Aurora #1
Med fare for å bli betraktet som kjedelig og uoriginal velger jeg allikevel å starte en liten serie med nordlysbilder.....
Bildet inngår i albumet Aurora -
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S 12-24mm 1:4 G ED
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/4
  • Lukker30s
  • FilmtypeISO 320, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger721
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_165395} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Pål H.
Hei! Her er noen kritiske tanker om bildet ditt. For det første er horisonten skjev og for det andre så er bjørka uskarp (trolig pga lukkertiden). Alle skal ta bilde av nordlyset, også jeg. Den vanligste feilen etter min mening er å ikke tenke på kulissene. Prøv nestegang å legge vekt på hva du har i søkere, i tillegg til nordlyset.

Hilsen Pål Hansen
Gaute B.
Kritikk er jeg alltid åpen for, men den bør være saklig. Påstanden om at horisonten er skjev er meningsløs om du faktisk ikke har vært på nøyaktig samme sted selv eller har en vannrett horisont som du kan relatere til. Terrenget her er skrånende, så det virket ikke riktig å gjøre det noe mer ''rett'' enn det faktisk er.

En bjørk som vaier i vinden er vanskelig å få skarp med lukkertid på 30s, så det må jeg bare leve med.

Jeg er også enig i at man skal legge like stor vekt på komposisjonen når man tar nordlysbilder som ellers. Her har jeg forsøkt nettopp det med å involvere månen, forgrunn og hyttebebyggelse i en fjelldal, men jeg har åpenbart ikke lykkes helt med det.
Selv er jeg meget godt fornøyd med bildet....



Hans-Petter L.
Dette synes jeg var magisk, og et av de bedre nordlys-bildene jeg har sett. Miksen av grønt nordlys, blå himmel, rødt kunstlys osv er meget vellykket.

Jeg synes også at bildet heller mot venstre, uansett årsak og forklaring. Som ikke lokalkjent betrakter virker derfor hellingen ''feil'' på meg.

mvh
hpl
Espen A. I.
Slike bilder er vakre, men bakken gjør dette bildet enda vakrere. Stå på!

Mvh Espen
Øystein G.
jeg synes det beste på bildet var det spesielle lyset til venstre. det ser ut som det kommer fra inni jorda. tøft!
at bjørka står i veien for nordlyset synes jeg er ikke så tøft.
månen ser ut som en sol, med det sterke lyset sitt. bra
Tom R.
Hei Gaute, dette var jo skikkelig flott.
Fint at du har så mange elementer med i bilde og ikke bare Nordlyset.
Likte det røde lyset som kommer fint frem i bakgrunnen.
Skulle jeg ha gjort noe anderledes her ville jeg ha vrid kameraet litt mot venstre for ikke å få månen med på bilde, syntes den tar litt for mye av oppmerksomheten.

Regner med at det kommer flere bilder fra denne turen.
Nei jeg var ikke ute i går kveld for å fange Nordlyset, men neste gang forholdene er der.

Tom:)
Anders Patrick K.
Jeg syns dette var et virkelig godt nattbilde, dere er heldige der oppe som har nordlys... Jeg må si meg enig med deg, Gaute, hvorfor skal enhver horisont på død og liv være helt vannrett? Den er jo sjelden det med mindre den er dekt av vann...

Det er mulig månen stjeler mye oppmerksomhet, men jeg syns det gjør lite. Er selv veldig fascinert av den om dagen, og syns at her er den noe som bidrar. Det som tiltaler meg mest er hvordan linjene i horistonten og nordlyset følger hverandre, sammen med fargene. Alt i alt, nok et sterk landskaps bilde fra deg.

mvh

apk
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu