Hønefoss, 2005
Bildet inngår i albumet People and places -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-12 14:02:33
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger564
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_168026} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Dag T.
Småpussig, men ikke helt i mål, ihvertfall ikke i forhold til den forrige. Jeg skulle ønske at de fire damene på tur hadde vært litt nærmere. Da hadde ting plutselig falt på plass med statuen som tusler imot dem og steinene som står der sammen med dem.
Avsluttet .
4 stk rullatorturister på vei fra skravlerier på Baker Narums uteservering til dagens kaffeslabbedas på Hønefosssenterets (her beliggende bak fotografens rygg) kafeteria...? Savner mere nærhet til de rullatorkjørende, da jeg opplever dem som motivet her...i tillegg til den mørke himmelen da...ellers en småartig liten stedsstemningsdokumentasjon.
Odd Tore S.
Slipp damene nærmere, så får bjørnungen mer å se på!
Bedre utnyttelse av disse elementene må være forutsetningen for at det blir mer enn et litt skjevt inntrykk med Bryggerigården som bakgrunn.
Odd Tore
Kristoffer L.
Hjertelig takk for raske og fornuftige tilbakemeldinger!

Bildet var i utgangspunktet et litt febrilsk hofteskudd, tatt mens det satt en vidvinkel på kameraet. Dermed virker damene små i bildet, selv om de i virkeligheten ikke var så langt unna. Jeg hadde ikke lyst til å blåse opp et alt for kornete, lite utsnitt, og valgte derfor i første omgang heller å la dem inngå i den større scenen i v1.

Due to popular demand, som det vel heter, har jeg nå lagt inn v2, det tettere utsnittet. Mer damer, mer korn og ingen bjørneskulptur. Men kanskje like greit?

- Kristoffer
Dag T.
Næææææ, jeg likte som sagt kombinasjonen av den levende skulpturen, de stivbente damene og faststøpte steinene .-)
Odd Tore S.
Men nå ble jo bjørnungen borte......
Damearmadaer er ganske vanlig, men bjørnunge og do. er spesielt!
Odd Tore
Kristoffer L.
Ja, jeg er enig - og dermed føler jeg at intuisjonen jeg i utgangspunktet hadde for v1, hadde noe for seg.

Et problem med v1 er at damene er litt små (og selvsagt at de virker enda mindre pga. den lille bildestørrelsen). Om de erobret f.eks. halvparten av plassen fram til bjørnungen, ville de likevel ikke blitt særlig større i bildet, med dette objektivet. Skulle de utgjort noen betydelig forskjell, tror jeg de måtte ha kommet frem til omtrent på linje med bjørnungen. Da ville den imidlertid blitt stående og stirre på den tomme plassen bak damene, i stedet for at den ser på dem, som nå.

Det er vanskelig å få tatt bildet om igjen. Basert på det jeg har nå, er kanskje løsningen å printe ut v1 i et tilstrekkelig stort format. Da tror jeg damene vil komme mer til sin rett i bildet...

- Kristoffer
L K.
V2 er bedre enn V1. Til tross for reduksjon i teknisk kvalitet. Dette fordi man får bedre kontakt med de fire, fine fruene. Bjørnen og pullertene i V1 konkurrerer egentlig bare om oppmerksomheten.

Morsom hverdagsskildring!

- lakris
Avsluttet .
Versjon 2 mister litt av perspektivet i versjon 1 ser jeg. Så versjon 1 tettere på, med mere på sidene hadde vært finfint tror jeg. Men det fordrer nok nytt opptak, dersom du ikke tok flere eksponeringer av situasjonen da. Aldri fornøyd vet du...hehe!
Johan K.
Foretrekker V1. Bjørnungen er en viktig detalj for bildet.
Men, som andre nevner føler jeg damene blir litt for langt borte i bildet. Skjønner også problemet med å vente til de hadde kommet nærmere, med tanke på bjørnen, som da ville stått å se på den tomme plassen bak dem.

Kan være det passer seg bedre å se dette i et større format på papir.

V1 funker i alle fall bedre enn V2

Johan
Daniel M.
Småmorsomt bilde.

Komposisjonen fremstår faktisk gjennomtenkt, og det er sannelig ikke værst til et hofteskudd å være :-)

Men må nok si meg enig med noen av de ovenevnte kommentarene når det kommer til bedre kontakt med damene, så det hadde nok definitivt vært prikken over i'en.

-Daniel-

Oda Lystrup H.
hehe, artig bilde.
flott skildring.
liker det.
litt synd med skyggen over hun lengst til venstre.

Oda:)
Ann-Silje K.
Dette er komisk bra. Jeg kommer selv fra Hønefoss og kjenner godt igjen omgivelsene og situasjonen. Dette er virkelig Hønefoss på en typisk formiddag.
Kristoffer L.
Tusen takk for alle kommentarene, som jeg setter stor pris på!

- Kristoffer
Janniche D.
Jeg leser kanskje bilder litt annerledes enn mange, da jeg ikke kan unngå å se histrorie, fortelling og symbolikk i bilder (kanskje fra min utdannelse som billedkunstner?) men dette bilet er helt herlig! Jeg ser de fire gamle damene i en lang rekke (som minner meg om barndomsleken lang lang rekke) som bader seg i solen. Da bildet er svart/hvitt ser himmelen ut til å være noe truende og mørk med skyer som på noen måter kan symbolisere alderdom.

Jeg liker godt at damene ikke er større i bildet (ser mange har nevnt det) for komposisjonen kommer bedre frem, samt er jo mennesker ganske små i det store og hele og kanskje særlig eldre? Som i versjon 1 som jeg liker best, er de en del av sine omgivelser. Jeg liker dette bildet veldig godt!
Kristoffer L.
Tusen takk for fin kommentar! Du ser bildet på samme måte som jeg ser det selv.

- Kristoffer

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu