Matutdeling i Tibilisi oktober 2004.
Var med på matutdeling. Det er mannen som får mat og kvinnen som deler ut.
Han bor i en bilettlukerom i en gammel kino eller lignende. Dette hus har sprekker i veggerne etter jordskjelv. Den lokale pinsemenighet brukte dette lokale som sitt møtested. Ingenvarme meget farligt. Når raser allt sammen.
Bildet inngår i albumet Georgia 04 - Bilder i denne serie er tatt i oktober 2004. Jeg var på fotooppdrag for Øst-Europa Misjonen. Skulle dokumentere deres arbeid der. Gamlehjem (Der jeg bodde) Matutdelning til nødlidende mm.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-12 17:15:51
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-12-12 17:16:28
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 30 date
  • Canon EF 24 mm
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/2.8
  • FilmtypeTor det va Fuji Real
  • Nei
  • AnnetBare fotograferte det jeg såg. ok.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger939
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_168057} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Lars-Anders M.
Matt 25, 40 Men kongen skal svare dem: ''Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot en av disse mine minste brødre, gjorde dere mot meg.'
L K.
Dette bildet er helt sykt. Hodet til damen er abnormt stort i forhold til hendene. Dersom du har manipulert dette innenfor rammen av det tema du presenterer - uten å opplyse om det - synes jeg det er helt forkastelig. Dersom bildet er ekte beklager jeg min sterke reaksjon.

Jeg imøteser din forklaring.

- lakris
Lars-Anders M.
Du ser det du ser. Ville bare vekke litt opmerksomhet. Takk for kommentar. ok.
Kjersti F.
Hei.
Jeg ble også usikker på bildet, og lurer litt på hvorfor du ikke svarer klart på om det er manipulert eller ikke.

Har damen virkelig så stort hode? Eller har du klipt inn et annet, evt forstørret det? Og i så fall hvorfor?

Jeg er også enig med lakris om at dersom det er slik at du har manipulert det bør du opplyse om det. Sånn rent etisk.

For meg falt ikke dette bildet i smak. Beklager.

Kjersti
Kjersti F.
Må forresten legge til at omgivelsene og rommet virkelig innbyr til gode og skildrende fotografier selv om akkurat dette ikke fenget min smak.

Og historien rundt er definitvit sterk :)
Olav L.
Her er det flere ting å ta tak i synes jeg.
Ideen og historien er bra, og omgivelsene med mannen er sterke.

Det som totalt ødelegger dette bildet er i hovedsak to ting.
Den første er den massive bruken av USM (eller tilsvarende) slik at all tekstur i bildet blir altfor skarpt og det hele blir rett og slett ikke bra.

Nr to er den åpenbare 'klipp og limingen' av et hodet på personen bak mannen. Skal du gjøre noe sånt, så sørg i det minste for at halsen er innenfor kraven på genseren/skjorta. Det hadde jo også vært en tanke å ha hodet i noenlunde proposisjon til kroppen (om poenget er å gjøre hodet større, kunne det blitt gjort mer subtilt). Virker som om dette er gjort med motorsag.

Noe som kunne vært et bra bilde er totalt ødelagt.

At du ikke opplyser om at dette er manipulert, synes jeg er rett og slett forkastlig.
Håper for din, din oppdragsgivers og ikke minst disse menneskene her sin del at du ikke sendte denne versjonen til oppdragsgiver.

Dessuten er det en skygge bak mannen fra blitzen som ikke er helt fin, men det jo bare småplukk i forhold til det andre.

O
Lars-Anders M.
Dette var morro dere. Jeg trodde dere skjønte av min første kommentar att bildet delvis er manipulert. Men mannens hode er ikke det. Hodet til kvinnen er litt forstørret. Og mennes hender er forstørret. Hvorfor. jo ellers hadde dere ikke lagt merke til bildet. Jeg ville bare se om dere så vad jeg gjort. Ellers har jeg det bra. Takk til dere alle. Dere har typiske fotoklubbkommentarer.
Lars-Anders M.
Beklager stavefeil. Mannens hender er forstørret.
Kjersti F.
Hmm..
Kan ikke si at jeg forstår deg helt, men det ser ikke ut til at du ønsker å bli forstått heller.
Dersom du er ute etter oppmerksomhet foreslår jeg heller at du tar bilder som provoserer med sitt budskap eller innhold, ikke feilslått manipulasjon.
Forøvrig mener jeg at du viser uhyre liten respekt for menneskene du har fotografert!
Lars-Anders M.
Ok du har rett og mene det.
Tobias L.
dette er noe av det mest fantastiske jeg har sett på foto.no
så rått, så sterk og så provoserende....takk skal du ha for dette.
Dette gav meg mye på mange plan.....
Anders Patrick K.
Hva er greia?

ønsker du å fremheve noe symbolsk mening med å grovt forstørre hender og hode? kvinnen gir med stort sinn, mannen tar med store hender? I så fall syns jeg det er litt klønete og lite elegant fremstilt. Bildet hadde formidlet det greit nok uten ekstra ''hjelp''.

Mulig jeg forstår lite idag, men de to andre versjonene dine, hva vil du med de? Jeg ser ikke helt hvordan grelle farger og enda mer usm eller hva du har brukt bidrar med noe som helst...

Ønsker du å skape litt forvirring, har du lykkes med det. Særlig i og med at du skriver at bare tar bilde av det du ser, men forandrer det veldig. Kanskje det er din subjektive oppfatning du vil vise, men som sagt, litt klønete...

Fint om du utbroderer litt, det står at du vil ha hjelp, men ingen forstår hva du viser og heller ikke hva du vil ha hjelp til.

mvh

apk
Odd Tore S.
Settingen her er kjent fra dine tidligere dokumentarer derfra.
I ''normal'' versjon ville dette gitt et sterkt inntrykk til de som tok seg tid til å se, og mange ville flagret videre. Det har du erfaringer med.
Nå overdriver du på samme måte som A-magasinets psykologiside gjør i deres illustrasjoner, og som enkelte berømte fotografer også har gjort.
Det gir oppmerksomhet, uten tvil.
Om det er nødvendig her og om det virker positivt i forhold til dette temaet er jeg ikke overbevist om.
Nå sørger det i alle fall for oppmerksomhet, bevissthet og diskusjon om bruk av denne teknikken i fotosammenheng, og det passer i alle fall bra her på Kritikken.
Odd Tore
Lars-Anders M.
Ja jeg ville gjøre dere bevisste på dette bilde. Jeg tror jeg lykkets!
Lars-Anders M.
bilde nr. 209526 SE DETTE BILDE SOM ENDA IKKE HAR FÅTT NOEN KOMMENTAR. dET VEKKER IKKE NOEN SOM HELST OPPMERKSOMHET.
Avsluttet .
Du er ute etter å provosere oss. Bra det. Jeg liker provokasjoner. Når det gjelder deg så vet vi jo at ditt engasjement et ekte. Da bør du virkelig ha lov. På en annen side så er dette bildet så sterkt at du ikke hadde behøvd å manipulere noe som helst for å få min reaksjon.
Til jul komme min datter hjem fra Romania. Hun er misjonær og jobber med gatebarn. Når jeg ser hennes bilder og er sammen med henne får jeg også lyst til å skrike.
Fortsett med å rope høyt av respekt for dem som lider.!!

Mvh
ARVE
Lars-Anders M.
Tak Aeve Wiik.
Carsten A.
Som så mye annet av det du viser av bilder går også dette noe mot det groteske. Akkurat her syn jeg forøvrig det beste var din kommentar til L- Kristoffersen: ''Du ser det du ser''. Bra!!

MVH CA
Lars-Anders M.
Takk Carsten.
Gerry F.
LAM : ''Du ser hva du ser''



Ah, hadde no alt bare vært så enkelt...

Bildet uten manipulasjon er bra og dokumentarisk fremstilt,litt oppstilt og tilgjort i henhold til mannens hender som er foldet for å gi et bedre bildevisning av seg selv...

LAM: Du er flinke til å provosere frem følelser i noen som åpner døren for å bli provosert...egentlig en morsom reaksjon. ENda bedre var reaksjonen p det andrebildetditt med den katedralen...hehe...at de orker enda en gang å å la seg bli provosert...Sånne folk er det gøy å møte en tur på byn :)

Men jeg vil gjerne vite om du har noen gjennomtenkt tanke bak å forstørre hodet og hender?

PS: den rød telefonenp bordet ver råkul! Er det hotline til Presidenten???
Lars-Anders M.
Gerry! Jeg ville få folk å se dette bilde.Det fikk jeg til gjenom og forstørrre damens hode og mannens hender.
Ellers kan jeg si att denne damen deler ut mat med ett stort hode(hjerte om du vil), og mannen tar emot med store hender.

Vi var ute og delte ut mat til fattigei Tibilsi. Kvinnen her har en sentral plass i dette arbeid. Hun kjøper inn råvarer og lager maten,som hun er med på å dele ut to ganger i uken.

Jeg var kun med som fotograf.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu