Storskarv, Østensjøvannet
Utstyr
  • Canon 1D Mk.II
  • Cano0n 500/4+2x konv
  • Brennvidde1000mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeISO 640 RAW
  • Nei
  • AnnetTidl. feilaktig oppgitt lukkertid til 1/160s, nå (04.12.05-16.05) rettet til 1/500s. Opptaket er gjort 09.10.05 ca. kl. 14.30. For å få brukbar kort lukkertid med denne lange brennvidden og det relativt svake lysnivået på en høstdag til klokkeslett som nevnt blir da 640 ISO et naturlig valg.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1543
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_166848} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Magnus A.
Hei.
Et skikkelig ''drittbilde'' haha.Teknisk og komposisjonsmessig ikke det beste du har levert,men skjønner det var situasjonen som fikk deg til å legge ut dette.Bra fanget.
mvh.Magnus
Amund Blix A.
Utrolig artig bilde, tekniskt perfekt eller ikke! :-)
Marius F.
Rent teknisk, ikke helt på CA sitt sedvanlige nivå, men du verden for et øyeblikk! Hele situasjonen ser for meg meget dramatisk ut for skarven. Absolutt et friskt pust blant det ornitologiske materialet her på foto.no.

Mvh MF
Steinulf L.

Morsomt, men teknisk svakt.
Kamran K.
jaja må man så må man! ikke så bra teknisk, har du sett flere storskarver på østensjøvannet forresten?? husker jeg så kun en for noen månder siden!

MVH K.K
Oddvar B.
Tja, ikke teknisk perfekt kanskje men det er da også brukt mye glass for fange inn denne situasjonen.
Artig bilde - kan se ut som det kan tåle en smule mer av både oppskarping og kontrast, det ville vel i så fall gjort seg bra her.
John S.
Hva er det som ikke er TEKNISK bra ved dette bilde? Jeg synes dette er veldig bra. Se bare på hvilken vinkel lyset kommer inn fra. Lysstyrken osv. Rett fokus. Bildet er ikke skjevt, det er vertikale stolpene som heller mot venstre. De horisontale stokkene, som flyter på vannet, er rette.

Hyggelig å se et slikt bilde, akkurat i dag.
Anniken S.
Det er ikke rart det smeller på bilruten når disse fuglene gjør fra seg...
Et herlig fanget øyeblikk tross den spesielle situasjonen.
Det som fasinerte meg mest var den gyldne fargen og lyset som du har fanget på stolpene. Ser jo at de er grønne av alger e.l, men det gir bilde noe ekstra syntes jeg.
Geir Arne M.

Ja Carsten - et skikkelig dritbilde. Som du sikkert la merke til første dritstrålen fra fuglen var sort og den neste hvit ??

Jeg synes bildet er bra det - på min skjerme kanskje noe lyst. Men ofte er det situasjonen som er det viktige.

mvh
geir
Lars-Anders M.
Flott tømmningsbilde. Morro med litt humor blandt alle disse fuglebilder.
Tone B.
Her stiller jeg samme spørsmål som John Sandøy; hva er det som ikke er teknisk bra med dette bildet?

Jeg ser et bilde hvor hovedmotivet er skarpt og fint. Det er også en fin bruk av dybdeskarphet hvor alt forann fokuspunkt er skarpt mot en fin avtonet bakgrunn. Fine detaljer i fuglens fjærdrakt. Kan heller ikke se tegn til utbrente partier noe som selvsagt kan variere fra skjerm til skjerm. Min dom over bildet er en teknisk bra gjennomførelse av en godt fanget situasjon.

Artig bilde!

mvh Tone
Nils B.
Med den brennvidden så holder dette i massevis CA. Har som du vet jobba mye med skarven i mine trakter og har også studert de små detaljene som kommer i forkant av spruten. Bra treff.
mvh Nils
Carsten A.
OB: Jeg er ikke enig i at dette bildet, som dels må bære et visst preg av at det er et ikke ubetydelig utsnitt, dels av at den optiske ytelsen blir redusert ved bruk av en 2x konverterm, tåler mer oppskarping. Tvertimot, det er allerede i overkant oppskarpet, se tilløpet til oppskarpingskontur ved overgang mellom skarvens kropp og bakrunn, f.eks. over hodet.

KK: Under store deler av høsten har det vært iallfall 4-5 stk. skarv p¨å vannet, det meste jeg har sett samtidig er 7 stk. Folk som driver med fugletelling skal ha notert seg for 10 stk. på en gang. Sist så jeg 1 skarv en gang i midten av november. Det er nå is over omtrent hele vannet, så nå har ingen skarv noe der å gjøre, storfiskespiser som den er.

MVH CA
Helge A.
Dritlekkert. Savner litt struktur i det gule feltet bak nebbet. Husker ikke i farten hva den delen på fuglen heter. Ellers kunne jeg ønsket litt varmere farger. Artig situasjon som er fanget inn her.

Hilsen Helge
Ronnie S.
Med 2X og 500/4, og et stort utsnitt så er denne skarpheten holdbar i massevis. Men også jeg opplever fargestikket som noe glorete/intenst overdrevent? Selve situasjonen storskarven er i er jo et blinkskudd.
John S.
Hei Carsten.
Jeg lurer på hvorfor du har brukt så høy ISO verdi på dette bilde. Jeg ser at du har brukt ISO 640, men sier ikke læreboken at man skal bruke så lav ISO som mulig - og så lyst som det er her så slår det meg at det er litt uvanlig med ISO 640. Men bilde ble veldig bra.

Men du har sikkert gjort det med mening. Kan du dele den meningen med oss andre?
Reidar T.
Tatt i rette øyeblikk dette:) Synes det tekniske er upåklagelig med de data som er oppgitt for bildet og at dette er et utsnitt.
Bra utført.

RT
Carsten A.
JS: Jeg har tilføyd noe under ''Teknisk'' som skulle gi den nødvendige forklaring. Forøvrig er det etter min erfaring at det er et visst skille i støynivå mellom 640 og 800 ISO. Det betyr ikke at støynivået fom. 800 ISO og høyere er dårlig og slett ikke at høyere ISO (f.eks. 1600) er ubrukbart, bare at opp til 640 ISO er støyegenskapene merkbart bedre.

MVH CA
Carsten A.
I forrige kommentar glemte jeg å presisere at det som der er sagt om støy og ISO gjelder 1D Mk.II - det er ellers mulig noen ville oppfatte det som generelt, men det er det bestemt ikke.

MVH CA
Oddvar B.
Med nypussede briller og nesa i skjermen ser jeg at du har rett angående oppskarpingen CA. Det er allerede litt konturer å se der kontrasten mot bakgrunnen er størst.
Jonny E.
Hei hei

Bildet får frem smilet, tøft uttrykk og godt fanga situasjon.

For meg virker bildet litt for lyst og blast.


Ha en god kveld

. JonnyE
Stig Morten S.
Absolutt et annerledes fuglebilde.
Tore K.
Fikk meg en god latter av dette her.skikkelig artig !!! Du visste nok ikke at den rekylen var i anmarsj når du knipset he he.
Carsten A.
TK: Å jo da, det visste jeg godt, ellers hadde jeg ikke fått dette (og de fire-fem etterfølgende bildene i serien) med meg. Som du ser av bildet bøyer skarven seg litt frem (den står normalt i mer opprett stilling) og løfter stjerten høyt, dette skjer alltid like før ''rekylen'' kommer. Det er bare å passe på som en smed (men det må man også) for den tid det tar, så får man det med seg. Det kan virke som skarven skiter nokså kort etter en svømme/flygetur, så det blir ikke så veldig mange minutters intens konsentrert ventetid, 5-10, kanskje.

MVH CA
Odd Tore S.
Det var ikke akkurat dette jeg ventet meg da du siktet deg inn på skarv i profil, men dette er gjerne vel så spennende både å se på og å skyte.
Det er forresten skarv i området ved Sandvikselva for tiden, men dårlig med tørkemuligheter for dem innenfor synsvidde. De har selskap av en bråte ender av forskjellig slag og lomvi.
Odd Tore
Ronny S.
Hei Carsten.
Artig arti. Er ikke naturen morsom i blandt?
Jeg var kanskje ikke like forberedt som deg, men bilde ble det på meg også.
bilde nr. 209584
Jeg var ikke like heldig med eksponeringen på fugelen, men har forsøkt å lyse opp litt. Vet ikke men er det litt mye farger i fjærdrakten på ditt bilde?
Morsomt å vanskelig på en å samme tid dette. Lykke til videre.

Mvh
Ronny
Line Kristin W.
Hehe, dette er utvilsomt blandt de festligste fuglebilder jeg har sett! ;-)

Det/n har nettopp dét jeg så ofte savner og som desverre ''degraderer'' de langt fleste fuglebilder til rene avbildninger; nemlig personlighet.
Til alt overmål også en d..ttøff sådan! :-)

En liten porsjon selektiv oppskarping - evt. en touch dodge/burn - av fjærdrakten ville gjordt seg (om min skjerm er rimelig korrekt). Det fandenivoldske uttrykket er bare herlig og jeg hadde gjerne sett det forsterket med litt større kontrast på/rundt glimtet i øyet.
Men bevare meg vel Carsten, dette er jo bare d...morsomt!

Knallskudd i dobbelt forstand! :-)

- Line :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu