Polarsniper
Bildet inngår i albumet Norske fugler -
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF 300 mm f 4.0 L IS
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO 400 Raw
  • Nei
  • AnnetStativ. 2 x TC.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger662
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_170649} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Christian E.
Tja - dette blir et litt kjedelig motiv - med en lite spennende og midtstilt komposisjon. Det er også temmelig uskarpt, og har mer støy enn en D20 burde levere på ISO-ekvivalent 400. Jeg vil tro det er et nokså lite utsnitt, og at bildet i utgangspunktet er undereksponert en del, og så lysnet en del i etterkant...? Korrigér meg gjerne om jeg tar feil ;-)

Mvh CE
Magnar B.
Mykje fint her! Syns speglbilda av fuglane er fascinerande og vakre! Ville kanskje prøvd å stramma inn litt i komposisjonen? Litt uskarpt, men syns det fungerer godt likevel.
Chr. G.
Overgangen mellom den blå forgrunnen og den grønne bakgrunnen er det som trigger min opperksomhet i første rekke. Savner skarphet på fuglene (selv om jeg ikke oppfatter disse som hovedmotivet), ja jeg tror nesten du kunne hatt skarphet over hele dybden. Ikke helt på høyde teknisk i forhold til hva du kan levere, men ellers et flott motiv.

(Bildet var i største laget for normal visning, på en skjerm med 1280x1024 oppløsning hadde en mindre utgave klart seg bra)
ingeborg w.
Her har du fått med en fin liten gruppe. Jeg ville kuttet litt nede og på venstre side, for ikke å få dem så midstilt.
Helge A.
Noen ordentlige tøffinger dette. Ser dem i fjæra her utpå våren og da går de nesten i ett med tang og tare. Litt koselig bilde av en ''kjedelig'' fugl.

Helge
Eyvind R.
Takk for kritiske og konstruktive kommentarer. Dette bildet er et ca 50% utsnitt av originalfilen. Jeg tror ikke fuglene er veldig uskarpe, men nok lite detaljert pga. 300 mm + 2 x TC.. Jeg synes selv bildets kvaliteter først og fremst er fuglenes positurer, speilbildene og blå/grønnfargene. Det er mulig et utsnitt der ikke fuglene er så midtstilt fungerer bedre..

MVH Eyvind
Jonas L.
Jeg liker dette bildet. Fint fanget av næringssøkende vadere, der de med bøyd hode borer nebbet ned i mudderet...
Flotte speilinger, men det når ikke helt opp til Roy Mangersnes' bilde nr. 132343 når det gjelder lys og detaljer i fjærdrakten...

Jonas
Eyvind R.
Takk for kommentar, Jonas. Enig med din betraktning mhp. Roys bilde...
Christian H.
Syntes dette var veldig bra. Det er spesielt fargene (grønt, blått og gult), lyset og speilingene som tiltaler meg. Standpunktet er veldig bra og ''uskarpheten'' i fuglene kan passere som bevegelsuskarphet (=en positiv effekt). Ellers er jeg enig med de som vil ha et litt annet utsnitt, og det som Ingeborg konkret foreslår er vel noe slikt jeg tenker meg også. Hvor er bildet tatt?
Eyvind R.
Bildet er tatt ytterst på Årnestangen i juli (voksne fugler på trekk sydover..)
Bård B.
Her synes jeg ikke det er mye å utsette.

Pusleplantene, kornigheten og den tilsynelaende uskarpheten skaper et drømmeaktig bilde. De nydelige røde polarsnipenes innenbyrdes plassering er perfekt, med gjentagelser, symetri mellom 2 fugler (den ene bakfra den andre forfra), samt speilinger

I dette tilfellet synes jeg midtstillingen gjør bildet mer spennende enn om det var bekjært på venstre side. Men kanskje bildet hadde hevet seg ved noe mindre luft på begge sider og under (forsiktig bekjæring).

Bildet er også økologisk interessant, da det på en god måte demonstrerer en svært verdifull og truet naturtype for vannfugl og en rekke spesialiserte planter: mudderbanker med pusleplantesamfunn.

Bård
Eyvind R.
Takk for omfattende og konstruktiv vurdering, Bård.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu