Veien til Soria Moria?
Sensommerkveld på en bygdevei
Utstyr
  • Nikon D-100
  • zoom 24-85mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger504
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_168023} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Hans Henrik F.

Dette likte jeg godt! Fine farger (som kanskje hadde tålt å bli forsterket en smule - kanskje spesielt gult) og gode linjer i bildet. Jeg tror bildet ville hatt godt av en smule beskjæring i bunnen slik at veien blir like bred hele veien. Liker godt tredelingen som skapes av fargene og naturen.
John G. N.

Nydelig bilde, med flotte farger og god komp. Herlig.
Jan O Ø.

Hei. Veldig fint illustrert og et veldig pent bilde. Liker dybden og fargene i dette bildet. Bra.
Mvh Jan O.
Kamran K.

stiilig dette

MVH K.K
Kurt S.

..eller livets landevei kanskje-:)
Bildet kan også tolkes symbolsk.
Et litt kutt i bunn, et par cm, kan jeg godt være med på.
Veien som bukter seg innover skaper flott dybde og sug i bildet. Ser du også har fått omtrent samme fargetone på veien som på himmelen. Gjentaking gjør seg godt og det er slike små detaljer som kan heve et bilde.
Fine farger og et flott bilde.
Mvh Kurt
Gunnar G.

Takk for kommentarer så langt. To av dere har foreslått kutt nedenfra. Men konsekvensen er at da vil veikanten på høyre side ikke nå ut til nedre høyre hjørne uten samtidig å måtte beskjære bildet inn fra høyre også. Kutt slik at veien er like bred på begge side kunne gått an, men da mistes ''suget'' nedenfra og innover som bildet i alle fall gir meg, og som jeg synes er helt spesielt. Veien er tenkt som en stor trakt hvor blikket bare må følge med innover, og ''trakten'' må dekke hele nedre billedkant. Det er i alle fall tanken bak.
Gunnar
Kurt S.

Det med trakten var faktisk en super ide. Vi fylles opp i ei trakt og suges innover i bildet. Tenkte ikke så langt-:)
Da må det nok være slik det er.
K.S
Peter W.

Fantastiskt fint djup i bilden och fina färger!

Mvh Peter
Ole Magnus M.

Komposisjonen her virker svært gjennomtenkt, og fungerer også utmerket mht. linjeføring. Jeg opplever for min del om at det skal kuttes noe sted, så måtte det være på venstre side, for å plassere bygningen litt mer på ''tredjedelen'' og for å minke den lille biten av veien som ikke er helt symmetrisk, men samtidig vil kutt innebære at du mister litt av den linjen som leder mot bygningen øverst venstre, derfor tror jeg det fungerer best som det er. Som sagt, velkomponert er ordet.

Det slår meg at det er ørlitt magentastikk som kanskje kunne vært dempet noe.

Flott gjennomført,
MVH
Ole
L K.

Hvilken veg!

- lakris
Hans Henrik F.

Artig med ulike meninger om bilder. Det er slikt som gjør foto.no til det fremragende stedet det er. Jeg har sansen for din forklaring på komposisjonen, men mener nok fremdeles at en lite kutt (mener jo virkelig bare et veldig forsiktig et) i bunnen ville gjøre seg. Mest for å slippe antydningen av at det finnes en annen vei, selvom nettopp veivalget i seg selv kanskje også var tiltenkt som en del av bildet. Man ville jo så få veikanten i venstre kant av bildet istedenfor høyre, hvilket jeg mener også ville fungere. Mister litt av trakt-følelsen, men bra sug allikevel, ville jeg tro. Men for all del - bildet er fint som det er også :-)
Jan N.

Dette var et av de bedre!

Virkelig bra.

JanJ
Jan v.

Her har du laget et Munch maleri - ikke verst det!

Veien har stuktur og fasong som er kjernen i bildet.

Alle bildets elementer i form og farge er samstemt.

Mvh Jan
Tom E.

Hei!
Dette var det jo skikkelig sug over,dybdefølesen er merkbar.
Synes ikke at du skal gjøre noe som helst med bilde.Dette var virkelig bra.
mvh tom
Steinulf L.

Dette var bra. Vil ikke foreslå noen endringer her.
Linde G.

Utrolig flott bilde fra deg..igjen ! Hva har du gjort for å få slik smell på fargene, er det kun i redigeringa eller var veien omtrent lilla ? Det funker og det er veldig fint å hvile øynene på, det er ro i det og samtidig mye smell.

Hilsen
Linde Gilberg
Åse H.

veldig flott og velkomponert bilde som gir meg en god og varm sommerfølelse. Ser det kommer forslag til nye utsnitt her, og kunne gjerne tenkt meg selv å sett det i et kvadratisk utsnitt for å fremheve linjene. Men.. man vil da som sagt ikke få samme følelse som nå, at man selv nesten står på veien.. så da lar vi det vel være : )

-Åse
Bente K.

Likte blånyansen i veien i forkant mot blånyansen på himmelen i bakkant, jeg synes det skapte en balanse ved ''veis ende''.
mvh Bente
Stine J.

Hei,

Fint landeveisbilde med god dybde. Heftig farge på veien som fremhever den godt. Bra!

mvh Stine
Tim Ø.

Det meste er nok sagt. Føyer meg derfor bare til i rekken av beundrere. Dette er det rett og slett klasse over. Enkelt og effektivt.

Beskjæring eller ikke? Tja. Argumentene er gode for begge syn. Men hvorfor endre noe som fungerer?

Mvh Tim
Hege-Christin S.

Likte detta bildet ganske godt, du har virkelig fått frem både form og farge, sterkt.

Et av dine bedre ja :)

Mvh
Hege
Geir F.

Mange har være innee på å kutte veien i bunn. Jeg tror suget i bildet ville blitt borte da.
Men ville det vært spennende å kutte i bildet i toppen i stedet? Slik at veien går som en rød (eller lilla) tråd fra bunn til topp? Blikket mitt stopper i hvertfall når jeg ikke ser veien lenger. For meg er den det interessante og det som skjer lenger oppe blir for meg ikke så interessant. Derimot vil veien føles som uendelig hvis veien går helt opp til kanten i topp og bildet vil på en måte fortsette oppe i betrakterens hode..

Synes bildet var delikat med flotte farger.

-geir f-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu