Født med AIDS
Maputo, Mozambique, 2001. På et barnehjem ligger et AIDS-sykt barn, forlatt av sine foreldre.
Mer enn 13 millioner barn i Afrika er foreldreløse på grunn av AIDS-katastrofen.
Utstyr
  • Canon EOS-1v
  • Canon EF 2,8/28-70 L
  • Brennvidde70mm
  • Blender-
  • FilmtypeIlford XP2
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMorten Hvaal - Orphan Voices
  • Lastet opp
  • Visninger538
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_16920} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Ishi K.

Stakkers liten, han ser så skremt ut. Får knipe i hjertet å se på dette bildet. mvh K.
John G.

Hallo morten!
Det samme slo meg! Frykten i barnets øyne.
Hjelpe oss, han ser både liten og gammel ut... Fryktelig:-(
Mvh,
John
John G.

Hallo igjen!
Litt om det tekniske; Hadde vært fint om hånden nærmest deg også hadde vært skarp. Slik det er nå forstyrrer det mer enn... Men skjønner at blenderåpningen har vært på det største, så dette blir jo pirk. Dog...
Mvh,
John
Bernt Simen L.

Du gjør et veldig viktig arbeid, og du gjør det uten å ødelegge budskapet med sentimentalitet. Ingen vakker gitarmusikk i bakgrunnen, hvis du skjønner hva jeg mener!

bs
Hege Helen R.

gripende og vondt å se at barn lider slik, man vil så gjerne hjelpe.
Sophie S.

Hege og alle andre: Du KAN hjelpe! Kjøp ''Orphan Voices'' bøker, og enda bedre: Hjelp oss i vårt videre arbeid! e-post torstein@egne.no og meld deg frivillig hos media19.
Dag T.

Sterkt blikk fra et så lite knøtt. Grått, men originalen er sikkert bedre.
Toini B.

Offff, dette bildet var grusomt å se på! Bra bilde, gripende og sterkt. Kjenner tårene komme......-


[toini]
Lise B.

DT: Enig i at det er litt grått. Dessuten litt for primitivt i uttrykket for min smak.

Dere som syns det er vondt å se på: Det er da ikke dere det er synd på! Gjør heller noe! Vi bortskjemte nordboere må da ha råd til litt mere enn å si ''uff'', eller?
Toini B.

Hvis denne kommentaren om å ha råd til å si mer en uff, er rettet til meg har jeg følgende svar. Jeg sier offff, fordi bildet treffer MEG!
'' Det er da ikke dere det er synd på!!''
Hvor tar du dette fra? Dette er snakk om reaksjoner!!
Synes det er fint at man gir uttrykk for at dette bildet berører en!
''Vi bortskjemte nordboere må da ha råd til litt mere enn å si ''uff'', eller?''

Dette er en side hvor folk legger ut bildene sine.
Klart vi bør ha råd til å si mer en uff, men skjønner ikke helt denne kommentaren??


Mvh

[toini]
Toini B.

Oi, glemmte noe....
Jeg skriver ''Dette er en side hvor folk legger ut bildene sine.'' Og ofte får tilbakemeldinger....da synes jeg det er på sin plass at man har rett til å si hva man evt. skulle føle/mene......
:-)

[toini]
Lise B.

TB: Neida, var ikke ment som noe angrep på deg, men en reaksjon/frustrasjon på at vi alle prater så mye om oss selv og gjør så lite for andre. Vi har råd til å gjøre så mye mer enn å si ''uff'', eller?
Toini B.

SELVFØLGELIG, ser deg på den!!Men slik som du hadde formulert det, oppfattet jeg det som om det var rettet mot personene som hadde kommentert bildet, at de hadde gitt urrtykk for at det var synd på dem. Misforståelse :-)


mvh

[toini]
Lise B.

TB: Det var rettet mot alle oss bortskjemte nordboere, som driter i alle andre i verden, og så på toppen av alt KLAGER...
Audun R.

Det beste ved bildet er blikket (og det er temmelig bra). Forøvrig enig i JGs kommentar om at barnet ser veldig gammelt ut, det var det som slo meg først.

Vi er så vante til at barn ser søte ut når de er små.

MVH Audun
Torbjørn V.

LB:'Nå er jeg så mett at jeg snart blir iritert'-mentaliteten er desverre altfor gjeldende i hele den vestlige verden. Jeg er eing med deg--la oss reise ut og hjelpe noen!

Jeg syns bildet var sterkt, men litt for grått, og ikke så 'punchy' som de andre bildene som er lagt ut i denne serien hittil!
stian w.

råsterkt bilde..
fikk en venn av meg til å ty til tårer..
det forteller mye om hvor gripende dette bildet er..

teknisk liker jeg at nærmeste hånda er litt uskarp, hadde den vært skarp tror jeg den ville dratt blikket vårt mere bort fra barnets øyer..

stian
Sophie S.

Fint at dere har meninger! Enda finere om dere kommer og ser utstillingen og kjøper boka på Barnekunstmuseet i Oslo, Lille Frøens vei 4. Gjør det på søndag! Da er museet åpent fra 11 til 16, Morten vil være der og signerer sikkert gjerne bøker, det er TV-aksjon og overskuddet fra boksalget går til kampen mot HIV/AIDS. Ta med ungene!
Henry L.

Det er jo trist, da - at barnet faktisk er født med AIDS. Det er vel nettopp denne følelsen Morten prøver å fange med bildet - men frykten hos barnet handlet ikke om AIDS i det hele tatt.

Barnet vet ikke at det har AIDS. Frykten i øynene er nok mer antakelig grunnet i personen som tar på det, eller faktisk det at det er en fremmed mann der med et kamera og knipser i vei.

Igjen - det er trist at barnet har AIDS, men frykten vi ser hos barnet gjenspeiler nok mer forvirring enn grusomhetene AIDS fører med seg.

Uansett et godt bilde. Noe mørkt etter min egen smak. Vinkelen syntes jeg var litt vel klassisk.
Modellen gjør nok det meste med dette bildet.
Thore A.

Jeg ser faktisk ikke så mye frykt i blikket til barnet - jeg ser et barn som har trygghet i blikket. Barnet vet nok ikke at det har AIDS, men det kjenner nok sykdommens plager i den lille kroppen. Jeg synes bildet viser hvordan små barn som uforskyldt er syke er avhengige av voksne for å få stell og omtanke. Et sterkt bilde, som desverre skjemmes litt av grå høylys, men budskapet er sterkt.
morten h.

takk for kommentarer. jeg vet ikke hvilke følelser og tanker et spedbarn med AIDS har. men jeg vet at det har forferdelige smerter, og sjelden vil overleve mer enn noen uker eller måneder uten avansert medisinsk behandling. alt dette barnet får er kjærlighet fra en nonne som har viet sitt liv til dette arbeidet. det er mye mer enn de aller fleste barn med AIDS får.

ellers er jeg enig i at denne varianten har for lav kontrast.
Sophie S.

Til dere som vil gjøre noe, og er interesserte i hva vi holder på med: Det er åpent møte hos media19 tirsdag 23. klokken 1700 i lokalene til Rabalder Mediecompagni, Waldemar Thranes gate 75, (inngang fra Darres gate), Oslo. Alle er velkommen!
Sophie S.

Hei! Nå er ENDELIG www.hvaal.com oppe igjen. Det betyr at boken kan bestilles fra siten, eller fra bok@hvaal.com . Dessuten ligger den nå på online salg hos www.tronsmo.no . Husk at pengene går til en god sak!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu