Luftas rotte?
Bydue... Hverken mer eller mindre.
Litt undereksponert, og ikke så skarpt som man gjerne kunne ønske, men jeg liker det.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • 70-300 4-5.6 IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeRAW iso 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger699
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_166605} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ole E.

Jeg synes desverre ikke at dett bildet var så veldig bra, litt uskarpt og kjedelige farger. Tittlen er derimot genial!
Åsmund I.

Luftas rotter ja... Fått litt stygt kallenavn disse her. Er ganske pene på nært hold. Helt enig i at det ikke er skarpt, mulig jeg har litt å gå på på USM. Men fargene er nå en gang slik... De er jo ganske grå disse her. Har du noen tips til hvordan jeg kan forbedre det? Takk for kommentar forresten!

Mvh Åsmund
Ole E.

Du kunne ha spritet bildet ganske mye opp ved å øke kontrasten, anbefaler curves verktøyet i bildebehandlingsprogrammet.
Christian H.

Ville forsøkt med en Shadow/Highlight-justering, med verdiene 13/100 omtrent, for å utnytte dynamikken bedre. (Litt mer arbeid med råfilen også samme nytten). Deretter ville jeg lagt på en svak, svak s-kurve for å ''sprite'' opp kontrasten litt. Mulig det hadde gjort seg med litt tettere beskjæring, men jeg har ingen konkrete forslag til det.

Ellers er jeg enig i at dueportretter er fint, og like bra som noe annet. Det som trekker litt ned er underlig softe fjær noen steder i brystpartiet. Det som trekker opp er at du har kontrollert bakgrunnen på en fin måte. Lyset er også rimelig bra.
Åsta V.

Ok bilde, fin bakgrunn. Mulig du har fått uskarphet i brystet fordi den bruser opp fjærene? Synes egentlg ikke det gjør noe. Savner heller at hodet er litt skarpere, men vær forsiktig med for mye USM. Mange overdriver kraftig og lager kanter/hakking eller får bildet til å se helt unaturlig ut. Ser mye av det her på foto.no
Carsten A.

Stort sett enig i kommentaren fra Christian Hylland, også mht. noen uskarpe fjær som forstyrrer litt. Bra bakgrunn, men den kunne vært trimmet en god del. Ja, duer er like gode som andre fugler, skjønt i enkelte naturfotomiljø vurderes middelsgode havørnbilder langt høyere enn gode bilder av mer vanlige fugler, herunder duer. Kan se ut som det er fotografens fysiske prestasjon snarere enn fotografens billedmessige presentasjon som da kommer i høysetet.

Duebilder er på en måte litt undervurdert, motivet er likesom for enkelt eller for vanlig. Kanskje, due i ro (som her) burde nok kunne gjøres en god del bedre, både billedmessig og teknisk, et mer egnet lys og god skarphet ville kunne avsløre et meget fint fargespill i fjærdrakten. Og dersom man konsentrerer seg litt om et bestemt motiv viser det seg ofte at man kan gjøre noe originalt ut av det. Bilder som både viser fartsuskarphet i vinger og f.eks. knallskarpt hode kan være ganske effektive. Ikke særlig enkle å få til, men slående om man lykkes.

Teknisk lurer jeg på om en del av utseendet til uskarpe deler av fjærdrakten kan tilskrives noe for heftig støyfjerning.

MVH CA
Åsmund I.

Takk for kommentarer og god hjelp.
Usikker på de softe fjærene på brystet, det er mulig, som CA sier, at de kommer av en litt heftig NeatImagerunde. Jeg skal ta for meg bildet en gang til, og se om det går an å skarpe og sprite det litt opp. Jeg er enig i at duer er like så brukbare som fotoobjekter som andre fugler. Også enig i at det bør gjøres bedre teknisk enn jeg har gjort det her. CA, du har helt rett i at bedre lys og skarphet vil avsløre et spennende fargespill i fjærdrakten, noe jeg har sett på senere bilder jeg har tatt av arten. Skal se om jeg får gjort noe med dette, eventuelt tatt noen nye bilder. Det må uansett vente, da min PC avgikk ved døden i forrige uke.

Mvh Åsmund
ingeborg w.

Bedre enn mye, dårligere enn en del... Helt ok men kan bli bedre. God bruk av blender her synes jeg og ingen forstyrrende elementer. Ser også ut som fokuset ligger på hodet som det skal. Jeg ville nok øket kontrasten litt mot det lysere, levels og curves, tror det hadde hjulpet mye. En mer smigrende belysning hadde nok også hjulpet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu