilstedeværende enn det det gjør når man har blitt voksen- og kanskje også dessverre litt mer ''overfladisk''. I dagens travle samfunn er det alt for lett å bare haste videre- og ikke ta seg tid til å stoppe opp for å dvele litt over stillheten- og roen i naturen. Detaljene forsvinner da gjerne, på bekostning av de små og vakre synsinntrykkene som tross alt er der, og der man både kan kjenne stoffligheten og erindre luktinntrykk av gjenstandene bare ved å se et bilde av dem, f.eks ''den intense lukten av frodig gress etter et kraftig regnskyll en varm høysommernatt'' - ''lukten av en nyskrellt appelsin'' - ''nykokt kaffe fra leirbålet''.
Tekst til bildet fungerer noen ganger vellykket, andre ganger ikke. Generelt sett mener jeg at de >aller beste< bildene taler best for seg selv, og således overflødiggjør bruken av komplementerende tekst. Teksten du har brukt her oppfatter ikke jeg som overlagt logisk eller ''opplagt'' ift motivet, og den virker fra mitt ståsted heller ikke å være ment fra din side å skulle være understrekende, for å ''opplyse'' betrakteren om eventuelle dypere hentydninger som det kan være vanskelig for betrakteren å se ved første blikk, men du har gjerne andre og bedre tanker enn meg i den forbindelse. På min pc ser bildet både skarpt og fint ut.
Generelt sett, og helt uten hentydning til dette bildet, så er min oppfattelse av hvordan man kan ''gjøre et godt bilde'' som følger: Bruk stativ- konsentrer deg om det som er viktig i motivet- kutt ut det som er uinteressant.

Mvh Leif B.S.
Odd Tore S.
Fin liten detalj i gjerdet, men den blir ganske liten i forhold til hele bildeflaten.
Du har også et uskarpt strå foran den som gjerne burde vært luket vekk før opptak.
Med vekt på gjerdedetaljen burde den dekket mesteparten av bildet. Det kan godt være at liten dybdeskarphet og fokus på lavet er OK her, men også mulig at mer av treverket burde vært skarpt.
Gjerdet ser ut til å bue. Et større utsnitt hvor buen blir en del av kompen kunne gjerne også vært interessant.
Odd Tore
Harald H.
Takk for kritikk.

LBS: Hyggelig at du likte bildet. Prøvde å legge vekt på noen små detaljer og sette de i en større sammenheng. Når det gjelder bildetekst, synes jeg det er vanskelig, tekst kan som du sier fort være forstyrrende til et bilde. Tror jeg i fremtiden kanskje vil velge å ikke bruke så mye tekst.

OTS:Det uskarpe strået forran så jeg først når jeg kom hjem. Irriterer meg litt det strået, er liksom ikke så lett å fjerne det i PS heller.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu