Brødre
Kitwe, Zambia, 2001. Tre brødre forsøker å hjelpe hverandre. Faren har forsvunnet, moren har AIDS, og en av guttene er alvorlig syk.
Mer enn 13 millioner barn i Afrika er foreldreløse som følge av AIDS-katastrofen.
Utstyr
  • Canon EOS-1v
  • Canon EF 2,8/28-70 L
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/2.8
  • FilmtypeIlford XP2
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMorten Hvaal - Orphan Voices
  • Lastet opp
  • Visninger827
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_16872} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Avsluttet .

Dette var kjempefint og stilig morten ! Særlig med den skyggen og sorthvit gjorde seg virkelig !!
John G.

Hallo Morten!
Veldig bra.
Et alvorlig bilde som speiler den alvorlige situasjonen...
At det er mørkt og dystert paaser godt til det du vil formidle.
Mvh,
John
Torbjørn V.

Jeg syns også dette ble et sterkt og talende bilde! Teknikken og lyset fungerer perfekt for min del. Du får godt frem omsorgen brødrene har for hverandre! Spesielt han til venstre får et slags 'voksent' preg over seg.
Hege Helen R.

VELDIG GRIPENDE BILDE. Flott at aids problematiken kan bli belyst på en slik måte at vi må se..
Hilsen Hege
Jan B.

Bildet og historien ga meg en tåre i øyekroken. (også voksne mannen..)
Jan (kanskje ikke så voksen alikevell)
Lise B.

Mesterlig. Utrolig sterk skildring av en forferdelig tragedie, uten å være spekulativt eller nedverdigende.
Sophie S.

Hei. Til dere som har spurt: www.hvaal.com er fortsatt nede. Vi jobber med saken. Typisk at det skjer nå.
Mvh.
Sophie.
Mikael L.

Stark bild med fantastiskt ljus! /Hälsningar Mikael
Dag T.

Jeg likte også blikket til høyre. Ellers ikke min favoritt.
Lise B.

DT: Ikke for å krangle ;-) , men hva er det du ikke liker med dette bildet? Det er et av de beste bildene jeg har sett om denne problemstillingen på veldig lenge. Syns det viser hvordan barn må forsøke å passe på hverandre i en umulig situasjon med en forferdelig sykdom, fattigdom, osv. Lyset, og ikke minst skyggene, understreker innholdet, eller?
Dag T.

Godt spørsmål Lise, jeg prøvde å formulere det men fikk det ikke til. utgangspunktet er definitivt til stede. Det fenget bare ikke.

Mulig det bare ble for søtt og opplagt, og ikke så tolkbart som de to andre vi har sett hittil, mulig det finnes tekniske ting på originalen som hever det. Lenger kommer jeg ikke...
Lise B.

DT: Da så...
Sophie S.

Fint at dere har meninger! Enda finere om dere kommer og ser utstillingen og kjøper boka på Barnekunstmuseet i Oslo, Lille Frøens vei 4. Gjør det på søndag! Da er museet åpent fra 11 til 16, Morten vil være der og signerer sikkert gjerne bøker, det er TV-aksjon og overskuddet fra boksalget går til kampen mot HIV/AIDS. Ta med ungene!
Dag T.

LB: Jeg prøvde å svare seriøst. Etter å kikket på dine kommentarer på andre bilder de siste dagene lurer jeg på om forsøket var verd bryet. På den annen side: For fotografens del er den forhåpentligvis nyttig, om du ikke synes det.

Hvorfor så evig sarkastisk mot alt og alle? Når prøvde du å skrive dine udefinerbare følelser for et bilde sist? Jeg har aldri sett det her. Derimot har jeg sett deg hovere over andres forsøk på det samme.

Jeg håper jeg aldri blir støttet eller forsvart av noen med din kommunikasjonsevne. Jeg håper du ikke jager vekk kommentatorene fra MH's bilder.
mange l.

Morten

Detta är bland de fem i topp av vad jag sett här på Foto.no.

Mästerligt.

Jag känner att jag vill kämpa på för att kunna få bilder som dessa framöver.

MVH/Magnus


P.S

DT: Mycket bra skrivet
Lise B.

DT: Mitt ''Da så'' var (for en gangs skyld) ikke vondt ment. Hadde bare ikke noe å tilføye.
Har lett for å ty til sarkasme fordi det er mye her av bilder og holdninger jeg ikke liker.
Og så er jeg frustrert fordi jeg ikke har talent.
Sophie S.

Til dere som vil gjøre noe, og er interesserte i hva vi holder på med: Det er åpent møte hos media19 tirsdag 23. klokken 1700 i lokalene til Rabalder Mediecompagni, Waldemar Thranes gate 75, (inngang fra Darres gate), Oslo. Alle er velkommen!
Dag T.

LB: OK! :-)
Den siste følelsen kjenner vel de fleste av oss, og noen ganger den første også, men dermed er det ikke sagt at vi ikke prøver å ta den positive innfallsvinkelen mot våre medmennesker. Svaret ditt står det imidlertid respekt av.
Lise B.

DT: Respekt ubegrunnet. Har ingen planer om å innta en positiv innfallsvinkel mot meg selv og andre tilsvarende bortskjemte, ignorante, egoistiske menneskekryp.
Avsluttet .

Jeg må innrømme at jeg ble skuffet over flere av bildene i denne serien, men dette synes jeg er svært, svært gripende! Et fotografisk mesterverk, dessuten, men det er faktisk underordnet...
Birna R.

Bildene til Morten H. fremstår ikke så godt her på fotodotno (ofte altfor mørke og uten ''sprut''), kan det komme av at de er optimalisert for mac-visning? Det er også et problem at web-formatet kan være for lite til å få frem nødvendige detaljer i bildene (gjelder mange andres bilder også, akkurat det siste).

Brødrebildet her er etter min mening det mest vellykkete og det som står best på egen hånd, uten tekst. Utmerket blikkontakt og fin bruk av flater og skygger. Fortsatt for ''flatt'' og mørkt, men det skyldes nok ikke bildet selv, men visningen her.

morten h.

takk for kommentarer. dette med www presentasjon av fotografier vil nødvendigvis alltid bli et kompromiss mellom pulikums smak og behag, allverdens forskjellig justerte monitorer, og min visuelle uttrykksform. det er klart at mange av disse bildene inneholder tekniske og kunstneriske ''feil''. de er gjennomgående ''for mørke''. det fungerer selvfølgelig ikke så bra på www som i et galleri, men alternativet, teknisk ''korrekthet'' kan være vel så galt.
Dag T.

Som Rørslett sier i en diskusjon, det er mye bedre å se slikt på trykk, og enda bedre på skikkelige kopier. Nettets fordel er mengden med tilskuere, ikke kvaliteten på bildene.

LB: Du får like det eller ikke, jeg velger selv hvem jeg har respekt for, og konsekvens og ærlighet er viktige kriterier, om ikke så viktig som medmenneskelighet og forståelse for andre mennesker. Det finner jeg langt mer av i disse bildene enn i dine kommentarer.
morten h.

helt enig at internets store fordel er muligheten for å nå mange mennesker. ''orphan voices'' er et veldedig prosjekt og responsen fra publikum utenfor den tradisjonelle gruppen som er interesserte i dokumentarfotografi betyr veldig mye for alle som har jobbet lenge og hardt for å få dette til.
for meg personlig er det interessant og lærerikt å få direkte feedback på det jeg gjør fra andre enn fotoredaktører, kolleger og dypsindige kunstanmeldere.
Avsluttet .

Etter min mening det beste bildet i serien så langt. veldig sterkt og uttrykkfullt blikk til gutten til høyre. Mørket i bildet forsterker følelsen av at guttene er forlatt. Får meg til å tenke - og det er vel meningen med bildene også.
Sophie S.

Hei! Nå er ENDELIG www.hvaal.com oppe igjen. Det betyr at boken kan bestilles fra siten, eller fra bok@hvaal.com . Dessuten ligger den nå på online salg hos www.tronsmo.no . Husk at pengene går til en god sak!
Espen A.

Hei. Jeg så dette bildet i en avis i England for noen uker siden. Syns det er helt utrolig bra. Ett av de beste bildene av AIDS-foreldreløse jeg har sett. Kjempefint at du legger det ut på en sånn site som dette.
Mvh.
Espen.
morten h.

takk for kommentar. jeg synes det er kjempefint at vi har fått muligheten til å vise noe av dette prosjektet her på foto.no. skulle ønske vi kunne vise noen av de fantastiske barnetegningene også. det er på mange måter de som gjør prosjektet til det det er.
Jøran S.

Et meget trist men samtidig varmt bilde.Det er sterke skjebner som skildres.Det apatiske uttrykket på gutten til høyre sier mye synes jeg.Og samtidig den åpenbare omsorgen de viser for hverandre.
morten h.

takk for kommentar.
både apatien og omsorgen de viser hverandre har nok å gjøre med at moren deres er meget aids-syk. den yngste gutten er også meget syk, men har ikke blitt hiv-testet.
Lise B.

En stor gratualsjon fra meg for førstepremien i Årets Bilde for dette fantastiske bildet!!! Det er viktig og riktig det du driver med, Morten!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu