mosaikk
Bildet inngår i albumet strukturer - Naturens uendelege mønster
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-05 12:01:25
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-01-05 12:02:20
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger660
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_170687} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Inger Anne Maritsdotter V.
Veldig vakkert og severdig.
Flott mosaikk i ein fin blanding av vinter og hausttonar.

Inger Anne
Eli B.
Likte dette jeg også, kontrastene det røde kontra det grå skaper spenning i bildet. Likte rimet på de grå steinene. Fint at de grå stenene danner linjer. Det jeg savner er mere dybde i bildet, synes det kanskje er litt for flatt nå, men det er jo sikkert smak og behag, alt i alt et godt og severdig bilde.
mvh Eli
Eyvind R.
Dette var bra med fine former, farger og kontraster. Velvalgt utsnitt.

MVH Eyvind
Chr. G.
Tiltalende kombinasjon av struktur og farger (spenstige, naturlig rødt?) som går godt til veldanderte grå og fuktige svarte steiner.
Espen A. I.
Likte kontrastene dine svært godt, rødt er alltid velkommen i bilder som dette!

Komposisjoner virker nøye planlagt og den er faktisk vellykket.

mvh Espen
Ann F.
Grått og rødt er fine kontraster, så også her.
Men kanskje kontrastene ville kommet enda bedre frem hvis gråtonene i steinene var lettet opp litt?
Mvh Ann
Magnar B.
Takk for innspill! Det var i utgangspunktet spenningen mellom rimet og dei farga steinane som fanga blikket mitt. I hovedversjonen har eg auka fargemetningen kraftig for å forsterka dette. Har lagt ut ein versjon m meir normal fargemetning + ein svart/kvitt versjon. Tenkjer ein del rundt det med fargemetning om dagen…  kan fort bli litt overkill… samtidig spennande å leika med… likevel på vakt mot ''uekte''- følelse… tar gjerne imot innspill her.
Dag T.
Jeg blant dem som syner overmettede farger er litt for populært nå for tiden. Det gjør at bilder slår hardt og får umiddelbar oppmerksomhet, men samtidig blir det slitsomt å se på lenge. Jeg likte versjon 2 best...
Christian H.
Må nok si meg enig med Dag om at v1 er litt i overkant mettet. En mellomting mellom v1 og v2 ville imidlertid vært bra. Sh-versjonen er også bra, men foreløpig holder jeg en knapp på toern. Utsnittet er også litt bedre i den versjonen, i v1 ble det litt snaut på venstresiden.
Arne S.
Pent, men treffer likevel ikke hundre prosent. Versjon 2 er klart best i mine øyne.
Magnar B.
Takkar mykje for innspill… har sans for tankane dine, Dag, har vel ein magefølelse som går litt langs same linjene…  samtidig som eg trur at overmetta bilder også kan vera god estetikk…
Stine J.
Fint mosaikkbilde i et passende format. Jeg er svak for mettede farger og velger meg derfor v1, men syns toneforløpet er litt svakt. Tok bildet inn i ps og justerte mellomtonene opp litt, det syns jeg ga mer liv til bildet.

mvh Stine
Inger-Lise S.
Et fint motiv du har her! Ikke lett å velge versjon....Fine alle tre..
Men jeg går for v#2. Fine kontraster!

Inger-Lise
Odd Tore S.
Trodde at jeg hadde kommentert dette før, men det er det ingen spor etter.
Et motiv som jeg liker godt med kontrasten mellom rimet og farget. De rimete har lagt seg på en tilfeldig, men ikke rotete måte.
Når det gjelder farger, synes jeg til tider også godt om mettede farger, så egentlig heller jeg mot v1. Samtidig synes jeg at de rimete ikke henger helt med her, de blir litt for flate og gråe. Tror nok at jeg henger meg på rådet fra Stine her.
Uten ekstra piff på de rimete ville jeg nok gått for noe som ligger nærmere v2, som er meget naturlig og noe tilbakeholden.
Odd Tore
Sverre H. S.
Jeg liker både versjon 1 og 2 på hver sin måte.

Fargemetningen i versjon 1 er ikke ''smørete''..., den har en funksjon og et uttrykk som taler til meg. Hvis man vet hva man vil og ikke bare bruker det som en mote, synes jeg bruk av fargemetning er OK.

Versjon 2 har naturens egen lavmælthet og nyanserte fargebruk, som er vel så overveldende. Kunne kanskje ønsket meg ørlite mer hvitt på det hvite.

Skulle versjon 3 fungert for meg, måtte det vært sterkere kontrast, høyere hvitpunkt, lavere svartpunkt. Slik er det gjerne med overgang til svarthvitt, mener jeg, bildet må ofte ''mettes'' med høyere kontrast.

Hadde gjort seg i storformat på en vegg hvor folk myldrer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu