Hønefoss, 2005
Bildet inngår i albumet Indecisive moments -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger588
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_167531} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Dag T.
Mm, jeg får sommersøndagmorgen-stemning. Rolig, personen ser mot solen og strekker seg litt, tenker kanskje på en kopp kaffe...

Jeg liker denne typen avslappede bilde. Dag Nystuen lager også en del slikt.

Teknisk så savner jeg litt mer detaljer i de mørke delene.
Odd Tore S.
Lar hun seg blende av solen, eller er det synet av skogens dyr som får henne til å tenke seg om før hun eventuelt fortsetter, men helst ikke mot Ask?
Eller er det bare en velgjørende strekk i kveldssola?
Ikke godt å vite. Mangt hender i Hønefoss, og enda mer hender ikke der.
Dette er forresten barndommens utsiktpunkt, hvor vi i mangel av meningsfylte ting å gjøre tok oppstilling i håp om at svensker på gjennomreise skulle bli forvirret av det avansert trafikkmønstret på Søndre Torg, og ta rundkjøringa mot kjøreretningen. Og behovet for underholdning ble til tider oppfylt.
Odd Tore
Kristoffer L.
Mange takk for hyggelige tilbakemeldinger!

Bildet ble tatt en flott ettermiddag i sommer, med sol og skyer om hverandre. Mannen sto slik ganske lenge, og jeg syntes at både omgivelsene, posituren og skyggen hans var spennende.

Den smule mangelen på detaljer i de mørkeste skyggene skyldes nok at utgangspunktet er diasfilm, Dag.

- Kristoffer
Knut L.
Før jeg leste kommentarene tenkte jeg at det ''ubestemmelige øyeblikk'' i Hønesfoss måtte være en stille søndags formiddag, hvis mannen ser i retning øst, eller utpå ettermiddagen om han ser vestover.

Men nå er det klart, det er ettermiddag og kanskje også hverdag så han kan få seg en kaffe, vil jeg tro. Jo, det er vel noe uteservering også i Hønefoss.

En stiilferdig og underfundig situasjon er god fanget her, og man spekulerer på om hva det blir til ? En kaffe, kanskje, mens han venter - på den lokal Goudot ?

Fint teknisk og ''øyeblikket'' står fint i kontrast til skyggepartiet bak. Personene i gata der kunne kanskje vært lyst opp litt.

mvh
Knut
Georg K.
Good one Kristoffer - like the subtitle '' Indecisive moments '' - since this image really suits it - the crossing of light and dark street ( dark not dark, but covered by the shadow of surroundings ).
Of course it is not the meaning of the gesture of this guy, but the beauty of being an observer is in the end to sometimes being allowed to leave the first-level reality.
The lokal Goudot is an other nice interpretation :)
Clouds in the background are also interesting, since they talk about a mood of potential changes, like this moment of sun is most likely not a relative permanent situation.
A typical image from your hand - real street-photography.
Kristoffer L.
Tusen takk for nye, hyggelige kommentarer!

Godot kom ikke. Etterhvert forsvant mannen oppover den solfylte gaten, og jeg søkte andre utfordringer.

Georg: I like your description of the beauty of being an observer. You are right. ;-)

Ellers vil jeg si at jeg blir mer og mer fascinert av mannens skygge, og vil se på muligheten for et mer abstrakt utsnitt hvor den spiller en viktigere rolle for bildet.

- Kristoffer
Avsluttet .
Et kjent område...! Joda, synes jo du har greid å fange en stemning her; og utvilsomt et ubestemmelig øyeblikk - med mannen som står og kikker opp mot ærverdige Hønefoss-Fotgraf Kind sin lille fotosjappe der oppe på hjørnet et kvartal til venstre. Kommposisjonen fungerer bra, og jeg synes du bør ha med såpass mye omgivelser for å sette bildet i en sammenheng. Men kan sikkert fungere greit med et tettere utsnitt rund fyren og.
Linda L.
Liker motivet godt. Det har en herlig varm og rolig stemning over seg, med sola, skyggene og mannens avslappede stilling. Liker også de tomme omgivelsene rundt mannen, som gjerne kunne vært enda tommere og ''forlatt''.

Tror kanskje jeg hadde lagd et tettere utsnitt for å komme nærmere på mannen. Croppet noe fra venstre side og litt nederst.

Dette bilde og flere av dine bilder får meg til å tenke på en fransk fotograf, Raymond Depardon som er en av mine favoritt fotografer. Vurder det hvis du en gang kommer over noen av hans bøker. :-)

- Linda
Daniel M.
Det er vel ikke så altfor mange som tar slike bilder i disse nyere tider, så da er det herlig befriende å se at du fremdeles ivaretar ærlig gatefotografi i god gammel stil.

Et forsiktig tettere utsnitt etter Linda L's forslag kunne vært interessant, men det fungerer så absolutt fint slik som det er nå også.

-Daniel-
Kristoffer L.
Hjertelig takk for knallfine kommentarer - og komplimenter! Veldig hyggelig å høre slikt, Linda og Daniel. ;-)

Gatefotografiet ligger hjertet mitt svært nær, etter at jeg nær sagt ''forleste'' meg på slik inspirasjon utover 70- og 80-tallet. Har fortsatt disse gullgruvene av fotobøker og blader i bokhylla, og henter inspirasjon fra dem rett som det er.

Jeg noterer meg tipset om Raymond Depardon. Takk, Linda!

- Kristoffer
Asbjørn M.
Et sånn, livet er herlig, bilde !
Er noe universelt over dette bildet.
Her finnes en tydelig inspirasjon fra fotografer som Bresson, Seymour,
Riboud og som Linda L nevnte, Raymond Depardon.
Meget bra.

Asbjørn
Kristoffer L.
Åhh.. tusen takk, Asbjørn. Selv om du nok har tatt vel kraftig i her, kan jeg ikke legge skjul på at dette var en virkelig inspirerende tilbakemelding. ;-)

- Kristoffer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste