Fra Vassfaret
Aurdalsfjorden i Vassfaret, fotografert fra den gamle demningen
Bildet inngår i albumet Vassfaret - Dette praktfulle naturområdet, spesielt kjent gjennom Mikkjel Fønhus' mytiske villmarksromaner,<br>er beliggende i umiddelbar nærhet av der jeg bor.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger591
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_168350} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

En uvant motivtype ift. det andre du har lagt ut her på foto.no dette. Motivet i seg selv er jo ganske klassisk med mørk himmel og skarp speiling med det komposisjonsmessige tyngdepunktet plassert i venstre bildehalvdel og noen småelementer som stein og stolper i vannet til å balansere høyresiden. På lcd-skjermen jeg nå sitter foran er detaljeringen i mørke og lyse områder upåklagelig - teknisk veldig fint utført. Det jeg lurer litt på er høyrekanten; mer presist sagt - hvorvidt den strandkanten der hadde trengt å være med eller ikke...usikker. Et vakkert bilde fra Vassfaret. Svart/hvitt-valget og tonene gjør at du unngår postkortfella. Hadde dette vært gjengitt i høymettede farger ville det nok blitt et typisk postkort; nå er det blitt et bra landskapsfoto.
Kristoffer L.

Tusen takk for kommentaren, Tommy. Hyggelig å høre at du likte bildet.

Jeg tror stranden til høyre bør være med i bildet. Skjæres den bort, kommer ruinen fra den gamle steinhytta veldig tett inntil høyre bildekant, noe jeg føler vil forstyrre balansen i høyre del av bildet. Men jeg har tatt andre bilder her med litt andre vinklinger, og kommer nok til å legge inn flere etterhvert.

Ja, jeg vet det er uvant med denne typen bilder fra meg. Men det vil nok komme mer fra meg i denne stilen etterhvert, ettersom jeg har flyttet tilbake fra byen, og nå er omgitt av slike vakre landskap mye av tiden. ;-)

- Kristoffer
Odd Tore S.

Kjent sak dette.
Etter min mening er dette et logisk og vellykket utsnitt som landskapsfoto.
Det som alltid har interessert meg mest her, er sporene etter tildigere tiders tømmefløting, spesielt doppene. Her står steinkista og fire dopper klart fram.
Valget av s/h bygger opp under følelsen av at dette er gamle saker, bra utført.
Jeg regner med at du har andre opptak som legger mer vekt på sporene etter tømmefløting?
Odd Tore
Kristoffer L.

Takk for din tilbakemelding, Odd Tore. Ja, dette er gamle saker. Interessant er det at doppene står, mens den laftede steinhytta/-kista forlengst er borte. Bare steinen er igjen. Brøtningen, som vi kaller tømmerfløtingen her, var en stor og viktig årlig begivenhet. Mens vassdragene i dag i stor grad ligger der og frister for rene rekreasjonsformål, var de fram til et godt stykke utpå 60-tallet en helt avgjørende livsnerve i skogbrukssamfunnet. Da kom tømmerbilene og revolusjonerte transporten.

I forbindelse med Kulturvernplanen for Vassfaret drives det fortsatt begrenset skogsdrift på gamlemåten i de indre områdene, og hver vår er det brøtning en dag i mai. Så langt som til Aurdalsfjorden kommer ikke tømmeret - det tas opp i Nevlingen og kjøres videre med bil. Men kanskje er denne brøtningsdagen den spede begynnelsen på en årlig brøtningsfestival. Uansett er det verdifullt å holde denne gamle tradisjonen i hevd.

- Kristoffer
L K.

Ganske smålekker sak dette. Det virker imidlertid litt mørkt på min skjerm. Mine innvendinger går først og framst på speilingen av skyen under himmelåpningen, som er for mørk etter mitt syn. Det tar bort effekten av hullet i himmelen.

Jeg hadde også foretrukket at toppen av den første stolpen var under vannhorisonten. Det hadde gitt bedre dybdevirkning.

Morsomt at reven skratter!

- lakris
Kristoffer L.

Takker for kommentaren din, lakris. ;-)

Bruk av rødfilter her har medvirket til de dype kontrastene i bildet. Uansett filterbruk vil nok også speilinger i vannet i utgangspunktet alltid være litt mørkere enn ''originalen'' på himmelen. Jeg skal se på forslaget ditt. Men om noe skulle vært litt lysere, heller jeg foreløpig kanskje litt mer i retning av refleksjonen av de lyseste skyene over hytta...

- Kristoffer
Daniel M.

Her beviser du at du definitivt behersker flere felt innenfor fotografering, og det gjør du med glans, for dette var i mine øyne meget vellykket Kristoffer.

Meget pent gjennomført!

-Daniel-
Avsluttet .

En bild med väl balanserade linjer, harmoni är det första jag tänker på. Bilden har en tidlös känsla och får mig att tänka på förfluten tid, som ett minne från en lycklig plats. Vacker spegling och en naturlig diagonal i form av stolparna ut i vattnet, som möts upp av speglingen av berget. Ljuset är dovt vilket ger än mer känsla till bilden. Gillas mycket.
Mvh
Elisabeth
Kristoffer L.

Hjertelig takk for nye kommentarer som jeg setter utrolig stor pris på.

Elisabeth: Du har aldeles rett. Bildet ble tatt i sommer, men er på en måte likevel fra en forgangen tid. Og ja, det er et minne om en lykkelig plass. Her har jeg minner helt tilbake til tiden da jeg var en liten gutt. Dette vakre området, Vassfaret, har jeg forholdt meg nært til, på godt og på vondt, i alle år. Idag har jeg skog her inne, og mange ærend i den forbindelse. Det er alltid en stor glede å komme tilbake hit.

De indre delene av Vassfaret er i dag totalfredet naturpark, mens resten av området er landskapsvernområde.

- Kristoffer
Linda L.

Nydelig motiv dette her. Hyggelig å vite at du har minner fra stedet som liten gutt, det blir mer personlig da og interessant. Liker godt det helt blikkstille vannet og roen det gir. En klassisk komposisjon som ofte fungerer svært godt. De mørke tonene skaper stemning!

Veldig fint!

- Linda
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu