Egg
Noen ganger kan disse såkalte traktoregga være rimelig dekorative.
Her ligger de nå i alle fall, på 'ruging' i et vinterlandskap
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 70-200 mm f2.8 EX
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger519
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_173182} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
ingebjørg fyrileiv g.

Du har igjen fine farger i dette egg-bildet ditt (som det forrige).
Rundballene har en god rytme og de er nok det lille ekstra som skal til her.
Kan ikke se noe jeg ville ha forandret på/gjort annerledes.
Den lyse stripa på himmelen gjør også noe for bildet.

vh ingebjørg
Christian H.

Langt på vei enig i det du skriver selv. Er riktignok litt tvilende til at det klekker så mange traktorer, så kaldt som det ser ut der. Øverste halvdel er bra; fint lys i de rimkledte trærne, fine farger i himmelen og en plassering av egga som gir bildet litt dybde. Forgrunnen er litt for tom syntes jeg. Tror ikke det er en god løsning å kutte. Prøver å forestille meg hvordan det ville sett ut om det var et snev av et egg nede i venstre hjørne, altså ett som du var skikkelig tett på.
Torbjørn K.

Liker godt lyset, fargetonene og de mørke skyene her. Spennende motiv, som gjør seg bra med den brennvidden du har brukt. Jeg er dog ikke helt fortrolig med utsnittet du har brukt. Jeg synes kanskje du har litt for mye snø i forgrunnen, og så kunne jeg tenkt meg å sett litt mer av treet til venstre. Eksponering og skarphet er perfekt.

Torbjørn
Espen A. I.

Her synes jeg du presenterer en bilde som er teknisk perfekt etter mitt unge sinn.
Kunne ønsket et lite kutt nede, ellers er det vel ikke så mye mer å si.

mvh Espen
Johan K.

Er enig i mye av det Torbjørn sier. Lys, toner, skarphet og ellers teknisk, så er dette veldig bra.
Men, blir ikke helt fortrolig med utsnittet. Ønsker mindre i bunn, og mer himmel. Er litt tomt i forgrunn slik det er nå.

Johan
Kurt S.

Dekorativt og fint. Ser nesten ut som virkelige og forvokste egg som ligger strødd ut over snøen.
Fint lys og teknisk ikke noe å utsette på dette.
Det var det med forgrunnen da. Ville kanskje beskjært til opp under de nærmeste eggene. Da måtte du imidlertid tatt med mere himmel for å unngå midtstilt horisont.
Mvh Kurt
Helge A.

Absolutt dekorativt og pent. Her har du virkelig fått til et inntrykk av ''virkelige egg'' fint plassert i billedflaten.
Jeg er enig med Kurt i forslaget om å beskjære endel i bunn,og ta med litt mer himmel

Helge
Avsluttet .

Hei Jan Frode
Ser at noen ønsker seg mer himmel og mindre jorde, men jeg tror du har valgt riktig utsnitt. Himmelen her tror jeg ikke har så mye å by på, mens jorde i forgrunnen, foran eggene, skaper dybde i bildet.

Ellers et bra bilde, gode farver og alt det der, kunne kanskje vært noe mer i bildeflaten, litt tomt, men nå får vi se da til våren hva slags traktorer det blir utav disse eggene, kanskje det er noen nye ''gråtasser'':)

mvh arild
Linde G.

Jeg klarer bare å si ''hælle måne'' - i nnmari flott bilde. Stripa på himmelen var for meg prikken over i en siden den myknet opp himmelen. Flott rett og slett.

Hlsen
Linde Gilberg
Tove Å.

Vakkert, vakkert!
Komposisjon, farger og skarphet er upåklagelig.
Jeg liker godt at du har med såpass mye i bunnen. Det fremhever traktoreggene synes jeg. Selv om de er et vanlig syn på norske åkrer blir det noe absurd over dem.
Bente K.

Enkelt og frossent landskap med spennende skyformasjoner i bakgrunnen. Er enig med de som synes du kan kutte litt nede. Men duverden så flott, slike landskap har du taket på.
mvh Bente
Fred S.

Absolutt godkjent presentasjon av vinterlandskapet slik det var før Narve, men aller mest opptatt blir jeg av de fem ''roinnballan''. Ser nesten ut som de er plassert i terrenget til ære for fotografen. De ligger med andre ord ''rytmisk'' og fint plassert i motivet. Nesten panoramaformat, dette, og du kunne sikkert med fordel tatt skrittet fullt ut ved å kutte et parcm. nede.

vh fred
Mone S.

Eventyrlig vakre trær full av frost og rim, liker også godt lyset på eggene.
Utsnittet fungerer bra synes jeg.
Tone A.

Vakkert vinterbilde der dei traktoregga, som eigentleg er stygge og er framandelement i naturen, beint fram er spanande og viktige i komposisjonen. Det vart ein litt tung setning!
Forgrunnen med den snødekka marka, framhevar traktoregga sine former i midten. Bakgrunnen med dei kvite trea er ein kontrast til blåtonane i dei tunge skyene.
Den smale stripa med gyllent lys til venstre, er også ein flott kontrast. Dekorative vinteregg i eit vakkert lanskap med vintaren sine fargevalørar, Jan Frode.
:) Tone
Jon-Petter T.

Kjempefint vinterlys du har fått til her. Kan nesten kjenne det knaker under fotsålene av kuda. Ingen tvil om at eggene er dekorative.
Hiver meg på dem som har kommentert at du sikkert kunne beskåret vekk mye av forgrunnen. Da kommer fokuset mere på eggene og jeg tror bildet kler et langstrakt format.

J-P
Hans Jacob H.

Flott lys, og de mørke skyene er typisk snøbygeskyer (iallefall her hvor jeg bor), noe snøen på trærne vel også vitner om. Støtter forslag om å kutte i forkant til mer panoramaformat.
Jan Frode A.

Takk takk for kommentarer og innspill :-)

Joda, eggene falt stort sett i smak leser jeg, mens forgrunnen er diskutabel. Sånt sett stort sett enig der, men denne gangen klarer jeg ikke mindre forgrunn og mere himmel. Originalfila har faktisk enda mere forgrunn, og ingenting mere å gå på over trærne, så da ble det altså sånn. Valgte å beskjære slik jeg gjorde, fordi jeg følte at noen linjer i forgrunnen var med på å gi noe der.

mvh Jan Frode
Ann F.

Kanskje en liten beskjæring fra bunnen, men ikke mye. Området er litt tomt, men det berger seg fra nærmeste horisontale stripe i sneen.

Traktoregg? Velvel, jeg synes dette ser mer ut som sammenrullede skiløyper.
:-D

Mvh Ann
ingeborg w.

Veldig pent, fine farger, skarpt, den ene lille gule stripa på himmelen hever bildet, synes det fungerer fint med så mye forgrunn, sålenge du har fått med så mange detaljer i snøen som du har. Et stille rolig landskap som jeg tror mange ville gått forbi.
Liv Anette T.

Du er flink til å fange artige og flotte motiver. Vaneligvis er ikke akkurat disse ''traktoreggene'' noe skjønnhet , men her ble de nesten vakre. Kan kanskje betegnes som ''moderne kunst'' *smiler*
Litt tomt i forkant muligens??

Hilsen Anette
Mads B.

Sjeldent syn med dekorative rundballer. Oppfattes nok for de fleste som unødig forsøpling ute i naturen, men mye verre er det når løs plast flagrer i busker og trekroner! Jeg får mine rundballer lagt samlet i kanten av jorde, eller på egnet lagerplass. Men her passa de godt!
Mvh Mads B.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu