Orion over Bensjordtind, Tromsø
Stjernehimmel og skyer fotografert i Tromsø
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-11 10:52:06
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 20D
  • EF24/2,8
  • Brennvidde24mm
  • Blender-
  • Lukker15s
  • Filmtype400ISO
  • Nei
  • AnnetNeat Image og USM
    Sachtler og Foba Superball
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger647
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_171797} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Glenn Ø.

Det ser ut som det er skannet fra et ukeblad med en skikkelig dårlig skanner. Hvordan har du klart å lage så mye støy i bildet fra et så godt kamera?

Regner også med at objektivet 24mm f/2.8 ikke er av billigste sort det heller.

Ellers var jo fjellet fint belyst, men det faller igjennom når resten av bildet bare består av korn.

Lykke til.

Glenn
Christoffer H.

Må nok si meg enig med GØ her, ingenting som tilsier at du skal få ett så kornete bilde med
de innstillingene du har.
400ISO, lukker, brennvidde og objektiv burde gi ett mye klarere bildet enn dette.

Men når det er sagt er det ellers ett godt bilde. Ett godt fanget stjernebildet med ett
majestetsk senter.

Chris
Hans K. A.

Ditto. Jeg har samme kamera og objektiv og har brukt kombinasjonen mye til widefield astro-bilder (se f.eks. http://avalon.minidns.net/album/album.php?mypath=Astrobil.../Widefield ). Bruker mye ISO 800, slår på støyfjerning i kameraet (dark frame) sørger for å eksponere mot høyre i histogrammet. Dat tåler opptaket godt å bli presset 1 blender i Rawshooter under konverteringen. Støy som kan sees i dette bildet får jeg gjerne hvis jeg 1) undereksponerer kraftig og 2) presser histogrammet en 3-4 blendere ved RAW-konverteringen. Putefortegningen som jeg ser i refleksene på vannet kan jeg dog ikke forklare.

;-)) Hans
Stein N.

takk for kommentarer, har brukt filter (dark frame), men har måtte hente inn mye for at det skulle bli bilde i det hele tatt...Økt +2,3 trinn i PS (RAW)- var litt forbauset over resultatet med så mye støy og striper.
Stein
Hans K. A.

Hei Stein,

Problemet med slike bilder er å få eksponert forgrunnen riktig samtidig som ikke stjernene dras ut til streker, noe de blir ved eksponeringer over 15s ved 24mm brennvidde. Den beste løsningen er faktisk å ta flere 15 sekundere ved ISO 800, ikke presse dem ved RAW-konverteringen, for så å legge dem sammen i PS. En oppskrift på dette finner du her: http://www.astroweb.no/artikler-astroweb/astrofoto-del-1.html

;-)) Hans
Stein N.

Takk for tips om gode råd, websida du referer til hadde mye å by på. Har lagt ut ny versjon som jeg mener kommer bedre ut, førsteversjonen så ut som gjort på ei pappeske!Litt av problemet mitt er når landskap og himmel skal passe sammen, men dette kan sikkert gjøres i PS med litt innsats.. Skal prøve ved neste anledning med 800ISO, har tenkt at dette vil gi for mye støy, men ser jo at du får flotte resultater! Hvis du har noen gode råd/tips/triks om sammenlegging i PS, mottar jeg dem gjerne!
Stein
Hans K. A.

Stacking i PS? Sjekk siste del av Magnars artikkelserie (du har allerede link) hvor han omtaler akkurat dette.

;-)) Hans
Avsluttet .

Hei Stein!
Motivet i sig tycker jag är väl hanterat och jag gillar bilden och motivet.

Jag har haft samma problem med dessa striber och linjer och det visade sig att det var fel på minneskortet. Kanske det är något liknande för dig? Jag fick ett nytt och problemen blev därmed löst.
Mvh
Elisabeth
Stein N.

Hei,
får nytt 2GB kort i morgen, får prøve ut det. Har brukt Ridata 1GB her. Men ser at bilder tatt på 100ISO nyttårsaften blir perfekt eksponert, så det er nok undereksponeringen som gjør dette. Skal prøve like eksponeringer med flere kort natterstid så får vi se.
Stein
elsa v.

Hei Stein.
Jeg skal ikke kommentere bildet. Det er jeg for inhabil til. Jeg er vokst opp på denne bygda og Bentsjortind og Skarbakken var '' mine '' fjell.
Jeg kan høre sillheten og kjenner havlukta.
Tusen takk.
Hilsen Elsa
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu