Vinterstengt
En kald dag idag, og tåka lå tjukk som graut. Utstyrt med macro-objektiv og blitz tok jeg en tur ut for å prøve å få til noe med rimfrosten som la seg på busker og trær. Det ble denne istedet...
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 150mm f2.8 Macro EX
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • ja
  • AnnetBlitz (Nikon SB-800)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1010
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_171095} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg har sans for slike motiv der vinterfrosten verkelig har bitt seg fast.

Flotte skarpe detaljar og fine mettede fargar.

Eit ørlite pirk blir ev. at eg ville hatt l i t t meir luft nederst.

Inger Anne
Mone S.

Ja her var det lukket og låst, flotte detaljer fra frosten som klynger seg fast i motivet. Noe mer luft under som I.A.V nevner kan jeg være enig i.

mvh mone
leif b.

Kan si meg enig med Inger Anne her.
Et herlig bilde i flotte farger. Det er utrolig hva naturen skaper.
Christian H.

Kan ikke si jeg ble så veldig begeistret for den behandlingen du har gitt dette bildet. Motivet er fint og kan sikkert ha noe for seg, men på en annen - mer naturlig (?) - måte takk...
Georg K.

The motif is ok ( sounds a bit lame - but it is not really my thing ) - but what I really like - next to the colour-play are the Ice-crystals.
Even though it is not a typical marco, the individual crystals are a major part of this image - their order, the direction they ''grow'', their tone ( ice-blue ) - maybe a bit stretched - but still very effective.
Kurt S.

Dette så veldig kaldt ut. Ble ikke fristet til å sette fingrene på metallet.
Et fint utsnitt og fine, mettede farger.
Litt mer luft i bunn er nevnt.
Absolutt et severdig vinterbilde.
Mvh Kurt
Steinulf L.

Ikke så mye å føye til om utsnitt og bildebehandling. Liker denne litt røffe stilen.
Eli B.

Synes bildet er tøft, enkelt og greit. Fint med kulden som formelig oser ut av bildet. Liker den røffe stilen du har lagt på det. Er nok enig i at litt luft nederst hadde gjort seg, og så er jeg litt usikker på om du kanskje har gitt det litt for mye usm, men det er bare pirk. I det store og hele et godt motiv.
mvh Eli
Espen A. I.

Er enig med kommentarene over, men jeg synes nok utsnittet er litt for trangt!
Kan hende det er grunner til valget ditt, men sånn som det er nå blir det litt liten plass til øynene, om du skjønner. Ellers elsker jeg bilder med frost i, BRA!
Fargene, samt ymse detaljer er ikke noe å klage på, vakkert.

mvh Espen
Stein Oleiv B.

ekstremt bra.alt.
Bente K.

Måten du har behandlet bildet på slik at frosten har fått en turkisaktig farge mot rustrødt og gull gjorde at bildet fikk et røft preg som tiltalte meg. Nok et velkomponert flott bilde fra deg.
mvh. Bente
Stine J.

Slutter meg til superlativene her. Veldig bra!

mvh Stine
Tone A.

Flotte kontrastar i dette bildet som oser av kulde. Kjettingen med sine former og turkisfarge er ein fin kontrast mot den frostlagte døra med varme fargetonar og fin struktur. Fin komposisjon sjølv om også eg saknar litt luft nederst. Fint fanga motiv med fine fargevalører, men sjølve låsen vart for mine auge litt for urolegleg å sjå på. Eg kunne tenkt meg ein versjon med litt mindre USM.
:) Tone
Egil S.

Du liker det huset, og den døra........?
Igjen et bra bilde av dette motivet, men som nevnt før så synes jeg at utsnittet blir litt trangt.
Rimet virker en liten smule ''for skarpt'', men bevares et bra bilde dette også.
Hege J.

Dette synes jeg ble virkelig bra!

Ingen tvil om kulda som regjerer her, nei. Du har fått til flotte farger i bildet, et rustikk preg av en i utgangspunktet ordinær detalj. Du er flink til å ha øynene med deg. :-)

Som flere andre er inne på, burde du nok hatt med såpass mye i nedkant at det hadde vært luft mellom kjettingen og bildekanten. For øvrig god komposisjon.

Mvh Hege
Gunnar G.

En god komposisjon som trolig hadde vært svært bra med den luften under kjettingen som flere etterlyser. Fargemetning og usm ser jeg også kommentert, men det er vel dine valg som autor, og respekteres fullt ut av meg. Dessuten er jeg ikke flink nok i PS til å kunne gi råd der.
Gunnar
PS: Egentlig liker jeg ''overdrivelsene'' dine i fargemetning og kontast. Du har så definitivt laget et BILDE ut av et fotografi. På tross av mangelen med luft nede vil jeg anbefale bildet.
Hans Henrik F.

Mye fint å si om bildet og mye er sagt. Skal jeg kommentere noe jeg ikke liker, så er det at jeg mener det er for mye blitz på kjettingen mot høyre i bildet. Det gir rett og slett litt for kunstig lys i mine øyne. Sikkert vanskelig å finne en passe belysning i slike forhold og jeg ser jo at lyset er greit over mot venstre.
Bjorn F.

Hei. Likte dette meget godt, ellers er det meste sagt i tidligere komentarer.
Hilsen Bjørn
Grethe H.

Huttemætu! Her var det kaldt! Flotte detaljer, fine farger, mangler kanskje litt luft nederst.
Mvh Grethe :-)
Lars Otto E.

Dette bildet gir inspirasjon til å se etter små detaljer i de hverdagslige ting.
Skarpt og flotte farger. Ser så kaldt ut at jeg får vondt i tungetippen.

mvh Lars Otto
Jan Frode A.

Tusen takk for kommentarer, synspunkter og innspill.
Og takk for 2 anbefalinger :-)

Jeg er så enig ang. luft nede. Akkurat dette ergret meg litt da jeg holdt på å klargjøre bildet. Hadde bare dette ene opptaket; et 'snapshot' i det jeg var på vei inn etter en fototur. Detaljen er fra et sykkelskur like ved inngansdøra. Vel, kunne jo stukket ut igjen og ta etpar til, men....det var så godt og varmt i stua da :-)

Ellers syntes jeg lyset ble litt hardt her, som også Hans Henrik bemerker. På den andre siden er kanskje dette også noe som bidrar til at rimfrosten trer ekstra godt fram? I alle fall interessant å prøve blitz under forskjellig typer opptak og motiv. At bildet er tatt med macro-objektivet, gjør vel også sitt mht. skarpe kanter og tegninger.

mvh Jan Frode
Hans Jacob H.

Tøft bilde og fint etterarbeid. Et motiv som kler litt kraftige farger. Er enig at blitsen gir litt flatt lys på kjettingen til høyre, men uansett bra dette her. Kuldefølelsen har du fått glimrene fram.
Rune H.

God komposisjon - spenstige farger og en skikkelig dokumentasjon på hvordan det var i Trondheim nå noen dager etter nyttår - kaldt, med et fengende islag både på metall og ikke minst på trærne.

Lyset på kjettingen mot høyre bildekant, som Hans Henrik nevner, tenkte jeg ikke over før jeg leste det. Kan tildels være enig - men synes ikke det er skjemmende. Tror likevel at bildet også kunne vært presentert ved en beskjæring av høyre bildekant - inn mot kvadratisk utsnitt. Et bilde med muligheter med andre ord.

Rune
Daniel M.

Wow, dette var spennende - godt observert og gjennomført.

Du har forrresten mange flotte bilder og et godt øye for detaljer.

Ps; takk for kommentar på mitt bilde.

-Daniel-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu