Råskapen
Et bevis på at ikke alle mennesker er dyrenes beste venn.
På tur fra Varanger til Vadsø passerte jeg rasteplasskiltet med reinsdyrhodet. Noe ved motivet som tiltalte meg selv om det er grotesk.
Bildet inngår i albumet Råskapen -
Utstyr
  • Cannon G6
  • Standard linse
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetLagt bildet i to lag. Hvor jeg i det ene har justert farge og lagt til blått fro å få et kaldere bilde. I det andre laget justret jeg reinsdyrhodet for å få det fremhevet mer i bildet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger328
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_168915} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Christopher M.

Ja noen folk er totalt idioter,og mangler respekt for dyra.
Dette synes sikkert de som gjorde dette var forferdelig morsomt.
Jeg er ikke helt sikker på om jeg forstår budskapet til disse folka.

Hvis ikke det er du som har hengt det opp og skylder på andre fordi du ikke tørr å stå fram selv? I og med at du har en serie som heter råskapen.
Kanskje du fant på dette i mangel på motiver?
Men verden mangler jo ikke egentlig ikke råskap i det hele tatt.
Jaja det får vi vell aldri vite.

Men når det kommer til fotoet synes jeg gjerne at bildet kunne vært flyttet mer mot venstre slik at veien kom mer frem og skiltet havner i kanten
til høyre,men det er bare min mening.
Cathrine S.

Nei så gal er jeg ikke... Var på veg til Vadsø for å fotgrafere når jeg kom over det.. Syntes det var motpydelig, men som fotograf ønsket jeg å dokumentere det. Mener selv at ikke alle bilder skal være fine og pyntelige, men at de skal dokumentere hvilken verden vi lever i.

I bildeserien ''Råskapen'' kommer det flere bilder av samme motiv. Så jeg har prøvd å bevege meg rundt det.. Men jeg hadde stopp langs E6 og brukte ikke så lang tid som jeg ellers ville ha gjort på bilder
Lilian Monica M.

Jeg syns det er greit å kritisere bildet Christopher, men saklig og velbegrunnet. Er ikke nødvendig å kalle noen idiot fordi de har tatt et fotografi da motivet allerede var på plass... Å spekulere om fotograf har iscenesatt dette blir for dumt. En hver med et digitalkamera ville vel ikke latt sjansen gått fra seg til å dokumentere denne råskapen dersom man kom over den. Såpass bør man tåle å se og det bør være rom for alle slags fotografiske verk her inne så lenge de holder seg til reglene for foto.no! (Det var dagens moralpreken, nå over til bildet)

Er allikevel enig i at dette er rått. Bildet skaper sterke følelser, noe Christopher er et bevis på. Jeg syns bildet viser en slags fandenivoldsk råskap, det er sånn passr morbid, sånn passe ekkelt, men samtidig estetisk på sin måte. Veien bak gir i sammenheng med elghodet assosiasjoner til at livet går videre.... veien slutter ikke... Blåtonene gir bildet et dystert preg, og den orange streken over skiltet protesterer på en måte på hele greia. Det er ikke lengre noen rasteplass... det er slutt... Samtidig syns jeg bildet har en fin balanse og er godt fotografert.
Hege L.

Bra jobb Cathrine!!
Du har klart å fange et motiv som provoserer noen såpass at de spinner historier i hodet om hvordan du har funnet motivet.

Jeg synes du skal bygge ut bildeserien med flere bilder, ikke bare av Reinshodet i Varanger, men også andre bilder som viser samme type råskap.

Stå på!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu