Morgentåkebåten
Soloppgang på Mølen. Fiskere må tidlig opp (Fotografer likeså...)
Liker disen på vannet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-06 09:33:03
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-01-06 09:42:54
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS300D
  • 70 - 300 4-5.6 IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/1000s
  • FilmtypeRAW, iso 100
  • Nei
  • AnnetPolariseringsfilter påmontert
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger904
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_170874} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Avsluttet .

Hei.
Dette bildet mener jeg var veldig stemmningsfullt, og sånn i grunn plager ikke støyen i skyer/himmel/dis meg noe. Jeg vil bare påpeke at horisonten er skjev. Eller jeg syns hvertfall det virker litt sånn. Det ødlegger ganske mye. Jeg tror kanskje det kunne gjort seg med litt annen beskjæring og komposisjon. Lurer på om jeg ville hatt båten bittelittegrann nærmere det gyldne snitt. Det jeg tenker sånn i full fart, som ide, selv om jeg syns komposisjonen fungerer ganske bra.

Ken
Åsmund I.

Takker for fyldig og god kommentar. Litt usikker på om horisonten egentlig er skjev, eller om det kun er et lite optisk luretriks pga disen, men jeg er enig med deg i at det virker som om båten sliter litt i oppoverbakke. Mtp utsnittet var dette det jeg følte ble best. forsøkte med ditt forslag tidligere i dag, altså med båten nærmere TGS, men det føltes ikke riktig... Ikke det beste utgangspunktet i originalbildet i så måte.

Mvh Åsmund







Geir F.

Nydelig bilde der elementene synes å nesten gå over i hverandre. (Frostrøyk på vannet og skyer på himmelen)
Ellers har jeg målt bildet ditt. Horisonten er skjev, så den burde rettes opp. I så fall vil skystripa på toppen også bli liggende mer horisontalt, noe som ytterligere vil forsterke dette flotte bildet.
-geir f-
ingeborg w.

Takk for din kommentar, jeg merker meg tipsene. En flott stemning i dette bildet, disen og refleksene gjør seg godt, svart/hvitt passer bra, bra kontraster. Bildet er for stort for min skjerm. Horisonten er nevnt.
Knut Einar T.

Nok en finfin leveranse fra din side! Likte det godt. Lurte litt på om jeg syntes det ble for mye av solspeilinga i vannet helt til venstre, men er ikke sikker. Så ellers av Christians bilde (bilde nr. 212902) at lyset var veldig fint denne morgenen, så jeg undres litt på hvordan det ser ut med farger, selv om jeg likte det veldig godt i S/V.

MVH Knut Einar
Åsmund I.

Jeps, bildet er nok noe skjevt. Jeg skal rette opp i det nr jeg får tid. Luringer kan forsåvidt se at jeg allerede har rettet opp litt, men altså ikke nok... Knut: Bildet til Christian (eller skal jeg si bildene, siden det er satt sammen av 7 eksponeringer) er tatt tidligere på morgenen. Lyset var et ganske annet da. Liker dette godt i s/h, men det er mulig jeg legger ut et annet tatt omtrent samtidig i farger. Lyset var fantastisk bra da dette ble tatt også. Jeg er heller ikke overbegeistret for solspeilinga, men kutter jeg den bort blir båten altfor midtstilt, så det er nok ikke veien å gå. Ellers takk for alle kommentarer.

Mvh Åsmund
Christian H.

SH-versjonen: Fin morgenstemning dette. Sola som så vidt har kommet opp og lyser opp i styrhuset, samt disen som ligger på vannet gjør mye av bildet. Komposisjonsmessig ville jeg kappet inntil halvparten av sjøen bak båten, dette for å redusere inntrykket av midtstilling. Mulig det går på bekostning av formatet, men det mener jeg det er verdt. At bilder er litt skjevt er godt mulig, men en mellomting av v1 og v2 hadde nok vært å foretrekke. Når det gjelder sh-arbeidet er det ganske så bra. Personlig ville jeg nok lettet opp himmelen mellom horisonten og nederste skylag noe, samt noe i høyre hjørnet. Med det samme justeringslaget kan også effekten av disen forsterkes noe.
Angrer nok noe på at jeg ikke benyttet meg av denne motivmuligheten jeg også.

Farge-versjonen: Kan absolutt ha noe for seg, men det krever en de etterarbeid.
Bente K.

Jeg likte fargeversjonen din best ...... tror jeg. Det var et utrolig fint lys som gir himmel og hav en dempet og varm glød. Et slikt lys synes jeg fortjener en fargeversjon, i versjon 2 fikk bildet et mer dramatisk uttrykk som jeg også likte.
mvh Bente
Sigrun F.

Hei Åsmund,
I like this picture!
There is a dramatic mood. Wonderful!!
Veldig bra!

Hilsen, Sigi
Torbjørn K.

V2 ble bra. Fint lys og bra med frostrøyken på vannet. Det skaper et stemningsfullt bilde. Komposisjonen er også relativt enkel og fin. Sort-hvitt passer bra, men det fungerer også med dutone med blå eller gyldne toner.

Torbjørn
Magnar B.

Hei! Syns du har funne eit fint motiv… syns himmel og hav har litt av samme tekstur og skaper heilhet i bildet. Artig også m båten som blir litt ''bølgete'' av frostrøyken… lkanskje litt mykje kontrast sånn at båten blir vel mørk? Hadde også vore artig å sett ein bearbeida fargeversjon.
Janne L.

Dette var aldeles nydeligt. Her var det en fin morgenstemning. V2 var snorrett. Et stemningsfuldt bilde. Bildet utstråler ro.
Meget bra.
Janne
Åsmund I.

Takk til dere siste og for fine kommentarer.
Christian: Dette har vi snakket om hva? ;) Kutter jeg for mye på høyresiden mister jeg endel av disen på vannet. Og det er den jeg liker best. Mulig jeg kan gjøre et forsøk, men for øyeblikket er jeg PCløs, da min skabbete maskin døde fra meg i går...

Bente: Enig i at fargeversjonen er fin, men den trenger, som Christian sier, endel etterarbeid. Lyset var flott, og jeg har flere bilder av samme motiv. får se hva jeg gjør med dette eller et av de andre.

Magnar: Er mye kontrast ja, det har jeg gjort med vilje, og du ser av originalen at det ikke er spesielt mye detaljer i båten i utgangspunktet. Det er mulig den har blitt litt for mørk, skal se litt på det.

Sigrun, Torbjørn og Janne: Takk for positive tilbakemeldinger på bildet, gir inspirasjon til å fotografere mer!

Mvh Åsmund
Peter W.

Riktigt snyggt och stämningsfullt detta, fin gråskala och ljuset är ju underbart. En bild som får en att längta ut till havs!

Mvh Peter
Espen A. I.

Veldig bra!! Liker at tåken gjenspeiles i himmelen. Flott plassering av båten også

mvh Espen
Stephen F.

Har prøvt meg på Photoshop. Med noe arbeide, og panorering av bildet, ble dette bildet spennende.

Slik den nå er, er bildet noe kjedelig. Så, bildet har et absolutt et potensiale å kunne bli svært bra.
Åsmund I.

Takk for kommentarer, alle tre.

Stephen: Hva synes du kunne vært gjort i PS? Annet enn kutting. Et panoramaformat har jeg vurdert, men etter min mening mister jeg da for mye av tåka på vannet og skyene. Dette er elementer jeg mener er vesentlige for bildet.

Mvh Åsmund
Christian H.

Vet vi har snakket om det og jeg kan godt gjenta mine argumenter :)

Enig i at disen er en vesentlig del av bildet, men jeg er ikke enig i at du mister ''en del'' ved å kutte. Ved å kutte halvparten av høyresiden bak akterdelen av båten forsvinner knapt noe av disen. Som alt skrevet over får du også dratt båten mer mot høyre. I tillegg er skyene i den delen av bildet som forsvinner flate og forholdsvis uinteressante.
Åsmund I.

Ok... Du har kanskje et poeng. skal forsøke det så snart jeg har en PC igjen. Masete mann...

Mvh Åsmund
Chr. G.

Liker det slik det er, ihvertfall etter første betraktning. Spesielt tåka rett over havoverflaten. Forholder meg til V1. Horisonten plager ikke meg nevneverdig, men har du mer sjø i forgrunnen og mindre himmel er det bra.
Avsluttet .

V2 - S/h versjonen ble den beste av disse tre etter min mening. Tonene i bildet og morgendisen/tåken er elementer som forsterker morgenstemningen. Fine tegninger i himmel og vannet. Sort/hvitt er ikke min sterkeste side men ser at du har fått god tilbakemelding på arbeidet. Litt kutt i bakkant av båten er nevnt.

MvhJRH
Stig Børre E.

Flott bilde! Lyset er helt utrolig og når du får disen i tillegg så er det jo nær perfekt.
Ser ut som det kunne vært hakket skarpere. Vers.2 er best. Enig i en forsiktig beskjæring til høyre.

StigB
Stein Rune B.

Fin stemning i bilde.
Stine A.

Veeeeldig stilig!

Stine
Eliza A.

Flott stemning du har fanget her!!!!
Virkelig nydelig lys!

Eliza
Daniel M.

Kjempestemning!

Her beviser du at det kan lønne seg å være oppe før halen galer en gang iblant :)

-Daniel-
Tove H.

Å, for et fint lys! Og flott med tåkedisen og det sølvglitrende havet!. Herlig stemning! Liker best v2.
Mvh Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu