The front gate of the Ice path 2 of 4
Arktis Grønland
Utstyr
  • Canon EOS 300
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • FilmtypeFuji velvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger382
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_172175} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Kurt S.

Dette blir min favoritt blant de bildene du har lagt ut i kveld.
Bildet har nesten en eventyraktig og litt trolsk stemning over seg.
Masse fine detaljer i de spennende isformasjonene.
Føler at bildet ikke er helt ferdigbehandlet i P.S. En dose USM og litt kontrastøkning hadde gjort seg.
Mvh Kurt
Randi B.

Hei Kurt; takk for kommentaren / kritikken....Dsv. har ikke peiling på hva ''en dose USM og litt kontrastøkning '' er..Bildene er så og si råmateriale. Men jeg skal lære mer fotoredigering..

mvh Randi
Åsmund I.

Enig i at dette er det beste. En kald drøm, eventyraktig og spennende. Litt USM og kontrastøkning hadde, som Kurt sier, gjort seg, men ikke for mye, da risikerer du å miste det duse, drømmeaktige i bildet. Fine farger, og et fantastisk landskap. Bra dette.

Mvh Åsmund
Kurt S.

Ok-:) USM står for Unsharp Mask. Det er en oppskarpingsfunksjon i bildebehandlingsprorammet Photoshop. Du finner det under Filter..D.v.s bildet hadde trengt litt oppskarping for å fremstå skarpere på skjermen.
Dersom du har Photoshop finner du kontrast ved å gå på Image-Ajustment og kontrast. En liten økning av kontrasten ville vært bra.
Dersom du ikke har Photoshop vil jeg anbefale versjonen Photoshop Elements som en begynnelse. Rimelig i annskafelse og slett ikke håpløst å sette seg inn i.
Ettersom dette er et bilde som nesten er råmateriale tror jeg det ligger et stort potensiale her for å få til et storslagent og flott digitalt bilde.
Lykke til !!
Mvh Kurt
Gunnar G.

Det Kurt mener er at bildene dine ikke virker skarpe. Med diasfilm får man skarpe bilder hvis objektivet er skarpinnstilt, med høvelig nedblending hvis objektivbet ikke er absolutt førsteklasses og med rask nok lukkertid. Dette gjelder også for digitale bilder, men i tillegg kan man i høvelige redigeringsprogrammer på PC/MAC la bildet gå gjennom en oppskarpingsprosess. En av disse heter ''unsharp mask''. Kontrast betegner spennet i lyshet mellom det mørkeste punktet i bildet og det lyseste. Den høyeste kontrasten har du når du har minst ett helt sort punkt i bildet og ett helt hvitt i bildet. Hvis du ser etter i dine fire bilder har du nesten ikke noen helt sorte punkter, og heller ikke mange helt hvite. Kontrasten kan du endre på i et editeringsprogram på datatmaskinen etter at du har scannet bildet. Siden du har scannet lysbilder, skal du få følgende råd. Scann bildene i TIF/TIFF-format (ikke jpg). Fila blir større, men du kan redigere så mye du vil med en TIF-fil uten at det går ut over kvaliteten. Et jpg-bilde vil gradvis bli dårligere for hver gang du henter den inn til et redigeringsprogram. Når du er fornøyd med TIF-bildet, konverterer du det til jpg og videre til høvelig størrelse.
Gunnar
PS: Så vidt jeg kan se har du ganske kraftig vignettering i dette bildet. Det betyr at objektivet ikke gir like mye lys til bildet ute i kantene som midt inne. Akkurat i dette bildet er denne vignetteringen med på å gi stemning til bildet.
Helge A.

Dette er et virkelig flott motiv med mange spennende isformasjoner.
Jeg er enig med de foran at bildet trenger litt behandling i PS
Jeg ''lekte'' meg litt med 2 av bildene i PS , og sender deg resultatet på mail.
Det er jo ikke sikkert du er enig i min redigering av bildene, men forslagene er slik de blir best i mine øyne :-)

Helge
Randi B.

Ok; takk for lærdommen..For ordens skyld; diasene er skarpe og det er nok jeg som er for dårlig med digitaliseringsmetodene... Er ganske fersk på området og har mye å lære. Bildene blir i utganspunktet jobbet med i tiff-fil (Gunnar)...

Selv synes jeg det ''uskarpe'' lystet gir meg et mer drømmeaktig malerisk preg over alle bildene som igjen minner MEG om Ringenes Herre i en vinterversjon ..:)

og Helges versjoner var veldig gode!

mvh Randi
Kristoffer L.

Jeg velger meg dette, for det er et på alle måter strålende bilde. Toner, farger, lys og skygge, komposisjon. Det ''sitter'', alt sammen.

Også jeg jobber analogt, og scanner inn filmen med filmscanner. Når det gjelder billedkvaliteten avgjøres mye under scanningen. Generelt bør en bruke best mulig oppløsning under innscanning (gjerne med multisampling også, om scanneren har det) - og så heller skalere bildet ned senere, om en skal printe ut mindre versjoner.

Var eksponeringen i utgangspunktet god, gir dette det et godt grunnlag for en god innscanning også. Jeg har likevel alltid en rutine med å sjekke over bildene med f.eks. et lag Levels (for fintuning av lyse/mørke kontraster). Oppskarping med USM handler først og fremst om å gjenvinne den fine ''mikroskarpheten'' fra originalen. USM bør brukes med forsiktighet, og være det siste en gjør før en lagrer den versjonen av bildet som en skal printe ut, laste opp på foto.no ell. lign. ;-)

Litt mer om USM: http://home.online.no/~carnholm/txt/01usm.htm

Sist, men ikke minst. Det finnes ingen fasit på bildebehandling. Det er bare å prøve seg fram, og legge merke til resultatet av det en gjør. Undo-funksjonen er kjekk å ha, for å si det slik.

Du har forresten rett i at det minner en drømmeaktig stemning over disse bildene. De er meget vakre...

- Kristoffer
Stein Oleiv B.

bla bla bla.... dette vart fett
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu