Sothøne på isen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-16 13:35:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-12-19 09:18:18
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 1D Mk.II
  • Canon 500/4 IS USM
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Filmtype500 ISO RAW
  • Nei
  • AnnetBlå himmel og meget lav sol ca. kl. 14.00 den 15.12.05. Konvertert med RawShooter Premium, som greit gjorde det mulig å ta vare på hele den toneskala som kameraet maktet å registrere.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1529
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_168519} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Carsten A.
Jeg burde ha lagt inn disse i omvendt rekkefølge, det er V2 som stemmer best med den ønskede farge- og toneskala. V1, i sRGB, er litt for glorete.

MVH CA
John S.
Kul Kis. Veldig tøft bilde. Jeg syntes begge farve versjonene var helt fine, men AdobeRGB er litt mer ''uskarp'' enn sRGB? Jeg ser fenomenet spesielt på sothønas venstre klo. Det kan være en merkelig efekt av forskjellige farger.

Jeg har akkurat vært på østensjøvannet. Nå begynner skjærene å bli dristige på spesialforet, som jeg beskrev til bilde http://www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=210006. I dag hadde jeg dem på 3 - 4 meters hold. Kråkene holdt seg litt mer i bakgrunnen.
Per Harald O.
V1 funker godt her!

Dette er godt!

Litt pirk: Bena burde vært skarp.

Får vel legge en tur til Østensjøvannet en gang. Det er vel der det skjer;)
Carsten A.
PHO: Velger man skarphet på begge ben her får man selvfølgelig også med seg en ganske uryddig bakgrunn. Det var altså ikke mitt valg.

MVH CA
Steinulf L.
Ser ut som han 'konser' like mye som jeg gjør på glattisen. Interessant fargeromseksersis. På min skjerm er også v#2 den med størst dybde.
Avsluttet .
Dette var fint, fin dybde og fint lys. Var oppe ved Østensjøvannet i dag og det har begynt å bli veldig fint der nå. Men ser ikke så mye til fugler men må nok lete bedre.

Mvh Kyrre Lien
Jonny E.
Hei hei

Interessant sammenligning.

Plasseringa av skarphetsområdet forsterker bevegelsen
og tar ikke bort oppmersomheta fra hodet.

Ha en god kveld

. JonnyE
Stig Morten S.
Jeg synes dette var et meget stilig fuglebilde. Nesten skummelt målbevisst blikk på sothøna. Liker kontrasten mellom blått og sort.
Magnus A.
Veldig bra dette.God skarphet og flott lys som kommer inn fra høyre.Komposisjonsmessig også bra,liker det.
mvh.Magnus A.
Kjartan T.
Pen fugl i bevegelse, godt lys, gode og harmoniske farger. I det hele et meget godt fuglebilde.
Geir Arne M.
Bilde med sjel.
Øyet fungerer godt - som vanlig flott skarphet.

Den har så stor ben at den nesten går på vannet.

Flott.

mvh
geir
Magnar B.
Syns dette er supert fuglebilde… skarpheten er akkurat der den bør vera… større dybdeskarphet ville etter mi meining gjort dette mindre spennande. Her får du skarphet på hovud og foten som bevegar seg … understrekar fart og retning + gir ein dus fin bakgrunn. Fine blåtonar som ikkje blir overdrevne. Komposisjonen sit pang… Bra!!
Odd Tore S.
Gjennomtrengende blikk, virker nesten olmt besluttsom der den kommer.
Fokus er der den trenger å være, ditt valg er greit, men muligens ikke det eneste.
En mellomting mellom v1 og v2 ville gjort seg på denne skjermen.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.
En fin fugl med godt lys og sterke farger.
V2 virker mest realistisk, liker den best.
Fin positur og utsnitt.

Ha en fin førjulstid!

vh ingebjørg
Carsten A.
Takk for nye kommentarer.

La meg om lysforholdene tilføye at på det aktuelle tidspunkt (ca. kl. 14.00 på 15.12.05) nådde solstrålene hele fuglen inklusive dens (flotte!) tær, men strålene nådde ikke ned på isen, som derfor bare har fått blått lys fra skyfri blå himmel.

MVH CA
Jonas L.
Lekkert utført bilde av en målrettet sothøne.
Flott desemberlys!

Jonas
Torbjørn K.
Suverent lys og farger i dette bildet og imponerende teknisk kvalitet! I motsetning til ditt forrige bilde, så synes jeg pannelappen ble en severdig detalj og fint blikkfang i bildet. Når det gjelder fargemetning, så synes jeg v1 ble intens men ikke glorete. V2 synes jeg ble kanskje litt blass. Kanskje en versjon 1.3-1.4 ville vært bedre? Målrettet og artig positur på sothøna, men jeg blir ikke helt fortrolig med utsnittet. Det kombinerer et relativt midtstilt blikkfang (pannelappen) med en mer usymmetrisk bakgrunn, som etter min mening skaper litt ubalanse i bildet. Jeg tror derfor jeg ville valgt et noe mer, men ikke helt, kvadratisk utsnitt. Skarpheten er nevnt, og jeg forstår godt avveiningen mellom mer detaljert fjærdrakt og rolig bakgrunn. Jeg bruker ofte selektiv støyfjerning på bakgrunn kombinert med selektiv oppskarping av detaljer enten med layermasks eller history brush. Jeg tror dette bildet ville tjent på noe mer detaljering i fjærdrakt ved hjelp av selektiv oppskarping.

Torbjørn

Carsten A.
V3 følger oppfordringen fra TK om å vise en versjon med noe selektiv oppskarping på fuglekroppen (og den løftete foten). Jeg er ikke sikker på at dette ble noen vinning, fuglekroppen ligger for det meste utenfor fokus, og oppskarping gir da gjerne et litt unaturlig inntrykk. Ellers er det liggende formatet gjennomtenkt fra min side, det må være slik som alt presentert bl.a. for å vise det miljø fuglen beveger seg i her.

MVH CA
Torbjørn K.
Er enig i at v3 kanskje fikk ble noe hard og at de to forrige fremstår som bedre. Du har nok rett i at dette skyldes at kroppen ligger utenfor fokus, og at å fremprovosere ekstra skarphet her blir unaturlig. Synes totalt sett at v1 er den beste av de tre.

Torbjørn
Rune L.
Synes ikke V1 er for glorete. Men synes at skillet mellom fuglens skyggeside og lyse side er for kraftig. I V2 er skillet helt helt passe. Personlig foretrekker jeg den oppskarpede utgaven V3. Synes at just den utgaven er langt mer naturlig. Jeg mener spesielt det er viktig at fotens detaljer kommer så godt frem, siden foten har så karakteristisk utseende og er en viktig del av den spennende posituren.

Den løftede foten sammens med det skarpe blikket gir et veldig målbevisst og dynamisk uttrykk.

Mvh
Rune
Johan G.
C'est magnifique.
Kjell G.
Takk for turen i dag, Carsten!
Jeg fikk lyst til å kikke litt på bildet du snakket om. Veldig spennede lys. Fin isolering av fuglen mot det blå. V2 eller V3 ? -Kanskje noe midt i mellom.

Dette flotte bildet øker forventningene til kommende fotoøvelser ved Østensjøvannets islagte strender!

mvh kjellg
John S.
Satt og så igjennom en del av mine kommentarer, da dette bilde dukket opp. Når det gjerne slik at man enten liker eller ikke liker et bilde, og jeg liker</B> dette bilde.

Dette er et av de bildene som har inspirert meg mest av alle bilder jeg har sett. Det er noe med kombinasjonen av bilde i seg selv og tanken på de forholdene som dette er tatt under.

Jeg har egentlig ikke flere kommentarer til bilde, men jeg har lyst til å si til alle at de skal jobbe hardt for presentere et bilde som inspirerer meg</B> mer enn dette.

John
Carsten A.
Takk for denne ettersleng-kommentaren, John!

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste