Takløk i blomstring
Bildet inngår i albumet BLOMSTER OG INSEKTER -
Utstyr
  • CanonPowerShot G3
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger402
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_171506} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Jan v.

Hei Ingunn.

Endelig et skikkelig makrobilde. Her har du brukt rett utsyr til å fotografere en blomst. Selv om de bakerste kronbladene er uskarpe, er det betydelig dybdeskarpehet det her er snakk om, og detaljrikdommen er imponerende.

Alle som bruker speilreflekskameraer med makro-objektiver bør ta en titt på dette bildet, for dette tror jeg ikke de kan gjøre etter, uansett hvor mye utstyret har kostet.

Bildet er i seg selv meget fint komponert og med fine farger. Det er kanskje litt for skarpt lys ovenfra, men helheten er tatt godt vare på. Legg merke til at bakgrunnen er passe uskarp. Dette viser at selv med korte brennvidder har en kontroll med dybdeskarpheten. Om ønskelig kan et gråfilter svinges inn og blenderen åpnes tilsvarende for å redusere(!) dybdeskarpheten.

Jeg synes dette var et meget vellykket makrobilde.

Mvh Jan
Avsluttet .

Hei Ingunn, jeg henger meg på Jan's flotte kommentar over - Dette var skikkelig flott !

-Geir-
Ingunn S.

Hei Jan og tusen takk for kjempefin kommentar:) Har nok ikke noe ekstra utstyr å skryte av jeg, kun et ''greit nok'' kamera, men jeg fikk stativ til jul så jeg skal nok teste ut dette motivet igjen til sommeren. Bildet ble tatt en mørk sommerkveld med dempet blitz og kun med håndstøtte. Ble ganske fornøyd selv.

MVh IngunnS
Jan v.

Hei igjen Ingunn.

Du skal ikke dømme utstyret etter pris eller størrelse, men etter prestasjoner. Les kommentarene til bildet ditt og ikke bry deg om noen kommer med utstyr i kr.20.000,- + klassen og synes du har et lite imponerende kamera.

Det er klart at alt utstyr, uansett pris etc. har begrensninger. Utsyret du har brukt er blandt det beste du kan få til de oppgavene du her har løst.

Mvh Jan
Tone A.

Eit flott makrobilde av takløken med knoppar og den ein åpna blomen. Skarpe og fine detaljar på dei fremste knoppane og kronblada med flotte fargar. Dei spesielle støvbærarane er ikkje heilt skarpe. Elles eit flott makrobilde med fine detaljar og litt dybde med knoppane bak.
Eg har sjølv fotografert bergtakløken for å få fram dei heilt spesielle støvbærarane, men då blei ikkje kronblada skarpe: bildenr: (191328)
:) Tone
Jan v.

Takk for at du nevner ditt bilde Tone.

Ditt bilde http://www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=191328 er tatt med et 100mm macro objektiv på større format. Det er nettopp dette problemet Tone nevner, og som Ingunn har unngått ved å bruke mye kortere brennvidde med tilsvarende større dybdeskarphet.

Jeg er overrasket over at ingen reagerer når jeg påpeker dette faktum.

Mvh Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu