Valgkampinnspurt 1977
Begynnelsen på toget fra forrige bilde. Noen som drar kjensel på herren til høyre?<br><br>
Vi befinner oss midt i etterkrigstidens kanskje mest absurde tiår, og demonstrasjonstog var trendy. Så også for KrF's håpefulle, der de marsjerer nedover Akersgata mot Stortinget. Ikke dermed sagt at bannerne bød på revolusjonerende slagord, eller at demonstrasjonstoget hjalp. Det var Odvar Nordli og AP som flyttet inn i regjeringskvartalet etter opptellingen.
Bildet inngår i albumet En Tri-X fra 1977 - <br>Har nå klart å tidfeste den eldste av de to filmene som dukket opp i høst, til september 1977! Filmen ble altså fremkalt først etter 28 år i en kommodeskuff, og viser seg å ha klart seg imponerende bra.<br>(I 1977 var jeg 21 år gammel, og hadde akkurat flyttet til Oslo for å studere. Årene går, gitt.)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-19 17:19:53
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger506
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_165181} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Kristoffer L.

Hmm... noe av teksten under versjon 2 ble borte. Den skal være:

Like bakenfor kom ''ungdomsbrigaden''

- Kristoffer
Avsluttet .

fotografiene fungerer godt sammen, mens det jeg liker best av de to er det andre
''ungdomsbrigaden''

synes komposisjon og form sitter bedre i det bildet.

bildene brukt sammen gir et bilde av mangfold i KRF, med både eldre og yngre. Og kan grense til det komiske, hvis man tenker på bildet av de eldre som et bilde på hvordan ungdommene i brigaden vil bli om 60 år:-) (eller kanskje jeg bare har dårlig humor :-p)

Ø
Pål Hilmar S.

Utrolig fett tidsdokument, dette. Fantastisk skrudd måte å drive valgkamp på. Hadde tatt seg ut i 2005. Bilde to med trommeslagerne er nesten like bra. Bra outfit, med sixpence og KR.F. skjorte.
Kristoffer L.

Takk for tilbakemeldingene! Jeg setter stor pris på slike bekreftelser på at bildene fungerer. Her er det jo ikke nødvendigvis det fotografiske som er det viktigste, men det historiske. Og det at bildene formidler.

Angående herren til høyre - jeg er ikke 100% sikker, men er det ikke John Alvheim? Han var jo varamedlem for KrF til Stortinget på denne tiden, og det ville ikke være rart om han var med i valgkampinnspurten i Oslo.

- Kristoffer
Avsluttet .

Ja, når du sier det - så kan det jo ligne på Alvheimen ja...minen i ansiktet og frisyren er jo ikke ulik slik han kan sees den dag i dag...Må innrømme at jeg faktisk ikke var klar over at han på den tiden representerte KrF - litt overgang er det jo da å gå over fra en av verdikonservatismens høyborger til...ja, skal en si verdiliberalismens høyborger FrP.

Hva bildet gjelder synes jeg utgaven i versjon 2 er bedre. Der har du fått mere bevegelse og dynamikk i bildeflaten samt litt mere interessant perspektiv.
Venche J.

Er bare innom på en liten s/hv-studie. Versjon to var det mest fres over, men det ligger jo ganske mye historie i versjon en (ref. kommentaren over).

Du er fantastisk flink med s/hv, jeg skal prøve meg på de rådene du ga på ''MIN arbeidsmann''. Tusen takk. :)

Wenche.
Kari D.

Hei! d va tøft! fikk også den der ''tidaskruddtilbakefølelsen'' så sier meg bare enig med resten over. Men , det må være Alvheim som er nærmest her. Han var krfèr før han ble m i frp!

kari ü
Kristoffer L.

Tusen takk for nye kommentarer! Det er hyggelig at disse gamle bildene engasjerer. ;-)

- Kristoffer
Torild H.

Disse tre bildene er betegnende for hvordan et norsk politisk parti er oppbygget: demokratisk valgte ledere som går i bresjen og viser hovedinnhold, setter norm, og ungdomsavdelingen som er ment å bråke litt (her med trommer) og ha et litt friskere image (sixpence og stramme t-skjorter). Veldig kjekt å se disse bildene!
Når det gjelder John Alvheim, husker jeg han forklarte bruddet med Krf med at det var for lav takhøyde i partiet. (takhøyde i sitt nye parti kunne han sannelig trenge, da han reiste på studietur med Stortingets Sosialkomite til kommunist-staten Cuba, og ved hjemkomst kom med lovprisninger av dette landets helse-system)
Mvh. Torild
Roar B.

Klassisk dokumentar fra 70 tallets Norge.
Og hvilken ny aktualitet dette bildet fikk i dag, over førti år seinere. Originalen, så absolutt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu