-Stankstorkenebb-
Denne vesle stankstorkenebben fann eg ved sjøen på Sørlandet. Den er bare 10-15mm. i sjølve blomen, så eg har strevd med å få eit brukbart bilde av den. Heile denne fine blomen er illeluktande.Eg har ein tendens til å prøva meg på blomar som er ca.10mm. i diam.
Stankstorkenebb heiter Geranium robertianum på latinsk.
Bildet inngår i albumet Sommarblomar-makro -
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger333
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_166046} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Rolf J.

Nydelig blomst dette. Kunne nok ønske at også den sentrale delen av blomsten (griffelen) var skarp. Vet at dette ikke er så enkelt i makroverden, men det er fortsatt tillatt å ønske, fin dus bakgrunn og mange fine detaljer på blomsterbunnen men føler at du ikke har truffet helt optimalt med skarphetsplanet.
Rolf
Jan v.

Godt utsyr brukt ufordelaktig teknisk sett. Lange brennvidder på ''store'' format vil aldri klare tilstrekkelig dybdeskarphet i makro til tredimmensjonale motiv. Et kompaktlamera med makro hadde klart dette bedre, med under en tidel brennvidde på et mindre format.

Når det er sagt, så er jo bilde slett ikke verst, fine farger og behagelig å se på. Noen av hårene er utrolig skarpe. Meget god virkning at det gule i blomsten henter opp skarpheten igjen fra høyre del av motivet. Ingen stor ulempe at kronbladene er uskarpe heller. Et fint bilde med nydelige nyanser.
Lars-Anders M.

Du er flink med blomster ser jeg. Stå på.
Kurt S.

Bare for å ha det sagt: Jeg er slett ingen macroekspert-:)
At det er vanskelig å få til et godt resultat er jeg imidlertid helt klar over.
Tror det hadde vært en fordel her å få skarpheten i det området som Rolf påpeker.
Hvordan du skal klare det må vel bli å bruke selektiv fokus, stativ, og deretter ta en masse eksponeringer.
Uansett så synes jeg du har klart dette godt og er på god vei mot det optimale-:)
P.S: Det kan være interessant å se hvilken blender, lukkertid etc. du bruker.
Et skjørt og fint bildeutrykk med en nydelig bakgrunn.
Sier som Lars: Stå på-:)
Mvh Kurt
Espen A. I.

Fantastisk flott og du har klart deg godt med tanke på fokuseringen. Jeg synes skarphetsplanet fungerer meget bra her! :)

Mvh Espen
Fred S.

Når jeg leser ord som ''skarphetsplan'' i forbindelse med macrobilder av blomster melder jeg pass. Nøyer meg med å si at jeg liker både plante ( den er vill , om enn ikke særlig spennende) og bilde ganske så bra.

vh fred
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gode råd. Lukkar og blendartid har eg desverre sletta i minnekortet. Stativ var det umogleg å bruka i steinrøysa ved sjøen. Men eg synes at denne blomen er elegant om den er liten. Og eg har fått fram fargar, linjer og former. Begeret med sine tynne hårskarpt, om ikkje kronblada er skarpe. Det var umogleg å få begge deler skarpe, om eg skulle ha ein dus bakgrunn. Særpreget til blomen kjem iallefall godt fram.
:) Tone
Jan v.

Ta en titt på Fred Strømme sine næropptak, f.eks. ( http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=200529 ), så skjønner dere hva jeg mener.

Jan von Erpecom
Jan Frode A.

Jeg blir litt usikker på formatet. Kanskje en liten beskjæring inn fra venstrekanten hadde vært på sin plass. Føler at rommet til venstre blir litt stort. Prøver meg fram med å maskere bort litt til venstre, men er fremdeles usikker.
Jaja, utsnitt syntes jeg ofte er vanskelig. Selve hovedmotivet derimot; denne blomsten er vakker og flott gjengitt. Jeg liker faktisk at den virker litt diffus, noe som gir et mykt inntrykk som kler blomsten. At fokus ligger bakenfor kronbladene, med gode detaljer i dette partiet, syntes jeg ble flott.

mvh Jan Frode
Bente K.

En nydelig liten blomst synes også jeg at dette er. Du har fått frem hårene svært godt. At kronbladene er litt diffuse synes jeg var fint, men støvbærerene burde da vært skarpere. De er ikke lette disse små, men jeg ser at du har fått flere gode tips til hvodan dette kan bli bedre. Jeg leser også tipsene du får med interesse. Det er det som er så fint med foto.no.
mvh Bente
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg likte godt bildekomposisjonen og fargane, fint med fokus på håra på stilken, ville imidlertid likt å sjå meir av fokus på sjølve blomen.

Mvh Inger Anne
Jan v.

Jo mer jeg ser på dette bildet, jo finere synes jeg det er, nettopp pga de fine duse kronbladene. Må skille mellom teknisk perfekt og bilde perfekt.

Makrofotografering krever nøyaktighet og observasjonsevne. Dessuten må en forstå objektivets begrensning. Jo lenger brennvidde, jo mindre dybdeskarpet på samme avstand! Jeg har skrevet annetsteds på dotten:

//Jeg ser flere som bruker klassiske 60mm og 105mm makroobjektiver. Disse er perfekt for plane motiver som frimerker, men har p.g.a. den lange brennvidden begrenset dybdeskarphet. De nye (kompakte) digitalkameraene med små billedchipper og korte brennvidde har et utrolig fortrinn på dette området.//

Med vennlig hilsen Jan
Audhild E.

Nydelig bilde. Fin, delikat skarphet. Fargene var flotte!!
Mvh-Audhild
Tone A.

Takk for alle gilde kommentarar til de siste også. Det er gildt at denne vesle blomen får vist seg litt fram.
Spesielt takk til Jan von Erpecom for 3 grundige kommentarar. Eg likar berre makro-objektivet så godt, om det er strevsamt å ligga rundt på marka og venta på stopp i vinden. Eg oppdagar stadig nye ting i naturen som forundrar meg. Fleire i familien har (kompakte)digitalkamera som tek fine bilde, men dei får ikkje ein dus bakgrunn. Og nettopp duse bakgrunnar, skarpe og duse parti, gir ein flott effekt i makrobilda. Eg er nok ein makrofreak!
:) Tone
Christine H.

Dette bildet likte jeg godt, fine sommerfarger!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu