Revespor
Da har jeg endelig fått adsl i den nye leiligheten min, så da får jeg komme meg inn på bildekritikken igjen etter flere ukers fravær. Her er et bilde fra romjula i Hardanger.
Bildet inngår i albumet Vinter på Kvamskogen - Kvamskogen er et lite fjellområde mellom Hardanger og Bergen. Her har jeg gått mye i min ungdom da jeg bodde hjemme hos mine foreldre i Norheimsund.
<p>
Bildeserien er tatt i på to fjellturer 1. og 2. juledag 2005.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-11 20:03:18
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-01-12 17:49:12
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-01-12 17:49:46
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 17-40mm f/4L
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger662
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_171873} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Avsluttet .
Hei
Godt nyttår!
Liker kompen her, med to linjer som fører inn i bildet, fotsporene og snøskavlen. Eneste jeg har å utsette er at det på min skjerm ser ut som det er vel mye blåstikk, bla. i skyggen fremst i bildet.

Mvh
PMN:-)
Torbjørn K.
Hei, og godt nyttår til deg Peter Magnus! Kan være enig i at det er litt mye blåfarge i bildet, selv om fargene der og da var svært intense. Har lagt ut en v2 der jeg har brukt noe selective color på blåtonene.

Torbjørn
Espen A. I.
Hei og velkommen tilbake, godt nyttår:-)

Nydelig landskapsskildring med dybde, mening og fargekombinasjoner av en annen verden. Flott med skyggen sentralt i bildet og dette går igjen bakover i fjellene. Gode lysforhold dette ser det ut som:-)

mvh Espen
Avsluttet .
Godt nytt år til deg!

Komposisjonen og valg av utsnitt synes jeg bra. For meg er det den bakre delen av bildet som faller mest i smak. Det er nok godt med brebånd i heimen!

MvhJRH
Avsluttet .
Synes justeringene i V2 gjør det bedre å se på skyggeflekken nærmest kameraståstedet. Ikke så kraftig kontrast mellom det blå og resten av skyggen.

:-)

PMN:-)
Inger-Lise S.
Flott motiv med god komposisjon og vakre fargenyanser. God dybde. Skyggegropa kunne skapt uro, men jeg syns den løfter bildet. V#2 ble best, enda så lite som skulle til av mindre blåfarge.
Nydelig himmel, men jeg har stor sans for forgrunnen.

Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Torbjørn,

kjenner meg umiddelbart ikkje igjenn her, sjøl om Kvamskogen er også ein av mine barndomstrakter, morfar hadde hytte der, så der var vi mye, både sommer, som vinter.

Eg syns det er eit nydeleg stemningsmotiv med det flotte rosa lyset over fjellkammen, fine fargar og bra komp., revespora heva bildet fleire hakk og gjorde det meir spennande.

Lykke til i ny leilighet.

Mvh Inger Anne
Fred S.
Passe vakkert bilde av ''jomfruelig'' natur, der revesporene er viktige både både for dybde og retning i bildet. Fargetonen, eller fargestikket er nevnt ev noen, og skal jeg være ærlig har jeg ikke helt sansen for det. Vet ikke om det skal kalles blått eller magenta, men en anelse unaturlig virker det på meg, selv om det er kveldssol med i spillet her. Men for alt jeg vet var det slik du så det...

vh fred
Torbjørn K.
Hei og takk til dere siste også!

Inger Anne: Bildet er tatt på vei fra Byrkjesete til Solhellanuten. Litt usikker på hva det fjellet vi ser i bakgrunnen heter, men Botnanuten skimtes såvidt helt til høyre med en liten solflekk på toppen. Nipen, med TV-mast er ned til høyre men vises ikke i bildet. Sunvordalen går i bunn av der forgrunn og bakgrunn overlapper.

Torbjørn
Åsmund I.
Dette var pent. blåstikket er nevnt, men det har du rettet fint på i v2, og det ble bra. Fint lys og fine farger (nå som du fikk rettet på det blå)Liker veldig godt himmelen og fjellet i bakgrunnen. For meg er det det som gjør bildet, mens sporene i forgrunnen er det lille ekstra. God komposisjon her. Pent dette.

Mvh Åsmund
Kurt S.
Hei, Godt Nytt År og velkommen tilbake etter en liten pause.
Et flott naturutsnitt du har fått til her. Vill og vakker natur hvor revesporene og den blå skyggeflekken i forgrunnen bidrar godt til dybdefølelsen.
Gjennomtenkt og fin linjeføring og utsnittet fungerer godt.
Med den lille justeringen i V2 ble dette et severdig bilde som pirrer lysten på en tur til fjells.
Mvh Kurt
Birger J.
Ser ikke noe spesielt blåstikk i noen av bildene her på min skjerm, men et rødt/magentastikk som ihvertfall jeg ville justert.
Torbjørn K.
Hei og takk til dere siste også.

Birger: Bildet er tatt med sola rett over horisonten, så snøen i forgrunnen var helt rosa dersom det er den du sikter til. Har ikke gjort noe særlige forandringer i fargebalansen der utover å øke fargemetninga noe.

Torbjørn
ingeborg w.
Det var godt du så det også, Birger, jeg trodde jeg begynte å bli gærn. Et pent motiv ellers med god dybde.
Torbjørn K.
Hmm. Tror jeg har en brukbart kalibrert skjerm, men jeg kan ikke se noe overdrevet magentastikk (på v2). Har likevel lagt til en versjon med varmere fargetoner der jeg har brukt selective color og en annen versjon der jeg har brukt color balance (v4) for å redusere magenta. På min skjerm er det nok v2 som er nærmes det som jeg opplevde, som var svært intense og mettede farger.

Torbjørn
Christian H.
I mine øyne ser v4 best ut mht fargene. Uten sporene ville dette blitt et bilde som er typisk for hvordan bilder blir når man prøver å fotografere en totalopplevelse - altså ganske uinteressant. Får ikke helt bestemt meg hva jeg mener om utsnittet. Jeg ser for meg at sporet helt til høyre er midt i en linje som ender i bildets høyrekant omtrent på midten under sporet (mulig det var litt klønete forklart :). Ved å kutte halvparten under sporet ender denne linja i hjørnet og det ville muligens vært bedre.
Magnar B.
Hei Torbjørn! Artig m revespor… likar linjene i bildet der spora har ei symmetrisk linje i forhold til fjella… v4 best i mine auge…  syns du har mykje fint på sida di, Stå på!!
mb
Bent R.
Hei: formidabel flot billede med en fremragende komposition.
Men jeg syntes at farverne er en lille smule for røde. Men det er måske
solnedgangen. m.v.h. Bent
Tone A.
Godt nyttår, Torbjørn. Eg skreiv ein kommentar i går kveld men så gjekk straumen...! På Kvamskogen har eg vore og alle skuleturane til ungane gjekk til Kvamskogen også. Men køane dit var eg ikkje glad i. Nå må eg slutta å mimra.
Du har formidla ei vakker vinterstemning frå fjellet, der harespora livar opp i all idyllen. Eg likte best v2 pga dei varme fargane i snøen, og blåtonane på fjellet bak og himmelen er ein flott kontrast til dei varme fargevalørane. V4 vart litt kaldt i fargetonane. Fin dybde med den vesle blånen langt bak.
:) Tone
Ola M.
Versjon 4 blir litt tam. Holder en knapp på v2. Fin komposisjon. Har min del av skiturer på Skogen jeg og. Har bodd fem år i Nordheimsund.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu