Sothøne mater unge, juni 2005
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-10 17:56:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 1D Mk.II
  • Canon 500/4 IS USM+2x konv.
  • Brennvidde1000mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeISO 500 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1122
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_167161} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Stig Morten S.
Synes du har fanget denne situasjonen flott. Bra fanget kontakten mellom mor og barn. Er panna til mora litt utbrent?
Må bare kommentere tittelen. Er vel en liten skrivefeil der ;o)?
Carsten A.
Skrivefeilen er rettet (var 1005, skulle vært 2005).

Nei, pannelappen er ikke utbrent, den har faktisk flere detaljer her enn det som er vanlig med denne arten. Jeg tror den sterke gule flekken der antyder far snarere enn mor, men er ikke sikker. Leddet ''høne'' i navnet er forøvrig litt misvisende, dette er ingen hønsefugl men en rikse.

MVH CA
ingebjørg fyrileiv g.
Et fint bilde som viser omsorg og nærhet.
Fine farger, liker spesielt det røde øyet og vannet.
Kan ikke finne noe å sette fingern på.

vh ingebjørg
Avsluttet .
Situasjonen du har fanget er meget severdig. Den bildetekniske kvaliteten er slett ikke dårlig den heller.

Mvh Jan Roar
Eli B.
Dette var så bra at jeg tillot meg å legge det som skrivebordsbakgrunn, håper det er greit. Har ingen ting å sette fingeren på, blir bare glad når jeg ser det. Skarpt og fint, et godt bilde på alle mulige måter slik jeg ser det.
mvh Eli
Magnus A.
Et meget bra bilde,teknisk bra som vanlig.Må vel si at ungen er så stygg at bare en mor(far)kan elske den.Kjempeflott.
mvh.Magnus.A.
Espen A. I.
Hei Carsten

Bildet er vakkert det, flotte farger og fin komposisjon. Litt uskarpt er det vel, men det kommer av den store brennvidden kan jeg tenke meg? Nå tenker jeg på fugleungens hode og fjær spesielt. Flott situasjonsbilde!

mvh Espen
John S.
Kan ikke du legge ut et litt dårlig bilde, bare en gang - så vi andre kan være litt i nærheten av dine bilder.

Bildet er flott. Jeg tror Sothøne ungene må være noe av det tøffeste som finnes, på østensjøvannet. Men pene er de ikke. Jeg har et bilde hvor man ser ansiktet, som er fult av blemmer og røde hår. http://www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=178050 Jeg tror nesten de blemmene må være et signal om at ''Jeg er giftig, ikke spis meg'
Reidar T.
Fint fanget situasjon og bra utført når en tar de tekniske data i betraktning.
Som Stig Morten sier, så mener jeg også at panna er utbrent enkelte steder noe jeg fikk bekreftet med å sjekke bildet i ps.
Det er uansett bare pirk.
Flott bilde.

RT
Avsluttet .
Er det litt mye USM her? Reagerte på kanten mellom nebbet og hodet. (Jada, nebbet er en del av hodet.. ,) )
Ellers et godt portrett, er ikke enig med de som synes pannelappen er utbrendt.

Mvh

PMN:-)
Torbjørn K.
Teknisk bra, topp lys og fine farger. Du har også fanget en fin situasjon her. Likevel synes jeg den pannelappen ødelegger bildet. Slik den er nå så får den over 90% av min oppmerksomhet når jeg ser på bildet. Godt mulig at det er naturlig og ikke utbrendt, men for meg virker det nesten som du har manipulert inn et speilegg i panna på fuglen.

Torbjørn
Carsten A.
EB: Vil du bruke bildet på den måten så er det bare hyggelig!

TK: Nei og atter nei, enkelte eksemplarer har sine særegenheter. Denne fuglen har jeg sett i dagevis (kanskje ukevis) rundt opptakstidspunktet, forøvrig sammen med flere som alle har merket seg denne spesielle flekken. Den markerte gule flekken var der (og er der kanskje fortsatt, dersom fuglen lever). Om dette indikerer at det er en hannfugl (hvilket jeg har hørt antydet) eller en spesielt gammel fugl (hvilket jeg bare kan gjette på), eventuelt begge deler, er altså ikke godt å si. Men flekken var der og skilte dette eksemplaret ganske tydelig fra andre av samme art. Men ellers er det korrekt at pannelappen til de aller fleste sothøner er omtrent helt hvit og uten tegning. For et slikt eksemplar vil det være riktig å vise pannelappen omtrent helt hvit og uten tegning, og så heller ta til etterretning at bildet blir beskrevet som ''utbrendt'' på dette punktet.

MVH CA
Torbjørn K.
Som jeg sier, så betviler jeg ikke at dette er riktig gjengitt og at det faktsik er slik fuglen ser ut. Du skriver jo selv på siden din at du ønsker åpen og ærlig kritikk, og min åpne og ærlige mening er at denne lappen tar for mye oppmerksomhet i dette bildet. Jeg sier ikke at den bør tones ned i dette konkrete bildet, men ved en annen anledning vil et bilde mer i profil gi, etter min personlige mening, en mindre/mer nedtonet flekk og et bedre bilde.

Torbjørn
Marius F.
En virkelig hyggelig skildring av mors omsorg til sitt barn. Tett og fint beskåret. Bra teknisk, som vanlig fra din hånd, selv om det kanskje mangler litt på skarphet på moren.

Mvh MF
Carsten A.
TK: Selvfølgelig skal bildekritikk være ærlig og oppriktig, det skulle bare mangle. Men med utgangspunkt i din uttalelse '' for meg virker det nesten som du har manipulert inn et speilegg i panna på fuglen'' syns jeg det var på sin plass å gjøre detaljert rede for hvordan det forholder seg med dette litt spesielle eksemplaret av arten.

MVH CA
Torbjørn K.
Jeg kan være enig i at ''speilegg'' kanskje var en uheldig beskrivelse av den lyse pannelappen, og beklager dette dersom du tok det ille opp.

Torbjørn
Svein B.
Svært iøyenfallende motiv, og med en trivelig stemning. Friske og flotte farger i hele bildet, og med en helt nydelig eksponering som gjengir detaljer i alle deler av et tildels svært vanskelig motiv. Oppskarpingen av pannebliss og øye er effektiv, om enn ikke helt ''naturlig''. Men som et resultat fra en 500mm med 2x konverter synes jeg dette er svært svært bra.

Sothøneungene er jo noen av de underligste vesen en kan se i vår norske fuglefauna, helt utrolige.

Mvh
Svein B
Carsten A.
TK: ''... beklager dette dersom du tok det ille opp'', greit det, men en supplerende forklaring er nå et godt stykke fra å ta noe ''ille opp''.

MVH CA
kai j.
Veldig nært og fint bilde Carsten, delikate farger god skarphet og fin komposijon gjør dette veldig severdig.
Du har også virkelig fanget øyeblikket her.
Morsomt å se hva man får ut av 500 med 2x på 500 iso.

Wiggo T.
flott fanget situasjon...!
Carsten A.
Takk for de siste kommentarer.

SB og KJ: Canon 500/4 arbeider overraskende bra selv med en 2x konverter, og resultatet her kunne nok også hatt noe høyere teknisk bildekvalitet om det ikke hadde dreid seg om et ganske kraftig utsnitt, se V2. V2 er en screendump fra konverteringsprogrammet, RawShooter Premium. Jeg har brukt RawShooter Premium til å gå gjennom endel litt eldre bilder (for sammenligningens skyld), det er etter min mening et av de beste konverteringsprogram jeg har brukt til nå.

MVH CA
Per Harald O.
Fin komp. vakre farger!
Bør mørkne litt i panna på fuglen;)
Sondre S.
Flott fuglebilde, Carsten! (-;
Savner bittelitt mer skarphet.
Fint med skyggen av nebbene på fuglen. Godt fanget!

SSS
Christine H.
For en utrolig fin situasjon!
Kunne godt hatt dette på veggen!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu