3 former og farger
Litt ekspirementering med farger og former. Vil gjerne ha kommentarer på hvordan dette funker ...
Ikke alltid så lett å få overført bildet i hodet til bildet på brikken, men det ble ok, synes jeg.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm F2.8 EX DG Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/25
  • Lukker1/10s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger492
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_167011} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Hans Jacob H.

Det var en fargerik idè du har her, og det kan være veldig spennende å leke med former og farger man kan finne hjemme på kjøkkenbordet. Slike motiver har man god tid til å lyssette og gjøre prøveeksponeringer på, så topp teknisk kvalitet forventer man nærmest hvis dette skal fenge.
Jeg synes du har gjort mye bra her, men jeg har noen synspunkter: Det første som slår meg her, er komposisjonen du har valgt, med de nesten parallelle linjene i sugerøret og det blå mønsteret i bunnen, som jeg nok synes gjorde bildet litt ubalansert. Jeg tror jeg ville ha vridd underlaget slik at det stod helt på tvers at sugerøret, slik at linjene skapte et bedre spenn i bildet og balanserte mot hverandre.
Jeg regner med at du har brukt stativ og låst speil her, og da kunne du prøvd å dempe belysningen generelt og brukt f.eks. en lommelykt eller lampe med en ''lystrakt'' av aluminiumsfolie for å gi litt punktlys på motivet, og slik gjort lyssettingen litt mer spennende. I tillegg kunne nok skarpheten generelt også vært bedre her.
Hans Henrik F.

Takker for kommentaren (og en grundig sådan)! Dette var et innfall av å teste litt farger og former etter å ha blitt inspirert fra litt lesestoff om samme og tilfeldigvis oppleve vannfargers reaksjon på fettfarger på papir. Hadde litt tid til rådighet mens 2-åringen sov, men ikke så mye tid man kunne ønsket seg naturligvis.

Jeg ser helt klart dine poenger vedr komposisjonen. Vridningen kunne nok gjort seg og linjene blitt litt mer spenstige. Hva gjelder det tekniske så har du jo rett i at jeg har brukt stativ, men speillåsning har jeg bare såvidt lest om og aldri satt meg inn i hva i praksis går ut på. Mener å ha skjønt at det kan brukes for å redusere vibrasjoner fra speilbevegelsen. I så fall kan kanskje min store skuffelse over litt uskarpe bilder her delvis forklares med dette? Uansett, var det få av bildene jeg synes ble 100% skarphetsmessig av en eller annen grunn.

Det er ellers bra å få noen kommentarer - så har jeg noe mer å bygge videre på - takker igjen!
Hans Jacob H.

Du bør nok prøve med låst speil ja, og husk fjernkontroll/snorutløser, slik at du unngår å berøre kameraet i det hele tatt. Prøv også å unngå de aller minste blenderåpningene pga. diffraksjon, det kan også bidra til litt generell uskarphet, selv om du kan få litt mindre dybdeskarphet.
Hans Henrik F.

Takker - får sjekke ut speillåsningsfunksjonaliteten på kameraet ved neste anledning. Trådløs fjernutløser har jeg kjøpt, så den er i bruk allerede.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu