En skravlemaker
En av de få lavskrikene jeg traff på i løpet av fire ukers jobbing i skogene i Midt-Norge. En svært så trivelig fugl å møte på, og den kan til tider være veldig nysgjerrig.
Fotograf
Utstyr
  • Canon 20D
  • 100-400
  • Brennvidde400mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger527
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_165554} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Lasse H.
Hei Kim

Et spesielt bilde med god komposisjon. Fin og skarp silhuett av fuglen og greina den sitter på. Skyggen like ved hodet er sjenerende for mine øyne og konkurrerer vel mye med hovedmotivet, ellers bra!

Lasse
Ann F.
Mjao.
For å være etterpåklok, synes jeg at det store mørke feltet rett t.v. for nebbet er litt for nær, men det er vanskelig å be deg gå tilbake og finne fuglen igjen på samme sted.
Men det ødelegger litt for den rene silhouetten.
Det gjør seg bra med uttrykksformen med sort og noen få grønnaktige flekker i omgivelsene, men kunne gjerne sett litt mer av det samme i selve fuglen enn bare på skulderen og ved starten av halen. (Har dog ikke verdens beste skjerm nå, det er kan hende bedre på en annen skjerm).

Når det er sagt, var det like fullt virkningsfullt å presentere en såpass farvet fugl på denne måten, men litt småpirk likevel er det før det slår helt gjennom. Uten at du hadde gitt artsnavnet hadde jeg ikke ant hva det var. Men med en slik presentasjon er det vel egentlig underordnet. Hemmelighetsfull fugl i hemmelighetsfull skog - ?
Det lyse gråaktige kunne kanskje vært enda litt lysere mot hvitt.

Mvh Ann
Kim A.
Hei og takk for kommentarer. Dette er et bilde som ble tatt i farten og noen fler bilder ble det ikke før fuglen var borte. Opptaket ble en del undereksponert. Hverken opptaket eller komposisjonen ble helt som jeg skulle ønske, men synes det ikke ble så alt for ille ved justere fra RAW. Ved å øke kontrastene enda mer kommer en del artefakter frem og det blir bare ødeleggende for bildet. Er bare en amatør på redigeringsjobben så det er mulig jeg kunne hentet ut mer av bildet enn det jeg har klart. AF: Skjermen min er tydeligvis litt mørkere enn din for jeg har så og si ingenting av tegning på fuglen. Meningen var i alle fall å kun bruke konturene.
Mvh Kim
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu