rein i solnedgang
klisjé....
Utstyr
  • canon EOS 1D mark II
  • EF 28-300 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger293
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_170897} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
john a.

hei runa

fantasiske farger gir en voldsom som følese av rom.
ville ha beskåret noe av underkanten av bildet slik at det sorte blir noe mindre domm.

mvh john
Jan v.

Hei Runa.

Du har en stødig hånd med dine bilder. Jeg synes dette, i all sin enkelhet med en ensom rein, er meget vakkert og virkningsfult.

Jeg vet ikke om og hvor mye du evt. har endret på fargene her, men jeg hadde likt en stripe med blått i himmelen. Imidlertid er jeg ikke i tvil om at kun rødt/sort er et poeng fra din side.

Du har fått horisonten rett (kfr. skyene i horisonten). Den svakt skrånende vidden krever ganske mye areal for ikke å virke skeiv, eller bare som en spiss kile. Forholdet mellom viddens hellningsvinkel og areal fungerer godt. Du har jo også måttet ta hensyn til innenbyrdes balanse mellom de tre hovedflatene i bildet. Jeg synes du har gjort en god avveining.

Jeg liker resultatet.

Mvh Jan
Runa S.

takk for positiv tilbakemelding :) jeg har ikke gjort så mye med bildet, bare crop'a det og gjort skyggene litt mørkere. Det er tatt sent om kvelden akkurat i det sola gikk ned bak fjellet og det hadde begynt å skye til, derfor er himmelen så rød uten noe blått :)

mvh
Runa

Gunnar G.

ÅÅ, jeg sitter her og tenker - tenk om jeg hadde vært så heldig å finne et så bra motiv! Og så rein i solnedgang da!

Jeg har sittet og betraktet bildet en god stund, og jeg må innrømme at det er noen få ting som plager meg litt. Først og fremst gjelder det himmelen, hvor øvre del får meg til å tro at den er limt på i ettertid, siden den adskiller seg så sterkt fra himmel og skyer nedenfor og med en svært markant linje. Og siden jeg kommer til at øvre del av himmelen liksom ikke helt hører til stemningen i bildet og den markante linjen forstyrrer, har jeg prøvd å beskjære bildet slik at øvre del forsvinner. Jeg finner at stemningen i bildet ikke blir dårligere, snarere tvert om. En slik beskjæring krever litt etterarbeid med noen nye element-harmoni-betraktninger. Hvis vi benytter tre-delingen som en mal, bør den sorte jorda være en tredjedel av høyden i høyre kant. Denne beskjæringen avslører et siste punkt, nemlig at reinen kanskje er litt for langt mot sentrum av bildet. Anvendes tre-delingsregelen her også, betyr det at det kuttes litt inn fra høyre også. Jeg har prøvd dette på skjermen, og finner at bildet står seg svært godt med denne innstrammingen.
Gunnar
PS: Jeg har heller aldri klart å fotografere elg i solnedgang!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu