Close race
Israce på Krøderen:
I tetgruppa gis det ikke ved dørene, selv om bilene er uten veltebur og førerene i beste fall bruker 3-punktsbelter. Hverdagsbiler, trimmet ved at støtfangere og hjulkapsler er tatt av. Så skal de kjøres hjem etter løpet, og gjerne brukes til jobben neste dag.
Utstyr
  • Nikon Nikkormat
  • Nikon Nikkor 200 mm f/4
  • Brennvidde200mm
  • Blender-
  • FilmtypeKodak Tri-X
  • Nei
  • AnnetTri-X av gammel type, sannsynligvis presset til ISO 800.
    usm th3-ra0,3-am200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger852
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_167300} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Jan O Ø.
Hei. Action her. Ser ut som bildet ikke akkurat er tatt i det siste. 60-tallet kanskje? Det forklarer kanskje den noe dårlige kvaliteten. Synes formatet passer fint til motivet. Disse sjåførene hadde det sikkert like artig som de som kjører i dag, selv om bilene har utviklet seg litt opp gjennom årene. Slike bilder er veldig viktige å ta vare på som en dokumentasjon på det som har vært.
Mvh Jan O.
Bjørn Tore Manuel E.
Dette vekket mange minner
BTE
Kurt S.
Flott og fartsfyllt dokumentasjon.
Kjempebra at du har tatt vare på slike gamle bilder som jo er av historisk verdi.
Kurt
Anniken S.
Et snedig bilde med humor, action og kvalitet.
Du fortsetter å eksperimentere med korningen. Med mest sannsynlig ISO 800 må vi jo også forvente litt korning. Når det er sagt så vil jeg bare si at det fungerer helt utmerket. Det som fungerer best er nok historien og formatet du har valgt.
Torbjørn K.
Trodde først at her hadde du lekt deg litt i photoshop, men ser nå at jeg tok feil. Fint klassisk actionbilde som gjør seg bra i panorama. Vet at man har lov til å legge ut bilder med 1280 pixler i bredden, og jeg regner med at majoriteten av brukerene her inne sitter på 1280x1024. Skal man få plass til skrollbaren til høyre i browseren, så blir noe av bildet kuttet på skjermen. Jeg ville begrenset meg til 1200pix i bredden neste gang for å gi en cm klaring på skjermen til folk.

Torbjørn
Roger K.
Hei Odd Tore!
Ja her vekkes det minner av noen gamle kjøretøy. Kjekt å se slike bilder igjen. Ingen tvil om det var full action her. Korningen passer bra til dette og er som å bla opp i en gammel avis fra den tiden. Må vel også si det er i grenselandet å bruke opp til 1280 pixler i bredden som Torbjørn er inne på.
Ser Nikon er brukt på den tiden. Har selv nå vurdert en liten tid og bestemt meg for D200. Den er bestilt og forhåpentligvis er den her før jul.

Mvh RK
Avsluttet .
Herlig nostalgistemning å se disse farkostene. Har sansen for denne slags ''grafisk'' uttrykk. Panoramaet fungerer bra - sitter selv på en 1400X1050 skjerm, og må scrolle horisontalt for å få med høyre kant. Men når scrolling er foretatt kommer hele bildet med innenfor skjermrammen, så no problem - for min del iallefall. Artig motiv.
Tone B.
Skikkelig tøft actionbilde. Synes panoramaformatet er veldig passende her og jeg har ingen problemer med bildets størrelse. Korningen synes jeg har en skikkelig tøff effekt. Har ikke bildilla jeg da, men dette synes jeg var skikkelig tøft!

mvh Tone
Steinulf L.
Dette ser ut som noe fra slutten av 60 tallet. Vi lærte glattkjøring på Øyeren på den måten du har tatt bilde av her. Dengang var det is på vannet også.

Her kan vel den store bredden forvares.
Espen A. I.
Onkelen min har gode minner fra dette forteller han i telefonen til meg. Flott bilde som vekker mange ''gubbers'' minner til live.

mvh Espen
Jonny E.
Hei hei

Etter det eg trur e lederbilen registrert i Gjøvik etter -67, NSU?

Det va den gang støy va normalt, no legger vi det gjerne på som et filter....

Fint at du legger ut bilda fra ''gamle daga'', interessante innslag.


Ha en god kveld

. JonnyE
Eirik H.
Kanskje vel mykje usm her, men biletet er bra. Perspektivet som teleobjektivet gir er stramt, og knyt bilane saman i biletet. Dette byggjer opp under kjensla av fart og spenning.
Odd Tore S.
Hei, og takk for hyggelig kommentarer!
Bildet er fra januar 1971, jeg hadd akkurat blitt den lykkelige eier av Nikon (har den fremdeles), og den lokale fothandleren lot meg låne en 200 mm så jeg kunne teste den litt under krevende forhold (vellykket, jeg kjøpte, og har også den).
Her var det ganske mørkt, Tri-X ASA400 var et must, hastefremkalt og etter det jeg kan se presset til ASA800.
Slikt setter spor etter seg, mye korn ved ASA400, nå grassat mye. Dette er forresten 1/6 av bildeflaten, papirkopien 10x15 ser mer sivilisert ut. Med slikt som dette som hverdagen dengang, synes jeg ikke det er så rart at jeg reagerer på PS-korn. Men vil jeg ha korn på et digitalbilde, eksponerer jeg deretter!
Bilene er Fiat 850 Spesial, 843 ccm, 47 hk DIN, gr. 1. Med hekkmotor en virkelig artig sak å kjøre på glatta, bra trening for balansekunstere. Pris på den tiden ca. NOK 16 000, omtrent som VW 1302, men mer gøy!
Ledende Bjørn Enger er fra Gran. Nr. 2 her, Tore H. Bratlie er fra Gjøvik og i dag en legende. Kjørte NSU fra 1974.
NSU 1000 (TT) var en klasse over med snaue 1000 ccm, og en noe annerledes prislapp. Har bilde av en slik også, gr. 2 ser det ut for.
Odd Tore
Judit W.
Hei Odd Tore!

I planned to write a comment about your photo yesterday afternoon but I was rather busy then, and I don't mind to do it now. Your reply makes everything much clearer. I am impressed by your perfect technical description :)

The theme is very exciting – the ice race could/can be fun. The working out is perfect and your picture is full of energy. I like this work ...

Judit :)
Lars-Anders M.
Fiat 850 Spesial. Detta var min førsta helt nya bil. Meget fin syntes jeg den gangen. Ok bild.
Bente K.
Fint å få et lite tilbakeblikk på bildekvalitet, fotoutstyr, biler og priser, sammen med en dokumentasjon på det hele i form av et bilde. Dette viser hvor fort alt har utviklet seg iløpet av noen tiår. Slike fotodokumentarer liker jeg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu